Tracy Chapman

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Odpovědět
Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Tracy Chapman

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Včera jsem pořídil její druhou desku Crossroads v bazaru za pouhých 150! *2thumbsup* Hned jsem ji pročistil drážky a šup s ní na gramofon. Mám tuto americkou folk – bluesovou zpěvačku hrozně rád, především obě její první desky (obě LP). Poprvé mě zaujala, když jsem ji viděl v TV na koncertě k 70.narozeninám Nelsona Mandely v londýnském Wembley v červnu před 20.roky. Tehdejší soudružská Československá televize dávala přímý přenos! *thumbs up* Tracy zpívala sama a doprovázela se na kytaru, která je jí vlastní. Deska Crossroads bylanakonec platinová a hudební obcí velmi ceněná. Nejlepší songy bych vybral asi tyto: Fredom Now, Be Careful of My Heart, Subcity, This Time a All That You Have Is Your Soul. Vyšla v roce 1989.
Její prvotina, album Tracy Chapman se stalo v roce 1988 velkým šlágrem, (sorry za to slovo). Měl jsem jej nahrané jen na kazetě a sháněl ho několik let. Jeden člověk mi sliboval, že mi udělá kopii CD, až jsem ho náhodou koupil v Praze v bazaru v lednu. Písně jako Talkin' Bout a Revolution, Fast Car, Behind the Wall, Why, nebo Baby Can I Hold You jsou úžasné. Album získalo 3 Grammy, folkové album, nejlepší zpěvačka v oblasti popu a ocenění pro objev roku. Obě desky jsou báječné nahrané a skvěle se poslouchají.
Zatím vydala osm desek. V roce 1997 získala další Grammy za Give Me One Reason, jako nejlepší rockový song.
Možná, že jí někteří viděli na živo v Budapešti 6. září 1988 při turné Amnesty International Human Rights Now! Tour, kde ještě vystoupili Youssou N'dour, Sting, Peter Gabriel a Bruce Springsteen and the E Street Band. Známí, kteří na tomto koncertu byli, říkají i po těch dvaceti letech, že to byl jeden z nejlepších koncertních zážitků.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: Tracy Chapman

Příspěvek od Rowing »

Hmm vypadá sympaticky. Na internetu jsem poslechl pár ukázek z jejích desek a líbí se mi. Podívám se po ní. Díky za tip *thumbs up*

boxer

Příspěvek od boxer »

Tracy je můj miláček. Mám celou diskografii.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

(1988) Tracy Chapman
Obrázek

(1989) Crossroads
Obrázek

(1992) Matters of the Heart
Obrázek

(1995) New Beginning
Obrázek

(2000) Telling Stories
Obrázek

(2001) Collection
Obrázek

(2002) Let It Rain
Obrázek

(2005) Where You Live
Obrázek

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Byl jsem na jejím koncertu za komančů v Maďarsku...
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

Také ji poslouchám, ale jen první dvě desky. Vzpomínka na konec 80.let.

Jaký to byl šok, když na Live Aid přišla neznámá na pódium, vzala kytaru a zahrála "Talkin' about Revolution".
Peer píše:Byl jsem na jejím koncertu za komančů v Maďarsku...
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
Budapešť, 1988, pozdní léto, Tracy Chapman, Peter Gabriel, Sting, Bruce Springsteen ...

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Amnesty International Human Rights Tour
Obrovský zážitek.
Sakra ono je to 20 let... :(

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Ano Peere, to Ti bylo o 20 míň :lol: a všechno bylo úplně jinak *thumbs down* .
Jo to byly časy :twisted: .

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Na koncert rád vzpomínám, na dobu ne!
Co tam mimo jiné předvedl ten dřevorubec Springsteen, to bylo úžasné...
Od té doby ho poslouchám.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

První dvě desky hotový poklad.I tu svou letitou pálenku od kamaráda schraňuju jako archivní vínko :) .
Přes řeku do stínu stromů.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Děkuji všem za nádherný TIP. Sehnal jsem její Cd "Crossroads" a "Teling Stories" a nic jiného nyní u mne doma nehraje *headbang* ! I když - přiznám se, čím jsem starší, tím víc a víc inklinuji k jižanskému rocku, kterému "přicházím na chuť". A tak to prostřídávám...

Odpovědět