Aart

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Aart
Kontaktovat uživatele:

Aart

Příspěvek od Aart »

Zdravim všechny přátele muziky a dobrého zvuku.

Jsem členem fóra pár měsíců, chodím sem často, hodně jsem pročetl a snad i něco pochytil :-). Tudíž se trochu představím. Mé jméno je Aleš a bude mi za chvíli 33let. K hifi jsem se dostal víceméně nedávno a tak trochu obklikou, přes gramofon Stanton ST.150, který jsem si pořídil k ukončení dálkového studia na vejšce. Tu jsem začal studovat až v šestadvaceti a byl to docela boj. Původně jsem chtěl Technics SL-1210M5G a vůbec ne kvůli DJingu, ale kvůli vzhledu. Zabývám se návrhy interiérů a často tento gramofon používám do vizualizací, abych svoji zálibu v LP také trochu podporoval i nepřímo u úplných nevěrců :D . Tak jsem si po bakalářských státnicích řekl, že toho inženýra udělám a za odměnu si pořídím tohoto krasavce. Nakonec ale zvítězil Stanton, který má poloviční cenu a vzhled podobný, pro mě ještě hezčí. Vůbec jsem netušil jak se gramofony dělí a co vše se skrývá za pojmem HIFI. Po koupi to vše začalo začalo. Jak gramec zapojit, do čeho, s čím, proč a jak :o . Začal jsem pročítat fóra, ptát se členů, prodejců a pomalu se do problematiky nořil. Tímto všem rádcům děkuji (zde hlavně Sany, Efičák), bez vás bych nebyl tam kde jsem. Jak to dopadlo a i popsané je to jiném mém vlákně (Heco Celan xt 301 vs. Magnat Quantum 1003). Teď si doma poslouchám na sestavě Carat, k tomu bedny AE Radiance 3 a jsem moc spokojený. Gramofon jsem na audiofilský neměnil a ani to neplánuji. Krásně se ke Caratu hodí, svítí stejně modře a při nočním poslechu hází dioda svítící na přenosku kouzelný stín na stěnu. Až mi to přijde magické :D . Do své sestavy bych rád připojil ještě síťový filtr a s objednanou Ortofon 2M Bronze by to mohla být poslední investice (bůhví na jak dlouho ;) ).
Mým srdečním žánrem je stále tvrdá muzika, ve všech jejích možných i nemožných - rozumněj pro normálního smrtelníka neposlouchatelných podobách. Ale už zdaleka nejsem tak radikální jak v pubertě a začínám si užívat všechny žánry (i ty které jsem dlouho zavrhoval :lol: ) a také jimi obohacovat svoji zbírku. Stále jsem trochu zatížený na těžší nahrávky, které nejsou líbivé hned na první poslech, o to více mě potěší příjemná písnička která brnkne do ucha hned na poprvé. Hodně muziku hledám, rád objevuji, pro mě nové, nahrávky a styly. Takže věřím, že nebude dlouho trvat a začnu se prokousávat klasikou a užívat si ji.
Jak už jsem psal, rád si kupuji LP, mám rád limitované edice a různě barevná LP. Vím, že nahrávka na nich prý není v takové kvalitě, jako na deskách černých, ale obávám se, že kdyby mi někdo dal slepý poslech, tak to stejně nepoznám. Takže si užívám ty několika barvami pocákané Lp, transparentní, s mlhovinami atd. atd. :D . Zde se asi projevuje můj designérský pohled na věc. Vím, že to není audiofilský přístup, ale ten pravý já mít asi stejně nikdy nebudu, pro mě bude hudba vždy na prvním místě a když nebude zbytí, vezmu za vděk i letitou zbírkou starých šumějících kazet (jestli ještě hrají) a i z nich si své oblíbence, s jistou nostalgií, také užiji.
To je asi vše, nemám moc zkušeností, abych zde na fóru někomu radil, ale baví mě číst zdejší příspěvky a dovídat se nové veci *2thumbsup* (když budu vědět, rád se s radou připojím)

Přeji hezký večer a ničím nerušené poslechy vašich oblíbenců
Aleš

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Re: Aart

Příspěvek od tujatuja »

Takový realistický přístup k hifi se mi zamlouvá. Technická stránka, jakkoli je důležitá, by neměla převažovat nad radostí z poslechu oblíbené hudby.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Jako správný fetišista chápu i potěšení z pohledu na zajímavě vyhlížející LP - poslech hudby z hard disku nás ochuzuje o tyto požitky. *2thumbsup*

Aart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aart »

Děkuji za pochvalné zprávy. To si piš že je :lol: . Neumím sem vkládat obrázky (jednou jsem zkusil a nebyl jsem úspěšný), ale určitě každý zná barevné desky, i když se sám přiznám, že mě každý nový zajímavý přírůstek potěší a nadchne :-)) *hura*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Obrázek

Aart nám vyfotil noční poslech.
Alespoň mobilem vidím, magickou sestavu Carat a gramofon Stanton, který osvětluje přenosku Audiotechnica AT95E při přehrávání.

S odvíjením spirály drážky se přenoska vzdaluje od světla, čímž se na stěně za aparátem zmenšuje.

Gramofon je velmi pohodlný, přívětivě svítí modrými diodami a vychytávka s osvětlením hrotu je prostě účelná a navíc tvoří kouzelný druhotný efekt "animace" přehrávání...

Odpovědět