Ano. Zkoušel jsem to, já na svoji sestavě rozdíl slyším / neslyším.
Booker
Re: Booker
Ahoj Jarda69
myslím, že jsi se svým názorem blízko pravdě a k tomu bych se přikláněl i já. Podle mého názoru je to o sestavě a ne o tom, zda někdo slyší lépe než ten druhý - ve smyslu, že by někdo oplýval nadpozemskou schopností - to je přece nesmysl. A je důležité respektovat oba názory. Jen tak se docílí věcné diskuze.
Takovýhle lidi miluju, "nemám potřebu na tebe reagovat," ale přesto reaguješ a to ještě přehlíživým stylem a předstíráš jak jsi jako nad věcí, ale přesto máš potřebu rejpat a samozřejmě nezapomeneš zmínit svoje zkušenosti abys nenápadně připoměl jakej jseš v oboru odborník. Jak jsem říkal, tyhle hájendfórový móresy si nech tam kde tě v nich vychovali.MANA píše: ↑11 úno 2024 22:12Teda Liamee, ty normální chlape, to je síla jak se při tvé reakci na mě držíš mého dotazu.
Naštěstí jsem člověk nad věcí, se svými praktickými názory a zkušenostmi a nemám potřebu na tebe reagovat.
Jen Ti popřeji hodně spokojeného poslechu a více klidu při reakcích.
Ale i tak díky za reakci![]()
A klid při reakcích si hochu přej sám sobě, s klidem při reakcích bys totiž na Bookera nezačal kdákat tyhle svoje esoterický bludný bláboly cos tu vyplodil jen proto, že si myslíš, že kdo nemá aparatruru za velký prachy nemůže slyšet to co ty údajně hrozně moc slyšíš.
P.S. ten "argument" s manželkou (která ač hudbu neposlouchá, tak slyšela výměnu kabelu až z kuchyně, když vařila večeři a měla tam při tom puštěnou digestoř, aniž by vůběc věděla, že měníš kabel a po dvou vteřinách cos ten kabel vyměnil na tebe volala, že ať děláš cokoli tak ať to tak necháš, protože to má o 0,68dB výraznější basy na frekvenci 38,16 Hz atp.) na hájendfóru berou jako neprůstřelný alibi, ale mezi normálníma hifistama jen tohle jen k smíchu a v podstatě ihned se tímhle zařadíš mezi hifišamany a audiokouzelníky. Druhej takovejhle oblíbenej "argument" je ten s kamrádem s filharmonie.
A opět k věci 

A aparaturu si myslím, že má Booker na úrovni. Ten dotaz směřoval na akustiku a možnost jejího vlivu - je to fyzikální vlastnost na kterou se Booker dotazoval.
Nehledej v tom konspirace, nerozumím proč tak reaguješ. Neznáš mě, tak proč to napadání.
Nehledej v tom konspirace, nerozumím proč tak reaguješ. Neznáš mě, tak proč to napadání.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
MANA:
Vliv akustiky místnosti (akustické úpravy a/nebo DRC), umístění a odizolování beden jsou samozřejmě zásadní, bylo to zde mnohokrát probíráno.
Vliv digitálních kabelů (s výjimkou nějakých extrémních případů - délka, rušení, ...) je bez ohledu na výše uvedené nulový.
P.S.: Vliv některých členů na jakoukoliv diskuzi zde je toxický.
Vliv akustiky místnosti (akustické úpravy a/nebo DRC), umístění a odizolování beden jsou samozřejmě zásadní, bylo to zde mnohokrát probíráno.
Vliv digitálních kabelů (s výjimkou nějakých extrémních případů - délka, rušení, ...) je bez ohledu na výše uvedené nulový.
P.S.: Vliv některých členů na jakoukoliv diskuzi zde je toxický.
Tedy pánové, to co tu předvádí Liamee k MANA je vskutku nehodné zobrazení.........pokud někdo není schopen slyšet rozdíly mezi kabely,popřípadě různou kvalitou součástek zejména ve výhybce, ale i v dalších komponentech jako třeba v zesilovači, pak je dobré se zamyslet proč tomu tak je. Nejčastější příčinou je nedostatek rozlišení celého řetězce a tedy minimální schopnost zobrazit rozdíly v použitých komponentech nebo součástkách.Začíná to napájecími kabely ,konektory, reproterminály a můžeme pokračovat, rozdíl v projevu stříbrných a měděných vodičů, lanka a solid core nebo ploché vodiče...... Rozdílné vlastnosti uvedených variant mají zcela nezpochybnitelný vliv na zvuk a je pouze otázka kvality ostatních článků žetězce jak čitelně se zobrazí.Takže konkrétně, reproterminály typu masivní mosazné soustružené "bago" samozřejmě pozlacené "ideálně" na nikl a s naletovaným Cu lankem v PVC tak 2,5-4 mm2 pro vnitřní kabeláž reprosoustavy je spolehlivý zabiják rozlišení,pokud ten samý terminál bude na výstupu koncového zesilovače a reprokabel bude z téhož nebo podobného materiálu, je velký předpoklad, že v testu např. RCA kabelů na takto propojené sestavě nebude slyšitelný výrazný rozdíl,další věc je to, že na takových sestavách se s velkou pravděpodobností nebudou testovat RCA kabely špičkové kvality se stříbrnými vodiči a RCA konektory, protože to prostě nedává smysl .Všechny součásti řetězce by měly být kvalitativně vyvážené a tomu bohužel odpovídá i cena a každý není ochoten za kabely zaplatit částky v řádu vyšších desítek a spíš stovek tisíc. Je to samozřejmě každého volba a je třeba jí respektovat, stejný respekt je ale nutné chovat i k těm kteří díky kvalitě celého řetězce tyto rozdíly vnímají zcela zásadně a neurážet je, jako to předvádí Liamee.... Pak může být i druhý důvod a sice může se stát, že porovnávané kabely budou svou konstrukcí a materiály tak blízko, zejména v případě, že výrobce nebo kutilové použijí stejnou průmyslově vyráběnou metráž a pouze jí jinak na oko "přebalí". Nejlepší kabeláž je ale obvykle vyráběna ručně ze špičkových neizolovaných vodičů, které si výrobci izolují sami a stejně tak si řeší vlastní geometrii kabelu.
Vliv součástek ve výhybce reprosoustavy snad nemá smysl vůbec obhajovat, pokud si ale někdo přeci jen myslí, že před tweetrem se bude chovat stejně 2,2uF BENIC za plácnu (ceny těchto součástek neznám) 50 kč jako např.MIFLEX KPCU 01 za skoro 5000,- tak je samozřejmě na velkém omylu, ale ruku na srdce kolik z těch kdo tyto věci zpochybňují má konkrétní osobní zkušenost ? A opět k maximálnímu efektu plynoucímu z takto rozdílných součástek je potřeba výše zmíněné,prostě všechno musí do sebe zapadat jako celek,to samé platí o dporech v děličce pokud je třeba, někdo se spokojí s potenciometrem někdo s Jantzen Superes za 100kč a jinému nebude vyhovovat ani Duelund CAST Graphite Resistor za cca 1000Kč za kus, protože dokonalý opravdu není.....Takže přátelé hudby, více tolerance a respektu k ostatním,zejména pokud se vyjadřujete k věcem se kterými nemáte osobní zkušenosti nebo jejich princip úplně dobře nechápete.
Vliv součástek ve výhybce reprosoustavy snad nemá smysl vůbec obhajovat, pokud si ale někdo přeci jen myslí, že před tweetrem se bude chovat stejně 2,2uF BENIC za plácnu (ceny těchto součástek neznám) 50 kč jako např.MIFLEX KPCU 01 za skoro 5000,- tak je samozřejmě na velkém omylu, ale ruku na srdce kolik z těch kdo tyto věci zpochybňují má konkrétní osobní zkušenost ? A opět k maximálnímu efektu plynoucímu z takto rozdílných součástek je potřeba výše zmíněné,prostě všechno musí do sebe zapadat jako celek,to samé platí o dporech v děličce pokud je třeba, někdo se spokojí s potenciometrem někdo s Jantzen Superes za 100kč a jinému nebude vyhovovat ani Duelund CAST Graphite Resistor za cca 1000Kč za kus, protože dokonalý opravdu není.....Takže přátelé hudby, více tolerance a respektu k ostatním,zejména pokud se vyjadřujete k věcem se kterými nemáte osobní zkušenosti nebo jejich princip úplně dobře nechápete.
subumbra
Za 9 let máš čtyři příspěvky, to nebudí příliš důvěry k Tvým názorům. Ani si tady nepopsal své Hifi vybavení, abychom alespoň tušili, jaká je relevance Tvých sdělení, nebo zde vystupuješ "pouze" jako prodejce elektroniky, včetně těch diskutovaných kabelů?
Polepši se. Dík.
Za 9 let máš čtyři příspěvky, to nebudí příliš důvěry k Tvým názorům. Ani si tady nepopsal své Hifi vybavení, abychom alespoň tušili, jaká je relevance Tvých sdělení, nebo zde vystupuješ "pouze" jako prodejce elektroniky, včetně těch diskutovaných kabelů?
Polepši se. Dík.
Ježiš,kde se ten tady vylíh,to sem asi utek z HighEnd fora 
Edit-to plati pro sumumbru,Oldear byl rychlejší

Edit-to plati pro sumumbru,Oldear byl rychlejší
to Oldear,
vzhledem k formě diskusí jsem opravdu necítil dlouho potřebu se zde jakkoli prezentovat
to co člověk namluví nebo napíše není podstatné,rozhoduje to co děláš,mluvit a psát je schopen kdokoli a cokoli....
vystupuji zde za sebe ač se výrobou a vývojem kabelů a dalších produktů pro domácí reprodukci intenzivně zabývám, proto jsem věci formuloval obecně, aby se debata nezvrhla nesmyslným směrem, kdo chce ten si z toho vezme to podstatné,chytrolíni typu Tomáš mě nechávají klidným......
Je prima že sis dal práci si najít můj začátek zde na foru, tak jsi viděl, že jsem začínal s Luxmany a zůstal jsem jim věrný dodnes, i když jsem již několik let součástí jiné značky.
Luxman CL30
2xLuxman MB 3045
Luxman PD555 Gold Limited 55, vlastní rameno 10" Karbon ,Ortofon A95,SAEC WE308 AT33MC MONO 45th Anniversary, SUT Entre ET 100
SONY CDP X-77
RWO FOSTEX LS3
ALtec Lansing 605A vlastní skříně (560 l vnitřní objem) a výhybky(MIFLEX,DUELUND)
komplet stříbrná kabeláž
Snad jsem to trochu napravil , každopádně díky za reakci
vzhledem k formě diskusí jsem opravdu necítil dlouho potřebu se zde jakkoli prezentovat
to co člověk namluví nebo napíše není podstatné,rozhoduje to co děláš,mluvit a psát je schopen kdokoli a cokoli....
vystupuji zde za sebe ač se výrobou a vývojem kabelů a dalších produktů pro domácí reprodukci intenzivně zabývám, proto jsem věci formuloval obecně, aby se debata nezvrhla nesmyslným směrem, kdo chce ten si z toho vezme to podstatné,chytrolíni typu Tomáš mě nechávají klidným......
Je prima že sis dal práci si najít můj začátek zde na foru, tak jsi viděl, že jsem začínal s Luxmany a zůstal jsem jim věrný dodnes, i když jsem již několik let součástí jiné značky.
Luxman CL30
2xLuxman MB 3045
Luxman PD555 Gold Limited 55, vlastní rameno 10" Karbon ,Ortofon A95,SAEC WE308 AT33MC MONO 45th Anniversary, SUT Entre ET 100
SONY CDP X-77
RWO FOSTEX LS3
ALtec Lansing 605A vlastní skříně (560 l vnitřní objem) a výhybky(MIFLEX,DUELUND)
komplet stříbrná kabeláž
Snad jsem to trochu napravil , každopádně díky za reakci
Vela ludi si zamiena tvrdenie/nazor s argumentom a myslia si ze existuje rovnitko medzi 'vela pismenok/hlasno kricim = mam viac pravdu'subumbra píše: ↑12 úno 2024 15:10Tedy pánové, to co tu předvádí Liamee k MANA je vskutku nehodné zobrazení.........pokud někdo není schopen slyšet rozdíly mezi kabely,popřípadě různou kvalitou součástek zejména ve výhybce, ale i v dalších komponentech jako třeba v zesilovači, pak je dobré se zamyslet proč tomu tak je. Nejčastější příčinou je nedostatek rozlišení celého řetězce a tedy minimální schopnost zobrazit rozdíly v použitých komponentech nebo součástkách.Začíná to napájecími kabely ,konektory, reproterminály a můžeme pokračovat, rozdíl v projevu stříbrných a měděných vodičů, lanka a solid core nebo ploché vodiče...... Rozdílné vlastnosti uvedených variant mají zcela nezpochybnitelný vliv na zvuk a je pouze otázka kvality ostatních článků žetězce jak čitelně se zobrazí.Takže konkrétně, reproterminály typu masivní mosazné soustružené "bago" samozřejmě pozlacené "ideálně" na nikl a s naletovaným Cu lankem v PVC tak 2,5-4 mm2 pro vnitřní kabeláž reprosoustavy je spolehlivý zabiják rozlišení,pokud ten samý terminál bude na výstupu koncového zesilovače a reprokabel bude z téhož nebo podobného materiálu, je velký předpoklad, že v testu např. RCA kabelů na takto propojené sestavě nebude slyšitelný výrazný rozdíl,další věc je to, že na takových sestavách se s velkou pravděpodobností nebudou testovat RCA kabely špičkové kvality se stříbrnými vodiči a RCA konektory, protože to prostě nedává smysl .Všechny součásti řetězce by měly být kvalitativně vyvážené a tomu bohužel odpovídá i cena a každý není ochoten za kabely zaplatit částky v řádu vyšších desítek a spíš stovek tisíc. Je to samozřejmě každého volba a je třeba jí respektovat, stejný respekt je ale nutné chovat i k těm kteří díky kvalitě celého řetězce tyto rozdíly vnímají zcela zásadně a neurážet je, jako to předvádí Liamee.... Pak může být i druhý důvod a sice může se stát, že porovnávané kabely budou svou konstrukcí a materiály tak blízko, zejména v případě, že výrobce nebo kutilové použijí stejnou průmyslově vyráběnou metráž a pouze jí jinak na oko "přebalí". Nejlepší kabeláž je ale obvykle vyráběna ručně ze špičkových neizolovaných vodičů, které si výrobci izolují sami a stejně tak si řeší vlastní geometrii kabelu.
Nazorov na temu kable je dost a argument si nepriniesol ziadny.
Argumenty si každý soudný člověk poslechne a zhodnotí sám,tlachat do nekonečna můžou jen ti co nic neslyšeli
První audio kabely jsem testoval a do poměrně drahých na základě výsledků testování jsem investoval někdy kolem roku 1997. Od roku 2005 používám ve vyhybkách svých reprosoustav kvalitní a nákladné součástky, protože jsem prošel slepým testem kondenzátorů a nechápal velikost slyšených rozdílů.
Mam v zesilovači na pozici reproterminálů něco, co by se dalo popsat jako pozlacené mosazné bago a vede od toho uvnitř zesilovače tlusté postříbřené lano v PVC k plošňáku a přesto slyším rozdíly mezi kabelama a součástkama vyhybek včetně odporů. Takže toto samo o sobě neudělá slyšitelnost rozdílů nemožnou. Teoreticky vím, že to není optimální a chtěl jsem konektory i kablíky vyměnit, ale fakt, že neznemožňují slyšet rozdíly mě od tohoto zásahu zatím odvedl.
A naopak vím, že ohledně vnímání hudby každý neslyší stejně. Dokonce ani jeden člověk neslyší vždy stejně, stačí psychická nepohoda, třeba z nutnosti teď musím slyšet rozdíly. Takže stres a tréma silně ovlivňují vnímání.
Mam v zesilovači na pozici reproterminálů něco, co by se dalo popsat jako pozlacené mosazné bago a vede od toho uvnitř zesilovače tlusté postříbřené lano v PVC k plošňáku a přesto slyším rozdíly mezi kabelama a součástkama vyhybek včetně odporů. Takže toto samo o sobě neudělá slyšitelnost rozdílů nemožnou. Teoreticky vím, že to není optimální a chtěl jsem konektory i kablíky vyměnit, ale fakt, že neznemožňují slyšet rozdíly mě od tohoto zásahu zatím odvedl.
A naopak vím, že ohledně vnímání hudby každý neslyší stejně. Dokonce ani jeden člověk neslyší vždy stejně, stačí psychická nepohoda, třeba z nutnosti teď musím slyšet rozdíly. Takže stres a tréma silně ovlivňují vnímání.
Noble Audio - výroba a prodej
Alebo tí, čo si zamieňajú želanie a halucinácie za realitu a v korektnom slepom teste poznajútlachat do nekonečna můžou jen ti co nic neslyšeli

aha, vsetko jasne. Predajca zazracnych podloziek a kablov. Nie je to hanba, len sa metreba tvarit ako hifista a mudrovat.
NA, kabelguru, sedour - vsetci sa nemaju problem priznat.
No a mas pravdu, z takymi vecami, co vy predavate, skutocne nemam skusenosti. Uz som davno dalej.
P.S. tie vintage elektornkove luxmany poznam. Pre milovnikov skresleni, ktorym na vernosti a rozliseni nezalezi skvely aparat.