Booker
Re: Booker
Přesně tak. Možná, že až jednou opravdu pochopíme co a jak máme měřit, abychom měli jasnou korelaci mezi vnímáním zvuku a výsledky měření, možná se budeme dnešním měřením jen smát.
Není možné. Protože kabely nemají žádný vliv na zvuk.protože je známá věc,ze koax.Ocos požírá basy.
Možná by pro začátek stačilo si připustit co zformuloval FS(smích není v tak podstatný)
To bude asi tým, že, obrazne povedané,"Ohmov zákon" stále platí a "elektróny" ho rešpektujú..Posúval som sa v presnosti reprodukcie reality, nie v "tvorbe" novej reality. Mám rád HiFi, nie HiFa (High Fantasy). Ja som zase od teba nepočul, nevidel jediný objektívny fakt, len kvetnaté PR..Tohle od Tebe čtu už od roku 2003, od té doby jsi se posunul jen velmi nepatrně.

A možnosti merania (rádovo prevyšujúce schopnosti sluchu..) sú dnes také, že sa dá priamo porovnať originál a reprodukcia a urobiť ich rozdiel.. A priamo počúvať len ten rozdiel, bez maskovania nahrávkou v plnej úrovni. Pri "slušne" urobených prístrojoch bude ten rozdiel tak 100dB a viac pod užitočným signálom, nehovorím o kábloch . Kto toto "počuje", je ET, asi tak.
Jo přesně tak to bude hochu - možná teď a nebo v něčích snech. Před 14 lety to bylo i takto.
Citace:
"" Re: Pro začátečníky - vliv kabelů
Příspěvek od PMA » 18 úno 2010 00:10
Zásadní problém, zejména levné kompromisní sestavy, se skutečně kabelem nevyřeší. Na druhou stranu u sestavy v celkové hodnotě stovek tisíc Kč je vliv nemalý a určitě má význam hledat.
Pavel Macura Audio ""
Tak můžeš pokračovat v dehonestacích, ale dobré je uvést svoje praktické zkušenosti. Teoretizování a pochlebování technikům je k ničemu. V Hifi se cení praktická zkušenost, nejlépe vlastní.
Odkaz:
kabely/pro-zacatecniky-vliv-kabelu-t4344.html
@Oldear
toho hocha si nech laskavě od cesty. Nevím, co nechápeš na tom, že můj postoj (z mého pohledu) se snaží být racionální a nedat na nějaké PR kecy výrobce / prodejce, který nemá nejmenší ochotu dodat alespoň základní měření svých krabic a neustále dokola jen odkazuje na tisíce spokojených zákazníků na svém webu. Nic, co by se alespoň trochu dalo objektivně posoudit nikdy a nikde nazveřejnil. A nemusíš mi tady argumentovat nějakým výrobním tajemstvím apod...to jsou jen čisté výmluvy.
toho hocha si nech laskavě od cesty. Nevím, co nechápeš na tom, že můj postoj (z mého pohledu) se snaží být racionální a nedat na nějaké PR kecy výrobce / prodejce, který nemá nejmenší ochotu dodat alespoň základní měření svých krabic a neustále dokola jen odkazuje na tisíce spokojených zákazníků na svém webu. Nic, co by se alespoň trochu dalo objektivně posoudit nikdy a nikde nazveřejnil. A nemusíš mi tady argumentovat nějakým výrobním tajemstvím apod...to jsou jen čisté výmluvy.
MPK
Tak hochu, z Tebe žádné racio ještě nevypadlo a zřejmě ani navypadne. Jen tady prudíš zcela zbytečně, když nejsi schopen dodat svoji praktickou zkušenost s výměnou kabelu ( ať už negativní, či pozitivní ), jen tu suše teoretizuješ, tak raději mlč. Ani ostatní skuteční Hifisti ( těch je tu jen pár ) nejsou žádní stupidi, teorie je jasná a zatím nezpochybnitelná, bohužel ten zvukový vjem na to nebere příliš ohled. Pokud disponuješ resumé, tak to tady specifikuj. Tvůj skeptický názor je zřejmě bez zkušenosti a všichni už ho tady znají.
Bylo by také dobré popsat na čem hraješ, ať alespoň je patrná relevance Tvých tvrzení. Osobně to odhaduji na 40 let staré bazarovky za pět peněz.
Neber to ve zlém.
Tak hochu, z Tebe žádné racio ještě nevypadlo a zřejmě ani navypadne. Jen tady prudíš zcela zbytečně, když nejsi schopen dodat svoji praktickou zkušenost s výměnou kabelu ( ať už negativní, či pozitivní ), jen tu suše teoretizuješ, tak raději mlč. Ani ostatní skuteční Hifisti ( těch je tu jen pár ) nejsou žádní stupidi, teorie je jasná a zatím nezpochybnitelná, bohužel ten zvukový vjem na to nebere příliš ohled. Pokud disponuješ resumé, tak to tady specifikuj. Tvůj skeptický názor je zřejmě bez zkušenosti a všichni už ho tady znají.
Bylo by také dobré popsat na čem hraješ, ať alespoň je patrná relevance Tvých tvrzení. Osobně to odhaduji na 40 let staré bazarovky za pět peněz.
Neber to ve zlém.
Chlapci, to vás ještě nebolí hlava? Teď už vůbec nevím o čem mluvíte. Stíhal jsem to, tak asi "tisíc" stránek zpátky, teď už nevím o čem debata je, je to sice dobrý kolotoč, ale nezastavuje se.
Jestli se ještě bavíte o kvalitních kabelech, tak já jsem vyměnil kabely co propojují komponenty s cenou 50kč za 3000kč a nic, jen placebo. U propojení reproduktorů, bych nazvat změnu mohl, buď chci aby to hrálo lépe, nebo je opravdu rozdíl. Na druhou stranu u mé sestavy, to asi slyšet nebude, spíš si říkám a namlouvám si, jo já to slyším. Umím se představit u dražších sestav a kvalitního kabelu s kvalitním materiálem, stíněním atd..., že bych od opravdu základního kabelu, za větší peníze, mohl a měl slyšet změnu. Pokud je to mimo mísu, tak sorry.
Jestli se ještě bavíte o kvalitních kabelech, tak já jsem vyměnil kabely co propojují komponenty s cenou 50kč za 3000kč a nic, jen placebo. U propojení reproduktorů, bych nazvat změnu mohl, buď chci aby to hrálo lépe, nebo je opravdu rozdíl. Na druhou stranu u mé sestavy, to asi slyšet nebude, spíš si říkám a namlouvám si, jo já to slyším. Umím se představit u dražších sestav a kvalitního kabelu s kvalitním materiálem, stíněním atd..., že bych od opravdu základního kabelu, za větší peníze, mohl a měl slyšet změnu. Pokud je to mimo mísu, tak sorry.
Koukat na grafy a povídat si o měřených hodnotách audio zařízení je jako si povídat o jídle nebo pití. Až když dojde na prožitek, až když se to dá do úst, tak si mozek může teprve udělat jasno. Z povídání o tom, jaké to je mít v puse med nebo feferonku si odpovídající vjem nikdo nevyvolá,je to jen plané teoretizování. Čumět na grafy se stalo novým druhem náboženství technokratů a za tímto rozšířením stojí touha po komunikaci a sdílení. A je jasné, že sdílení prožitku po internetu není možné, tak se ukazují grafy a určitá skupina lidí o nich vede diskuse. Co na tom, že se úplně neshodne.
Noble Audio - výroba a prodej
Člověk sotva stačí číst -
Když už tu byla řeč o hodně drahých komponentech, tak pokud je nějak ovlivní ten či onen kabel, tak asi není vše v pořádku - i takhle se dá na to koukat.
Když už tu byla řeč o hodně drahých komponentech, tak pokud je nějak ovlivní ten či onen kabel, tak asi není vše v pořádku - i takhle se dá na to koukat.
To je pohled z jedne strany a jak uz jsem psal drive, ve vysledku to tak skutecne je, vetsina z nas se vzdy na konci rozhodne podle toho, co nam mozek rekne a co je pro nas nejprijemnejsi, at uz ze zvukovych ci jinych duvodu. Asi bude bude jen malo lidi, kterym na jejich zvuku neco vadi, nebo moc dobre vedi ze to muze byt o dost lepsi, ale maji supr merici komponenty, vsechno jsou to myty, tak to preci nebudou nejak menit a v tomhle budou ztvrzele zustavat. Ale asi i takovi se asi najdou...NA píše: ↑07 čer 2024 14:31Koukat na grafy a povídat si o měřených hodnotách audio zařízení je jako si povídat o jídle nebo pití. Až když dojde na prožitek, až když se to dá do úst, tak si mozek může teprve udělat jasno. Z povídání o tom, jaké to je mít v puse med nebo feferonku si odpovídající vjem nikdo nevyvolá,je to jen plané teoretizování. Čumět na grafy se stalo novým druhem náboženství technokratů a za tímto rozšířením stojí touha po komunikaci a sdílení. A je jasné, že sdílení prožitku po internetu není možné, tak se ukazují grafy a určitá skupina lidí o nich vede diskuse. Co na tom, že se úplně neshodne.
Pohled z druhe strany ale zase je ten, ze pokud jsem zdravy clovek s prumernou nebo treba i nadprumernou schopnosti vnimat zvukove rozdily, tak od urcite urovne rozliseni nam preci mozek lze a nelze se na nej spolehat. Jaka je potom relevance takovych osobnich poslechovych zkusenosti? Dalsi problem je, ze kazdy z nas takove poslechove zkusenosti ziskava a vnima jinak, takze nejaka porovnatelnost je uz uplne mimo. Jeden si sedne, posloucha 3 sekundy a hned jde na forum vypravet jake je to tezitko na DACu zasadni posun a revoluce. Druhy muze naposlouchovat delsi dobu, pak to vratit do puvodniho stavu pro porovnani opet pri delsim poslechu, a zkouset ruzne dalsi veci a proste mit nejakou lepsi metodiku - takova zkusenost je asi hodnotnejsi.
Oldear
asi špatně čteš, já žádné výměny u sebe doma neprovozuju, kabely jsem vyrobil z metráže (jaké, ses mohl dočíst už několikrát) a nemám nejmenší potřebu je měnit, protože vím, že jsou v pořádku a dostatečně kvalitní, stejně jako připojená zařízení. Jediné co jsem řešil, byla poslechovka, ale s tím si poradil předzesilovač, i když uznávám, DRC by byl lepší. Jakékoliv hodnocení z mé strany by stejně bylo irelevantní, vypovídací hodnotu mají naměřené parametry ať se ti to líbí nebo ne (pokud se stále bavíme o kabelech, filtraci apod.).
asi špatně čteš, já žádné výměny u sebe doma neprovozuju, kabely jsem vyrobil z metráže (jaké, ses mohl dočíst už několikrát) a nemám nejmenší potřebu je měnit, protože vím, že jsou v pořádku a dostatečně kvalitní, stejně jako připojená zařízení. Jediné co jsem řešil, byla poslechovka, ale s tím si poradil předzesilovač, i když uznávám, DRC by byl lepší. Jakékoliv hodnocení z mé strany by stejně bylo irelevantní, vypovídací hodnotu mají naměřené parametry ať se ti to líbí nebo ne (pokud se stále bavíme o kabelech, filtraci apod.).
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
NA:
" Čumět na grafy se stalo novým druhem náboženství technokratů ...".
Stejně tak se dá říct - čumět na krásné, tlusté a bůhví jak drahé kabely.
Právě, že o čumění to není. Slepý test. Buď to slyšet je nebo ne.
Jenže na to nikdo z těch co to "slyší" nemá odvahu. Ale to už bych se opakoval.
Nabídka stále platí.
" Čumět na grafy se stalo novým druhem náboženství technokratů ...".
Stejně tak se dá říct - čumět na krásné, tlusté a bůhví jak drahé kabely.
Právě, že o čumění to není. Slepý test. Buď to slyšet je nebo ne.
Jenže na to nikdo z těch co to "slyší" nemá odvahu. Ale to už bych se opakoval.
Nabídka stále platí.
To určitě, jenže aplikací této logiky bys došel k závěru, že:
- kvalitní a drahá bedna nemá rozlišovat, jaký zesilovač ji krmí
- kvalitní a drahý zesilovač nemá rozlišovat, jaký signál dostává ze zdroje
- zdroj nemá rozlišovat, ....
A to jsou čísla která ukazují co?
Měl jsi možnost si takové porovnání zprostředkovat doma sám? Nebo ještě lepší ,navštívit někoho kdo tvrdí že rozdíl ve zvuku je a posoudit přímo na místě.
Nehledě na to že, jsi si jistý že vše co může zvuk ovlivnit je měřitelné?
Jaký (podle tebe) je důvod abych si něco takového vymyslel,když doma poslouchám hudbu prakticky každý den a mohu ty věci porovnat přímo?