Pro začátečníky - vliv kabelů
-
- Kontaktovat uživatele:
Pro začátečníky - vliv kabelů
Pokud mají kabely na reprodukci slyšitelný vliv, je malý. Jedná se opravdu o nepatrné rozdíly!
Důkazem je to, že si hifisti musí vymýšlet slepé testy (ve kterých často nic nepoznají) a o vlivu kabelů se vášnivě přou. pokud by to bylo jasně slyšitelné, nebylo by to potřeba.
Musel jsem to napsat. Byl jsem totiž osloven známým, který má Xaviany XN125 zapojeny do zesilovače Cambridge Audio 340. Zvuk se mu zdá mdlý, bez energie. Jal se, po pročtení zdejších diskusí, řešit problém výměnou signálového kabelu....
Nechci vyvolat spory, jen chci napsat, že zásadní problém se kabelem nevyřeší. Kabel nic významného nezmění. Ze zdejší diskuse to laik bohužel neodhadne.
S tím snad budou zkušení souhasit...
Důkazem je to, že si hifisti musí vymýšlet slepé testy (ve kterých často nic nepoznají) a o vlivu kabelů se vášnivě přou. pokud by to bylo jasně slyšitelné, nebylo by to potřeba.
Musel jsem to napsat. Byl jsem totiž osloven známým, který má Xaviany XN125 zapojeny do zesilovače Cambridge Audio 340. Zvuk se mu zdá mdlý, bez energie. Jal se, po pročtení zdejších diskusí, řešit problém výměnou signálového kabelu....
Nechci vyvolat spory, jen chci napsat, že zásadní problém se kabelem nevyřeší. Kabel nic významného nezmění. Ze zdejší diskuse to laik bohužel neodhadne.
S tím snad budou zkušení souhasit...
Re: Pro začátečníky - vliv kabelů
Bohužel, mám stejný názor, ale pro klid v duši si občas něco nového koupím 

Zásadní problém, zejména levné kompromisní sestavy, se skutečně kabelem nevyřeší. Na druhou stranu u sestavy v celkové hodnotě stovek tisíc Kč je vliv nemalý a určitě má význam hledat.
Pavel Macura Audio
Pánové, zkuste si dát prsty za ušní boltce a symetricky je vyhnout směrem dopředu...to je změna, kterou vám žádný komponent nepřinese 

Jo to je pravda,nejlepší a nejlevnější tuning.Lépe se o něco opřít,ať ruce nebolí.Ramones píše:Pánové, zkuste si dát prsty za ušní boltce a symetricky je vyhnout směrem dopředu...to je změna, kterou vám žádný komponent nepřinese

Zdravím, do tohoto fora se neodvažuji moc psát - možná nemám natolik znalostí a hlavně na to nemám čas. Před znalostmi, skvělou slovní zásobou a citem pro myšlenku jako má efičák a jemu mnozí podobní se hluboce a upřímě klaním...
Ale teď už jsem nevydržel. Tyto diskuze jsou zaslepené velkou neznalostí a podporované omyly. Pokud mezi levné základní komponenty zapojím náhodný kabel a očekávám zázrak, navíc zde začnu tvrdit, že výměna kabelu je holý nesmysl, tak se na mě nezlobte, ale raději zde čtěte, ale nepište...
Je dobré vědět více, než jen jak strčit nový kabel do přístroje...
Omlouvám se, nechci tu rozpoutat žádnou válku a další nesmyslné diskuze. Moc si vážím tohoto fora a děkuji všem, že existuje.
Ale teď už jsem nevydržel. Tyto diskuze jsou zaslepené velkou neznalostí a podporované omyly. Pokud mezi levné základní komponenty zapojím náhodný kabel a očekávám zázrak, navíc zde začnu tvrdit, že výměna kabelu je holý nesmysl, tak se na mě nezlobte, ale raději zde čtěte, ale nepište...
Je dobré vědět více, než jen jak strčit nový kabel do přístroje...
Omlouvám se, nechci tu rozpoutat žádnou válku a další nesmyslné diskuze. Moc si vážím tohoto fora a děkuji všem, že existuje.
Souhlas s PMA, na uvedené lowend sestavě má smysl vyměnit pouze ty plastové dodávané tkaničky za cokoliv, stačí doma vyrobený kabel z koaxu, to se vejde do stovky. Tam přínos bude, dál to nemá cenu. Totéž se podle mne týká napájecích kabelů - nevyměňujte je.
Ty plastové červenobílé tkaničky by ale ani úplný začátečník neměl používat vůbec nikde. Cokoliv jiného bude lepší.
Ty plastové červenobílé tkaničky by ale ani úplný začátečník neměl používat vůbec nikde. Cokoliv jiného bude lepší.
To je děsně nepraktický a pro prsty namáhavý. Já hlavu zašprajcuji mezi prsa mé přítelkyně a mám je tak v optimální pozici.Ramones píše:Pánové, zkuste si dát prsty za ušní boltce a symetricky je vyhnout směrem dopředu...to je změna, kterou vám žádný komponent nepřinese
Navíc mne ten můj nejdražší komponent tak nějak lidsky hřeje, lépe než 100 W zesilovač ve třídě A.
Týýýý brďo. Tvoja priateľka musí mať monumentálnu hruďAleska píše: To je děsně nepraktický a pro prsty namáhavý. Já hlavu zašprajcuji mezi prsa mé přítelkyně a mám je tak v optimální pozici.
.....
Nezere to vejsky?Acon píše:Týýýý brďo. Tvoja priateľka musí mať monumentálnu hruďAleska píše: To je děsně nepraktický a pro prsty namáhavý. Já hlavu zašprajcuji mezi prsa mé přítelkyně a mám je tak v optimální pozici.
.....
Treba si uvedomit, ze narast kvality je podobny logaritmickej funkci, mala investicia na zaciatku urobi radikalnu zmenu k lepsiemu.
Teoreticky priklad:
cena kablu -> subjektivna zmena zvuku
1eur kabel -> 1
20eur -> 100x lepsi zvuk
200eur -> 110x
2000eur -> 120x
Teoreticky priklad:
cena kablu -> subjektivna zmena zvuku
1eur kabel -> 1
20eur -> 100x lepsi zvuk
200eur -> 110x
2000eur -> 120x
Na vejšky prdím, ale ty basy, to je maso !david píše:Nezere to vejsky?Acon píše:Týýýý brďo. Tvoja priateľka musí mať monumentálnu hruďAleska píše: To je děsně nepraktický a pro prsty namáhavý. Já hlavu zašprajcuji mezi prsa mé přítelkyně a mám je tak v optimální pozici.
.....
Zazivaci problemy se snadno daji resit medikamenty.Aleska píše:Na vejšky prdím, ale ty basy, to je maso !