CaptainHook

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
CaptainHook
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: CaptainHook

Příspěvek od CaptainHook »

Děkuju mumu *thumbs up* .Snažím se sestavu doladit,abych vytáhl z přístrojů maximum.Díky zkušenějším členům fóra jako kychtax,Vinco,hřebík,kocmeister a dalším jsem se dozvěděl a stále dozvídám spoustu zajímavých informací,které mi hodně pomohly vylepšit zvuk mojí sestavy.Jim patří velký dík. *thumbs up*

CaptainHook
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Zdravím přátelé,
po delší odmlce se vracím zpět.Podařilo se mi dokončit moji sluchátkovou sestavu. *hura* Momentálně jsem se zvukem spokojen a nic mi v něm nechybí.Dokoupil jsem postupně 4 sady Stillpoints Ultra Base,vyměnil jsem pojistku ve filtraci za SR Orange.Místo činek jsem dal závaží od Artesania Audio,konkrétně model MKIII a nakonec mi dorazil stříbrný sluchátkový kabel Hydra 18 od Toxic cables.Všechny tyto změny vedly k lepšímu zvuku.Momentálně bych zvuk charakterizoval jako muzikální,ale zároveň precizní s výborným podáním prostoru.HD800 hrají opravdu moc pěkně.
Finální sestava.jpg

Vinco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vinco »

Dost dobre *thumbs up*

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

CaptainHook
Gratuluji, fakt paráda. *bravo*
Prosím můžeš popsat zkušenost po výměně SR Orange pojistky v Galaxys? Budu mít snad příští týden také možnost tu pojistku Orange vyzkoušet. Zatím jsem pojistky neřešil, tak snad to bude pozitivní vliv jako se píše na různých fórech po světě.

CaptainHook
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Děkuji pánové za pochvalu.Já jsem nejdřív nechal SR Orange pojistku dva týdny zapojenou v sestavě a pak jsem udělal srovnání s původní pojistkou.Původní pojistku už bych zpátky nedal.Největší rozdíl u mě byl v mnohem lepším vykreslení prostoru.Dále se zlepšila čistota zvuku a je slyšet více detailů.Celkově mi přijde zvuk přirozenější.

CaptainHook
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Zkoušel jsem SR Orange zapojit obráceně,jestli uslyším změnu a bylo to slyšet okamžitě.Jasná změna k horšímu.Připadalo mi to,jako by ta kapela hrála v koupelně.Mělo to takové divné podání prostoru.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Nič v zlom, ale stíhaš otáčať tú poistku 50x za sekundu, synchrónne so striedavou sieťou :?: *sunglases* Lebo inak ti kapela kmitá medzi kúpelňou a posluchovkou ;)

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Ty se toho Martine nebojíš. Jednou bych chtěl být hifista jako ty, prostě si koupit 4 sady Stilpointů a těch závaží. Kloubouk dolu. To myslím upřímně, ne ironicky jak je zde zvykem :-)
kabelguru.cz

CaptainHook
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Kocmeister
Chtěl jsem sestavu doladit,abych z každého přístroje dostal maximum v rámci mých možností.A to se myslím povedlo.Teď už si můžu jenom spokojeně poslouchat a nemusím řešit další vylepšení.Dneska se u mě zastavil Kychtax na poslech,tak sem pak může napsat svoje dojmy.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

BVa
Teorie je jedna věc a praktická zkušenost druhá. Je zajímavé, že např. v integráči Soulution 330 je přímo od výrobce pojistka Hifi Tunning za 40,-EUR a protože se tím ani nechlubí, tak asi mají důvod k tomu to tam dát. Zajímavé bylo, když majitel toho Soulution ji vyměnil za SR Orange a zvukově to byl opět posun.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

"Praktická skúsenosť" v rozpore so všetkými poznatkami, faktami, základmi všetkých oborov techniky, vďaka ktorým všetky tie prístroje vznikajú, je pozoruhodná, takpovediac" zázrak , velebnosti".. ;) ."Človeče ver a viera ťa "uzdraví", aj zázraky sa dostavia. Stačí si prečítať PR výrobcu, dojmy ako cez kopírák.
vbenefits over prior SR fuses include a larger soundstage with greater depth, width, and front-to-back layering. Musicality or the presence of increased detail
Je zaujímavé, že v žiadnom inom technickom odbore, kde sa používajú prístroje obsahujúce poistku, sa takéto zázraky vylepšenia vlastností prístrojov nedejú, iba v " highende" . Asi iná " elektrika"...

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

BVa
Napiš do Soulution, proč ty pojistky u nich slyšet jsou a u tebe v Trnavě si to teoreticky neumíš zdůvodnit.

LUK

Příspěvek od LUK »

Jako pěkný, co ale nechápu je v takovejhle sestavě CD přehrávač za 16 000,-, kterej k romu stojí na nožičkách za 25 000,- a na něm leží závaží za 6500,-. Za to jsi mohl mít už víc než slušnej SACD (a nejen CD) přehrávač za 45 000,-, kterej by odpovídal zbytku tvojí sestavy.

Carlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

BVa: Vyzkoušej a pak mudruj! Teorie jsou k ničemu, teprve praxe ukáže. Frekvenční rozlišení 20 - 20 kHz u přístrojů také nic neříká o tom jak to hraje a rozdíly můžou být markantní. To samé výkon zesilovačů nic nenaznačuje tomu, že jsou všechny stejné, i když parametry tak vypadají atd. Ano, i taková pojistka má svůj vliv na zvuk. A protože jsme na hifi fóru, předpokládá se, že členové mají i slušnou aparaturu, kde i pro někoho bezvýznamná pojistka, může posunou kvalitu zvuku, byť jen o malý kousek. A tom to tu je!
Přílohy
Orange.jpg

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

BVa
Napiš do Soulution, proč ty pojistky u nich slyšet jsou
Jiri
Kde to výrobca tvrdí?? Pretože Soulution určite nie sú šarlatáni..
Carlos
Neuveríš, ale vyskúšal som xxx typov poistiek.. A jediná poistka, ktorá slutočne , objektívne zmenila ( zmení) zvuk, bola prerušená poistka ;) To je tá prax.
Naposledy upravil(a) BVa dne 07 říj 2020 21:31, celkem upraveno 2 x.

Odpovědět