DaF

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
DaF
Kontaktovat uživatele:

DaF

Příspěvek od DaF »

zdroj: notebook P4/1,7GHz + 500GB ext. disk + Foobar2000 + EMU 1616 PCMCIA + bezdrátová klávesnice
zdroj II: NAD T524 (ten už spíše na DVD)
repro: Xavian Mia II + stojany Xavian Classico + Xavian Basso
zesilovač: NAD C320bee
sluchátka: Bayerdynamic DT990Pro
kabely: Xsymphony Xstream Pearl + signálový domácí pájený RG62 (jednoduchý)

Poslouchám všechnu hudbu, co mě baví - pop, rock, folk, ligh-jazz, vážná hudba.
Jinak se hlásím k Holomóčákům (Hlušovice), ale rozený v Ostravě, proto jsem taky nakupoval u Mahdala :-).
Věk 31 let, čerstvě bydlím v novém domečku.

Subjektivní hodnocení aparátu: Dnes si nedokážu představit poslouchat Mia bez Basso.
Zvláště po EQ-úpravě v notebooku Basso neduní (abych nekecal, tak občas vyjímečně :-), ale krásně rozehřívá spodní oktávu.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: DaF

Příspěvek od Rowing »

Bezva, další klučina od nás :)
Někdy bych se stavil ty Xaviany poslechnout. Ale až budeš mít trochu uklizeno a napečeno :D

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Ahoj DaF, kedy dame dokopy novu virtualnu pozicovnu?

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Ahoj, konečně jsem se trochu v klidu dostal k PC a můžu shrnout svou páteční návštěvu u tebe. Především díky za pozvání.

Velmi se mi u tebe líbil především komfort ovládání k zesilovači připojeného notebooku se Soundblaster E-MU a hromadou muziky v bezztrátovém FLAC formátu pomocí bezdrátové klávesnice a to i z 3 metry vzdálené sedačky nebyl problém na displeji identifikovat kdo a co hraje :) Foobar dobře vychytaný pro ovládání z větší vzdálenosti.

Ano místnost má trochu problému s duněním na některých frekvencích, hlavní vliv na to bude mít hlavně blízká pravá stěna navíc s prosklenými dveřmi na terasu a umístění subu Basso dle mě moc v rohu. Ovšem tvé měření spektra mikrofonem a následná odpovídající optimalizace ekvalizérem ve foobaru mnoha problémům opravdu pomohla. Porovnání při přepnutí ekvalizéru z přednastavené křivky na nulu (rovinu) je opravdu všeříkající a to okamžitě. Škoda, že jsi až ke konci mé návštěvy přišel na to, že zvuk je ztlumen ve foobaru "digitálně" a zesilovač tak musel být trochu více vytočen. Nemůžu tak moc posoudit, jestli výhrady ke zvuku, které jsem měl byly ovlivněny tímto nebo je to vlastnost Xavianů Mia nebo zesilovače NAD.

Zvuk byl pro mě trochu moc medový a u většiny skladeb (i ze svých referenčních CD) jsem postrádal detaily a rozlišení na které jsem zvyklý.
Ale musím uznat, že některým věcem, které jsi pouštěl tento charakter zase naopak velmi seděl a poslouchaly se moc pěkně. Já zase viděl, že ti moc nesedí náročnější jazz, který jsem si na poslech přinesl ;)

Ale tak je to v pořádku, každý jsme jiný, každému vyhovuje jiný zvuk a preferuje jinou muziku.
Jsem velmi zvědav na tvůj názor na přímé porovnání mých B&W 685 a tvými Xaviany. Aby byl souboj vyrovnaný musíme ale počkat, až si k nim vyberu a pořídím sub, nebo nezapojíme Basso :)

Zkusil bych trochu zaexperimentovat s umístěním subwooferu, protože ačkoliv jak známo u basů se hůře určuje směr odkud vycházejí a umístění subwooferu není tak kritické, tak u tebe jsem měl stále pocit že vše na scéně se děje více vpravo. Přemístění subu to určitě napraví.

Až dorazíš ke mě, pustím ti nějaké skladby co mám jak na CD tak LP. Jsem zvědav co řekneš na analog :D
Díky za tip na Jem - Finally woken (2004), krásné album.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Rowing píše: Ano místnost má trochu problému s duněním na některých frekvencích....
celkovo by som tam videl veľké nedostatky v akustike. Niekedy je veľmi ťažké zladiť predstavu o akustike s predstavou designu obývačky. Kompromisy sú krysy :(

Odpovědět