jako nove zaregistrovany clen bych se rad kratce predstavil (pisu bez hacku, paaac mam na laptopu nemeckou klavesnici).
Jmenuju se David, je mi 36 let (safra to to leti) a o HiFi a hudbu obecne se zajimam tak nekdy od konce 80 let, kdy tata (ktereho to nikdy zvlast nezajimalo), splasil pres znameho reprobedny Tesla ARS 1058 a gramofon Tesla NC 470 (myslim ze kopie NADu). Toto vse bylo pichle pres bilou dvoulinku do jezevcika JVC, ktery mel AUX a pripojitelne externi repro. Kdyz jsem povyrostl, a zacal vic prudit (po revoluci), tak jsme v Nemecku (asi v Metru v Regensburgu) koupili receiver Sony STR GX 290, coz oproti jezevciku posunulo kvalitu poslechu celkem dopredu . Postupne pribyl CD prehravac Sony CDP X-229ES.
Dva znami meli (dnes uz super vzacny) finsky bedny SAROY, a vzdycky, kdyz jsem je slysel, a pak porovnal s Teslama, tak jsem mel chut ty moje rozstipat.
Analyticnost Saroyu byla neprekonatelna.

Po gymplu, nekdy kolem roku 1995 jsem donutil (chudaka papinka) zainvestovat do zesilovace, znamy mel (a ma) studio v Plzni, tam jsem tak dlouho krouzil kolem vysneneho Accuphase E-210A, az skoncil u nas doma.V te dobe, ani uz nevim ci pred nebo po, jsem zacal experimentovat s vlastni konstrukci beden,
nejdrive jsem se pustil do podobneho konceptu jako byly Tesly (bylo mi preci jen lito do nich zasahovat, a jsem tomu rad, stale je mam v super stavu).
Membrany TVM vsak staly za prd, nejvice pak stredy, ktere jsem pozdeji vymenil za slusny SEAS MP14RCY (H422) a vysky pozdeji za SEAS 25TAF/D (H534).
Kupodivu, znameho Saroye byly lepsi

To mne dozralo, a zacal jsem se o stavbu beden vazne zajimat.
I aparatura behem let doznala znacnych zmen, nezustal kamen na kameni. Z CD prehravacu jsem postupne zkousel Sony XA5ES, pak Sony XA7ES, a ted jsem pomentalne skoncil u Accuphase DP 65V. Zesilovac E-210A sel po letech verne sluzby minuly rok do sveta a nahradil ho Accuphase E-406V. Jeste jsem se docela vyradil s tunerama, kdy jsem zkousel postupne docela slusnej Kenwood KT-9117 (specialni military edice od KT-917), pak Sony SA3ES (plechova krabicka, nechapu, jak to muze byt dobre hodnoceno), nu a ted jsem sehnal nedavno ultimatni reseni v podobe Accuphase T-109V. Repro mam svoje, myslim ze je to pouzitelne (Saroye uz si nepamatuju, a stejne se znamymu rozpadly

Kabelaz jsem nikdy moc neresil, myslim, ze to je hovadina, a ze dobre stineny kabel s dobrym kontaktem je naprosto vyhovujici.
Propojovaci mam tedy nejake tkanicky od Kimber, a Van den Hul (oboje XLR, kazdy kolem 150EUR) a repro kabel Oehlbach Rattle Snake 2x6mm2 (2x3m), se stabilnima vidlicema. (kombinace stribro / med, kolem 500kc za metr)
http://dme28.sweb.cz/hifi/IMG_1360-sc.jpg
http://dme28.sweb.cz/hifi/repro-s.jpg
S pranim pekneho dne
David