Jmenuji se Emil, je mi 50 let, bydlím kousek od Pardubic a pokusy o kvalitní reprodukcí jsou mým koníčkem, již od mládí.
Začalo to už v dorosteneckém věku stavbou Transiwatta TW40 a tehdy dodávaných repro stavebnic RS 21.
Později jsem postavil repro Monolog a následovalo ještě spoustu dalších pokusů o sestavu, která by hrála dle mých představ.
Po létech více či méně zdařilých výtvorů a jejich spojení, jsem postupně čas, který jsem trávil u pájky a měřících přístrojů, začal věnoval návštěvám poslechových studií a výběru komponentů již hotových.
Asi ten nejzásadnější zlom v rozhodování bylo osobní setkání s p. Votlučkou, který v tu dobu expedoval do studií svoje Shan E520.
Slovo dalo slovo a já se za nějaký čas objevil ve Vráži a mohl na vlastní oči vidět, jak se "opravdové" bedny staví.
Už bylo téměř rozhodnuto a já si měl E520 odvézt domů. Pak jsem ale spatřil bednu, ze které jsem nemohl spustit oči. Byla jí Shan E530.
V tu dobu to byl pouze prototyp, takže nezbylo než čekat.
Po necelých dvou měsících jsem se tak stal jedním z prvních majitelů kontraverzních E530
K nim jsem pak dlouho hledal komponenty tak, aby opravdu hrály k obrazu mému. Trpělivost se vyplácí a mě nakonec přinesla zvuk o kterém jsem dlouho snil.
Konečně nastalo to krásné období, kdy jsem si užíval hudbu a nic moc neřešil.
Zde by moje představení se mohlo skončit, kdyby nebylo vždy nějaké to kdyby ...
Bohužel všechno jednou končí a já vyměnil bydlení v rodinném domku za byt v bytovce a vše bylo náhle jinak.
Akustika obýváku vysloveně špatná, možnost poslechu v přirozené hlasitosti téměř nulová ....
Nemalé investice do úprav akustiky nepřipady v úvahu, neboť jsem nevěděl, jak dlouho v bytě setrvám.
Na chvíli jsem se tedy, ač nerad, poslechu a zážitků z něj vzdal.
Ale většinou platí, že kdo jednou s hudbou začne, málokdy skončí... A to je i můj případ.
Nastalo tedy zásadní strategické rozhodnutí - sluchátka.
Po zakoupení HD800 začalo celé martirium s hledáním vhodných komponentů a jejich skládání úplně od začátku.
Pro začátek jsem si pořídil FiiO E10 OLYMPUS a začal s pročítáním fór.
Postupně jsem si také poslech Casea ORION Lite, HYPA 1 a ještě pár sluchátkových zesilovačů a převodníků.
Po předchozích zkušenostech se skládáním jedn. komponent jsem začal čím dál víc tíhnout k řešení "vše v jednom" (i tam se ještě nachází dost možností k experimentování, že

s tím, že časem třeba doplním (nahradím) její část něčím lepším.
Po několika měsících intenzívního získávání informací se mi nečekaně nabídla výhodná možnost pořízení Burson Conductor.
A vzhledem k tomu, že tento přístroj byl jedním z těch, o kterých jsem vážně uvažoval, bylo rozhodnuto.
V tuto chvíli jsem již šťastným majitelem tohoto krásného "stroje" a užívám si jeho zvukových proměn během prvních 100 hodin provozu.
Zvuk už teď je než nádherný (odehráno cca 70 hodin) a každým dnem se mění k lepšímu.
Jsem zvědavý, jak dlouho mi tato spokojenost vydrží a kdy začnu vymýšlet, jak a čím zvuk alespoň o kousíček posunout zase výš

Dvě možnosti vidím už teď

Bohužel jsem byl pomalý a nestihl 30% slevu na dobře hodnocený AG500 AC Regenerator Power Inspired, takže na chvíli "ochladnu" ale nevidím to na dlouho

Ale už poslouchám, takže nikam nespěchám...
A co že posloluchám?
Hlavně blues ve všech jeho podobách ... to je moje krevní skupina

Moc rád si poslechnu také "hudbu mého mládí", takže např. Pink Floyd, Nazareth, Dire Straits, Eric Clapton... Miluji ženský chraplavý hlas, např. Janis Joplin.
Z našich pak Blue Effect, Jazz Q, Progres 2, Jan Spálený, ..
ze současnosti třeba Szidi Tobias, Jaromír Nohavica, ....
Ale nebráním se snad žádnému žánru. Mám prostě rád dobrou hudbu a zážitky z ní ...