elese

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
elese
Kontaktovat uživatele:

elese

Příspěvek od elese »

Představil jsem se na sousedním fóru, udělám to tedy i tady.
Jmenuji se Emil, je mi 50 let, bydlím kousek od Pardubic a pokusy o kvalitní reprodukcí jsou mým koníčkem, již od mládí.
Začalo to už v dorosteneckém věku stavbou Transiwatta TW40 a tehdy dodávaných repro stavebnic RS 21.
Později jsem postavil repro Monolog a následovalo ještě spoustu dalších pokusů o sestavu, která by hrála dle mých představ.
Po létech více či méně zdařilých výtvorů a jejich spojení, jsem postupně čas, který jsem trávil u pájky a měřících přístrojů, začal věnoval návštěvám poslechových studií a výběru komponentů již hotových.
Asi ten nejzásadnější zlom v rozhodování bylo osobní setkání s p. Votlučkou, který v tu dobu expedoval do studií svoje Shan E520.
Slovo dalo slovo a já se za nějaký čas objevil ve Vráži a mohl na vlastní oči vidět, jak se "opravdové" bedny staví.
Už bylo téměř rozhodnuto a já si měl E520 odvézt domů. Pak jsem ale spatřil bednu, ze které jsem nemohl spustit oči. Byla jí Shan E530.
V tu dobu to byl pouze prototyp, takže nezbylo než čekat.
Po necelých dvou měsících jsem se tak stal jedním z prvních majitelů kontraverzních E530
K nim jsem pak dlouho hledal komponenty tak, aby opravdu hrály k obrazu mému. Trpělivost se vyplácí a mě nakonec přinesla zvuk o kterém jsem dlouho snil.
Konečně nastalo to krásné období, kdy jsem si užíval hudbu a nic moc neřešil.
Zde by moje představení se mohlo skončit, kdyby nebylo vždy nějaké to kdyby ...

Bohužel všechno jednou končí a já vyměnil bydlení v rodinném domku za byt v bytovce a vše bylo náhle jinak.
Akustika obýváku vysloveně špatná, možnost poslechu v přirozené hlasitosti téměř nulová ....
Nemalé investice do úprav akustiky nepřipady v úvahu, neboť jsem nevěděl, jak dlouho v bytě setrvám.
Na chvíli jsem se tedy, ač nerad, poslechu a zážitků z něj vzdal.
Ale většinou platí, že kdo jednou s hudbou začne, málokdy skončí... A to je i můj případ.
Nastalo tedy zásadní strategické rozhodnutí - sluchátka.
Po zakoupení HD800 začalo celé martirium s hledáním vhodných komponentů a jejich skládání úplně od začátku.
Pro začátek jsem si pořídil FiiO E10 OLYMPUS a začal s pročítáním fór.
Postupně jsem si také poslech Casea ORION Lite, HYPA 1 a ještě pár sluchátkových zesilovačů a převodníků.
Po předchozích zkušenostech se skládáním jedn. komponent jsem začal čím dál víc tíhnout k řešení "vše v jednom" (i tam se ještě nachází dost možností k experimentování, že ;) )
s tím, že časem třeba doplním (nahradím) její část něčím lepším.
Po několika měsících intenzívního získávání informací se mi nečekaně nabídla výhodná možnost pořízení Burson Conductor.
A vzhledem k tomu, že tento přístroj byl jedním z těch, o kterých jsem vážně uvažoval, bylo rozhodnuto.
V tuto chvíli jsem již šťastným majitelem tohoto krásného "stroje" a užívám si jeho zvukových proměn během prvních 100 hodin provozu.
Zvuk už teď je než nádherný (odehráno cca 70 hodin) a každým dnem se mění k lepšímu.
Jsem zvědavý, jak dlouho mi tato spokojenost vydrží a kdy začnu vymýšlet, jak a čím zvuk alespoň o kousíček posunout zase výš :-)
Dvě možnosti vidím už teď :smile: Jsou jimi síťový filt resp. pračka a výměna kabelu ke sluchátkům.
Bohužel jsem byl pomalý a nestihl 30% slevu na dobře hodnocený AG500 AC Regenerator Power Inspired, takže na chvíli "ochladnu" ale nevidím to na dlouho :D
Ale už poslouchám, takže nikam nespěchám...
A co že posloluchám?
Hlavně blues ve všech jeho podobách ... to je moje krevní skupina ;)
Moc rád si poslechnu také "hudbu mého mládí", takže např. Pink Floyd, Nazareth, Dire Straits, Eric Clapton... Miluji ženský chraplavý hlas, např. Janis Joplin.
Z našich pak Blue Effect, Jazz Q, Progres 2, Jan Spálený, ..
ze současnosti třeba Szidi Tobias, Jaromír Nohavica, ....
Ale nebráním se snad žádnému žánru. Mám prostě rád dobrou hudbu a zážitky z ní ...

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: elese

Příspěvek od efičák »

Fajné představení elese.
Blues chce svoje, dynamiku, timing...
Jak se aparát naladí, je to paráda. No třípásma na Blues jsou jasný, tohle z malých budek nevymáčkem.

Přeju pěkný poslech a dobré příspěvky pro nás a s námi.

Odpovědět