Fidas

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Fidas

Příspěvek od Fidas »

Tož ..

... jsem brňák žijící v Pardubicích, 56 let.

Živnostníček v reklamě, provozuji inzertní panely ve vých. Čechách v restauracích - a to na toaletách a pisoárech :)

Léta jsem poslouchal na jakési sestavě, sestávající z DVD přehrávače, receiveru Sony STR 315 a repro třípásmovky Authentic Voice. Celkem spokojený, výšky cinkaly a vespod to i zadunělo, umělo to trochu kraválu ... a hlavní výhodou bylo, že i nekvalitní CD nehrály špatně, dobrá CD to samé.:)

Letos v lednu při pošmourném a studeném odpoledni jsem navštívil studio Britek, popovídal si chvíli a koupil starší NAD-350 .. doma hladově připojil a ejhle! ... ono to hrálo lépe ... dá se to nazvat slavnostním sundáním první deky. Mezitím jsem chodil na ještě staré hifi forum, nepřispíval a spíš si četl o cestě všech členů za věrným zvukem, pořád někdo prodával a nakupoval ...
Po kratší době znovu Britek, odvezl jsem si základní model CD Vincent, prodal NAD a koupil na zkoušku lampáč čínské výroby /mám jej pořád a nehraje zase tak špatně/ .. a dále z Briteku Aurum Cantus Melody M-103. Poslech mě bavil, ale vadilo mi to jednostejné dunění, mizerná lokalizace nástrojů, bylo to pořád o fous lepší .. ale "zvuková nirvána" ne a ne přijít. NA zkoušku jsem ještě koupil od jednoho zdejšího člena kopii Vincka SV236 Sheng Ya a zase pořád nic ..
Prostě jsem na nějakou akustiku kašlal .. ale červík hlodal, nastalo přestavování repra, nábytku .. a výsledek byl účinnější, než koupě jiných komponentů.
A potom přišel zlom: Přečetl jsem si zkušenost jednoho člena fóra s RoomPerfectem, poptal se v Briteku /doporučeno/ .. dumal dál a hledal na internetu info a recenze na Lyngdorfa. Vzal jsem to jako konečné /snad/ řešení, pochopil jsem, že nákupem a prodejem jednotlivých síličů a dalšího to půjde draze a pomalu.
Den D, objednal jsem CD i zes u pana Bricha v Hradci, včera přivezl a nainstaloval. Studio Britek mohu všem vřele doporučit, jeho ochotu a vstřícnost, znalosti a rady.

Teď poslouchám, měřím, přetahuji nábytek .. nalezeno rozmístění i poslechové místo, rozmazaná hudební scéna se neuvěřitelně zaostřila, muzika mě baví.
Na pár dnů se zase odmlčím a poté poreferuji:)
Kontrolní otázka: Kam proboha dáváte krabice od zařízení, nevyhodím je pro případ amoku a další prodeje :))

Má nynější sestava:

CD - CD1 Lyngdorf
integrovaný zesilovač Lyngdorf TDA 2200 s RoomPerfectem
repro - Aurum Cantus Melody M-103 /v plánu Aurum Cantus Volla/
subwoofer - 1xDynavoice SW-10 /plánuji pár/

Kabely :
Audioquest Optilink-G
reprokabel koaxiál, konstrukce od Britek - Brich
síťová - přepěťová ochrana a filtr ... prozatím Belkin SurgeMaster

Foto sestavy časem :)

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: Fidas

Příspěvek od Rowing »

Hmm moc pěkné, dobře popsána cesta za lepším zvukem :)
Gratuluji a těším se na fota *thumbs up*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Když si vezmu, že na výstavě hrál Tvůj systém, bez velkých úprav akustiky tím systémem "dokonalá místnost", představuji si pravdivý, dynamický zvuk, zaostřený do posledního detailu.
Nikoli šedý dovoz čínské manufaktury šwejžu, která 8 hodin dělá pro Vincenta a večer pro dvěstěčlenný výbor místní komunistické organizace.
Je to obrovský skok pro tvou peněženku a ještě větší skok pro tvé uši.
:twisted: *thumbs up*

boxer

Příspěvek od boxer »

A potom přišel zlom: Přečetl jsem si zkušenost s RoomPerfectem, dumal dál a hledal na internetu info a recenze na Lyngdorfa. Vzal jsem to jako konečné /snad/ řešení, pochopil jsem,..... nalezeno rozmístění i poslechové místo, rozmazaná hudební scéna se neuvěřitelně zaostřila, muzika mě baví.

*2thumbsup* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *2thumbsup*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

fidas

hezky popsany zacatek nekonecne cesty hledani TOHO.
vydrz. zacal jsi vyborne.
jednou to najdes a budes si to moc a moc uzivat.
hifi je o penezich :)
zdravim zivnostnika, ktereho to take bavi.
fotky a predstaveni diskografie take ocekavam.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Fidas - dobrá sestava, než SW doporučuji slušné třípásmovky i starší a filtr bych vyměnil za Supru.
P.S. Krabice, to je problém. Asi skládat a do sklepa, ne?

Odpovědět