gemusse
gemusse
Tak jak začít...
Jsem z Liberce, 32 let stár...
Dění okolo Hifi na fórech sleduju s přestávkama celkem dlouho...
Musím přiznat, že názory a rady mě celkem ovlivňují...
Takže:
Začátek Technics stereo receiver + CD Sony + repro Tesla - byl to takovej standard do okamžiku, než sem si koupil bedýnky Mission M32...
...pak mi to všechno začalo šišlat, což mi vadilo...tak šel pryč SONY...
...nahrazeno univerzálem ONKYO DV-S555...to přineslo obrovský zlepšení, ale šišlalo to pořád...mezi tím doplněn tuner DENON...
...tak šel pryč Technics, nahrazen MARANTZ PM-4400...k tomu nové repro kabely SUPRA a signály RG62 a pak nastalo několik let spokojeného života, dokud...
...dokud se neobjevil na trhu vytoužený CYRUS...konkrétně amp III a tuner FM7
Tuto sestavu teď vstřebávám...je to od prvního okamžiku něco úplně jinýho...
... a s tím se objevují nové otazky ohledně vhodných kabelů, vhodných repro a tak!
Ještě jsem zapoměl dodat, že velmi zásadním zdrojem signálu je pro mě gramofon NC-440 a taky používám sluchátka Grado SR-60....
V krátkosti vše...
Uvítám názory a návrhy na vylapšení....
Jsem z Liberce, 32 let stár...
Dění okolo Hifi na fórech sleduju s přestávkama celkem dlouho...
Musím přiznat, že názory a rady mě celkem ovlivňují...
Takže:
Začátek Technics stereo receiver + CD Sony + repro Tesla - byl to takovej standard do okamžiku, než sem si koupil bedýnky Mission M32...
...pak mi to všechno začalo šišlat, což mi vadilo...tak šel pryč SONY...
...nahrazeno univerzálem ONKYO DV-S555...to přineslo obrovský zlepšení, ale šišlalo to pořád...mezi tím doplněn tuner DENON...
...tak šel pryč Technics, nahrazen MARANTZ PM-4400...k tomu nové repro kabely SUPRA a signály RG62 a pak nastalo několik let spokojeného života, dokud...
...dokud se neobjevil na trhu vytoužený CYRUS...konkrétně amp III a tuner FM7
Tuto sestavu teď vstřebávám...je to od prvního okamžiku něco úplně jinýho...
... a s tím se objevují nové otazky ohledně vhodných kabelů, vhodných repro a tak!
Ještě jsem zapoměl dodat, že velmi zásadním zdrojem signálu je pro mě gramofon NC-440 a taky používám sluchátka Grado SR-60....
V krátkosti vše...
Uvítám názory a návrhy na vylapšení....
Re: gemusse
Ještě dodávám, NC hraje s GRADO BLUE...
Vitam Te na foru! Konecne nekdo aktivni z meho mesta
Jestli rozumim, mas stale bedynky Mission a premyslis o zmene.
Jaky styl hudby poslouchas, v jake mistnosti, jaky zvuk ti vyhovuje? Co se tyce obnovy, zalezi take na financich.
Preji hodne hezkych chvil pri poslechu.

Jaky styl hudby poslouchas, v jake mistnosti, jaky zvuk ti vyhovuje? Co se tyce obnovy, zalezi take na financich.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Pajuno,Pajuna píše:Vitam Te na foru! Konecne nekdo aktivni z meho mesta![]()
jak víš odkud je Gemusse? Nemá to v nicku uvedeno.
Jinak Tě zdravím Gemusse a vítám na foru. Není špatné mít uvedeno odkud člověk je, jen pro orientaci

ML - Napsal to hned na druhém řádku ve svém prvním představení. "Jsem z Liberce, 32 let stár..." Musím ti něco napsat. Doufám, že jsi připojený. Budeš čučet...Mark Levinson píše:Ahoj Pajuno,Pajuna píše:Vitam Te na foru! Konecne nekdo aktivni z meho mesta![]()
jak víš odkud je Gemusse? Nemá to v nicku uvedeno.
K to mu co poslouchám, stručně všechno. Vážnou, jazz, rock, pop...a k tomu přes to pouštím filmy a taky zvuk TV.Pajuna píše:Vitam Te na foru! Konecne nekdo aktivni z meho mesta![]()
U obnovy určitě záleží na financích, tak přemýšlím o MISSION 7něco z druhé ruky. Předpokládám, že by mohly být lepší než současné M32.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Omluva všem, jsem slepej nebo spíš ještě pod vlivem od včerejška. Byl jsem na jedné oslavě narozenin a bylo toho mooooc. Ještě jednou sorry. Ale už vidím Liberec v nicku, takže to nebylo úplně mimo
.

Taky sem byl pod vlivem, tak sem to tam pro pořádek dodal...
Mám taky Mission. Myslím, že nejen u této značky se s jinými repro dostaneš ještě dál. Změnit se toho dá hodně. Jde ale o finance. Pokud jde o zdroj muziky, dá se popřemýšlet i o stroji ze stejné stáje. Ty, co jsou vrstevníky Cyrus III, jsou už docela postarší. Ale dá se dnes narazit na dobré nabídky na CD6 a občas i CD8. Ale sám jsem je neslyšel. Myslím pouze, že prostě máš možnost se dostat dál v různých směrech. Když člověk nemá ani rámcově představu, kolik Kč mu v tom stojí za to, pak je to těžké. Ale pokud nespěcháš, tak se k něčemu dostaneš, a třeba ti pomůže i naše fórum.
Jen si dobře rozmysli, jestli se za něčím honit chceš. Jak jsi psal ten bod, že pak bylo na dlouhou dobu dobře, tak to může být ten nejlepší stav.
Jen si dobře rozmysli, jestli se za něčím honit chceš. Jak jsi psal ten bod, že pak bylo na dlouhou dobu dobře, tak to může být ten nejlepší stav.
Přesně jsi to trefil, chtěl bych to doplnit ještě PSX-R, a nějakým CYRUS playerem. Nespěchám. U předchozí sestavy jsem věděl o mezerách a dokázal sem s tím žít. Ale po Cyrusu sem někde v koutku duše toužil dlouho. Jak se objevil, neodolal sem. Zase mě to trošku nakoplo a začínám řešit upgrade repro. Samozřejmě Mission. I když kdo ví...agavel píše:Mám taky Mission. Myslím, že nejen u této značky se s jinými repro dostaneš ještě dál. Změnit se toho dá hodně. Jde ale o finance. Pokud jde o zdroj muziky, dá se popřemýšlet i o stroji ze stejné stáje. Ty, co jsou vrstevníky Cyrus III, jsou už docela postarší. Ale dá se dnes narazit na dobré nabídky na CD6 a občas i CD8. Ale sám jsem je neslyšel. Myslím pouze, že prostě máš možnost se dostat dál v různých směrech. Když člověk nemá ani rámcově představu, kolik Kč mu v tom stojí za to, pak je to těžké. Ale pokud nespěcháš, tak se k něčemu dostaneš, a třeba ti pomůže i naše fórum.
Těch Mission bych se držel. Jsou relativně hodně citlivé a to se bude s Cyrusem hodit. Nemá moc velké výkony u zesilovačů, i když se říká, že stabilní zesilovač s těmi jejich výkony může být dobrý. Já jsem taky hodně váhal, jestli jít touto cestou. Jenže jsem měl Vincent s pořádným výkonem a slyšel ten rozdíl proti zajímavě hrající anglii od Creeku. Sice Roček říkal, že Cyrus je proti těm ostatním anglickým značkám prémiová značka. Jenže ty minimalistické tištáky, rozměry i trafa... To mi hlavně u integrovaných řešení přišlo dost extrémní. Jen plácám, chtělo by to slyšet. Proti tomu, co jsem viděl uvnitř jinde, mi to přišlo značně specifické. Ale s Mission by to mělo hrát, s čím jiným při vazbě těch dvou firem.
Hodně levné Mission jsou i mé 752 Freedom. Slyšel jsem lepší, ale stále mi nešlo do hlavy, jak je Roček chválí. Lepší kabely atp. A teď jsem zase dal jiný zesilovač a zvuk šel nahoru. Jiné kabely a zvuk šel zase jinam. Za 600 liber jsou na anglickém eBay E82. Všechny Mission jsou tam strašně levné. Ty moje tam jsou do 200 liber a můžeš si vybírat, jakou chceš dýhu. To snad ani není možný, zas tak blbě nehrajou.
Hodně levné Mission jsou i mé 752 Freedom. Slyšel jsem lepší, ale stále mi nešlo do hlavy, jak je Roček chválí. Lepší kabely atp. A teď jsem zase dal jiný zesilovač a zvuk šel nahoru. Jiné kabely a zvuk šel zase jinam. Za 600 liber jsou na anglickém eBay E82. Všechny Mission jsou tam strašně levné. Ty moje tam jsou do 200 liber a můžeš si vybírat, jakou chceš dýhu. To snad ani není možný, zas tak blbě nehrajou.
Babo raď, jak je z tý Anglie dostat...???agavel píše:Těch Mission bych se držel. Jsou relativně hodně citlivé a to se bude s Cyrusem hodit. Nemá moc velké výkony u zesilovačů, i když se říká, že stabilní zesilovač s těmi jejich výkony může být dobrý. Já jsem taky hodně váhal, jestli jít touto cestou. Jenže jsem měl Vincent s pořádným výkonem a slyšel ten rozdíl proti zajímavě hrající anglii od Creeku. Sice Roček říkal, že Cyrus je proti těm ostatním anglickým značkám prémiová značka. Jenže ty minimalistické tištáky, rozměry i trafa... To mi hlavně u integrovaných řešení přišlo dost extrémní. Jen plácám, chtělo by to slyšet. Proti tomu, co jsem viděl uvnitř jinde, mi to přišlo značně specifické. Ale s Mission by to mělo hrát, s čím jiným při vazbě těch dvou firem.
Když napíše, že má krabice, tak bych se spolehl na Parcel2Go. Pak to nebude s cenou tak strašný, ale pár tisíc to bude stát. Když je budeš mít za těch zhruba 180 liber, tak se vejdeš bohatě do 10 tisíc. Jestli tě zajímá, co se z nich dá dostat, než do toho půjdeš, tak klidně dojeď. Vem Cyrus s sebou, není tak velký. Mě by to taky docela zajímalo, jak hraje přímý partner Cyrusu. Ale ty 752f už byly myslím k té verzi IIIi nebo k nějaké pozdější, je to tuším výrobně okolo roku 2000.
Jo a kdybys chtěl Cyrus CD 7, tak mrkni sem. Lintone audio je moje slabost, pokud jde o upozornění na neuvěřitelné nabídky. Uznej, že za 150 liber to stojí za zkoušku. A posílají v klidu k nám.
Ale osobně bych radši volil ten CD8x, tady. Stejný krám, jiná liga. Aspoň by se ti do toho víc schovalo to poštovné. Škoda, že zesák už máš, tenhle CD přehrávač by byl ideální partner pro ten Cyrus 8vs, co tam taky mají. To by musel být nářez.
Ale osobně bych radši volil ten CD8x, tady. Stejný krám, jiná liga. Aspoň by se ti do toho víc schovalo to poštovné. Škoda, že zesák už máš, tenhle CD přehrávač by byl ideální partner pro ten Cyrus 8vs, co tam taky mají. To by musel být nářez.
Díky za skvělé tipy, ale je pravda, že preferuju spíš regálovky. Jinak na tom poslechu tvých Missionů a Cyruse se domluvíme. Player samozřejmě plánuju a k tomu taky PSX a kdyby jen trochu šlo, tak některý z originálních racků. Na Harku by to všechno vypadalo skvěle. Ale dávám tomu čas...žadný spěch.