už jsem tu taky nějaký ten pátek zaregistrován, občas přispěji k nějakému tématu a teď jsem si řekl, že bych mohl napsat i něco na téma "kdo je kdo".
Takže krátce, přelezl jsem 40ku, jsem z Prahy, hudbu mám rád od mala, kdy jsem i aktivně muzicíroval (flétna, kytara, klavír), což tak nějak usnulo na střední škole. S hifi jsem začínal když mi bylo cca 15let. K Vánocům jsem tehdy dostal od bratra jeho gramec NC 150 s přenoskou VM 2101, měl jsem z toho ohromnou radost (on si tehdá pořídil za novomanželskou půjčku MC 600Q
Na střední škole jsem se posunul dále:
Zesilovač Tesla AZS 222, později vyměněn za Sony TA-F 361 R
Tuner Sony (základní model, typ už nevím, ještě bez RDS, ale Radio 1 i Evropa 2 hrály pěkně a čistě)
sluchátka Tesla ARF 310
repro RS 224 Elektronika (2pásmlovky z hifi klubu v ulici Ve smečkách)
... no a hlavně CD přehrávač Sony CDP 291 a k tomu kazeťák Aiwa AD-F270 - začal jsem chodit do půjčovny CD, nejdřív na pavlač do Žitný, později za Kotvu, to mi vydrželo dlouho, takže z té doby mám poměrně slušnou sbírku MC kazet (převážně chromky Sony UX-S 90, jednou nahrané, Dolby C, později i S), asi to jednou pošlu do světa ...
Na vysoký jsem pak obměnil 2krát kazeťák - nejdřív jsem měl Aiwu AD-R470 s reversem, fungovalo to, ale posun v kvalitě zvuku tam nebyl a pak Sony (s dolby S), ten hrál krásně a navíc měl 3 hlavy ...
Taky jsem vyměnil sluchátka za Vivanco 606, mám je dodnes, sice už se mírně rozpadají, párkrát jsem musel zpravovat kabeláž, ale pořád hrají pro moje ucho lépe (hlavně výšky), než Senheisery 555, které jsem si pořídil pár let zpátky.
Pak přišla první práce a hned z první, nebo spíš z druhý výplaty jsem si pořídil repro, na který hraju dodnes a stále jsem spokojen (nemám potřebu měnit) - české 2pásmové podlahovky Authentic Voice Magic 221(http://www.melissa.cz/repro-authentic-magic-221.htm). Později, ještě před svatbou, jsem přešl na multikanál = AV reciever Onkyo TX-DS595. Dokupil jsem ještě centr Authentic Voice Magic C200 a dozadu jen nějaký malý Jama - koupili jsme s bráchou nějaký rozprodej/set 5ti kusů, on si vzal 3, já 2.
POzději mi přišla malá CRT se 70cm, zvláště pro sledování DVD (přehrávač Grundig 130 - byl v ceně televize), takže jsme ji vyměnili za plazma placku Panasonic TH42PZ85.
Pár let zptáky (ale ještě chvíli před tím největším boomem) jsem se taky vrátil ke svojí sbírce LP => pořídil jsem z druhé ruky Pro-ject Debut II SE (Ortofon 510 MK II) a k tomu ještě Speed box a Phono box.
No a před měsícem jsem si pořidil ještě DAC HRT MusicStreamer II, takže experimentuju s Hi-res audio z počítače/notebooku. V souvislosti s tím lehce přemýšlím o stavbě nějakého malého multimediálního centra, především kůvli přehrávání hudby s pohodlným ovládáním přes mobil či tablet (ten nemám), něco na platformě minipočítač Raspberry Pi.
No a taky mám tak nějak dlouhodobě v úmyslu se vrátit k čistému stereu, vím, že moje bedýnky s lepším zesíkem umí zahrát i lépe. Ještě tak před rokem jsem přemýšlel zase o Onkyu (model 9050), ale momentálně mám v hledáčku BC Acoustique 322D, který jsem měl možnost si poslechnout v pražském Cinema shop a hrálo to moc moc pěkně.
http://translate.google.cz/translate?hl ... rev=search
Tož tak, přeju nám všem spokojenost s hifi sestavou a dobrý uši.