jirun

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
jirun
Kontaktovat uživatele:

jirun

Příspěvek od jirun »

Zdravím všechny hifisty, ale i ty co jsou jako já a motají se téhle oblasti jako Alenka.

Na Nový rok si dává plno lidí předsevzetí, že budou lepší a tak.. no a já, protože jsem na to příliš línej, jsem se rozhodl, že konečně začnu poslouchat hudbu na něčem lepším než chraptítka z PC. Začal jsem pročítat články a diskuze na netu a původní rozpočet 20 tis. se do měsíce nafoukl na dvojnásobek+. Rady jsem čerpal i od kamaráda "netopýra", který mi poradil sestavu v mnou uváděné částce. Samozřejmě jednoznačně doporučoval, tak jako asi většina z vás, abych zvedl zadek a zašel si poslechnout, co by mi sedělo. Na Kladně jsem si všimnul prodejny, kde měli shodou okolností doporučované repro (Ikon Dali 6). Domluvil jsem si poslech, přišel, usadil se a poslechnul něco z mých CD a byl rozhodnutej Dali koupit. Prodavač (možná i majitel) mi ještě jako bonus pustil Blackmore's Night .. a to neměl dělat. Přesto, že hlasitost byla sotva 1/3, byl zvuk (hlavně basy) tak přebuzenej, že se to nedalo. Trochu jsem ubral, ale ten špatnej dojem už bohužel zůstal *thumbs down*
No nic.
Protože na Kladně má svojí firmu pan Barleta, zavolal jsem mu, jestli je možné, poslechnout si přímo u nich nějaké sestavy. Zdál se trochu zaskočený - nejspíš na něj běžně zákazníci nevysypou, že o hifi nic nevědí a že by tedy zašli něco omrknout. Nabídnul mi návštěvu expozice Xavianů na High end Praha, která se konala pár dní poté. Domluvili jsme tedy, já zašel na Pankrác a po krátkém poslechu jsem se panu Barletovi připomněl, že jsem TEN zájemce z telefonu a že bych si tedy jako ty Xaviany (Preludio) koupil ;) . Překvapení? Pan Barleta jistě byl :P A tuším, co si většina z vás myslí .. ale mně se občas stává, že se rozhodnu hodně rychle. Každopádně věřím, že koupí této sestavy jsem chybu neudělal.
Musím ještě zmínit úžasně vstřícné, ochotné a především seriózní jednání pana Barlety, což je jistě známo všem, kteří s ním kdy jednali*thumbs up*
Technik od Xavianů se mi na výstavě rovněž nadstandardně věnoval a mimo jiné mi k Preludiím doporučil zesilovač BR 011 od pana Brassányho. Cenově to bylo daleko za mým (už i navýšeným) rozpočtem, ale vždyť mi to má vydržet .. možná na pořád :?:

A tím zatím končím. Zesilovač mám objednaný, těším se a čekám a čekám ..

Jirka

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: jirun

Příspěvek od Aleska »

Vítám tě mezi námi !
A protože o výrobcích Brassanyho se příliš neví, přidávám jeho www stránky: Zesilovače Brassany
foto zesilovače Brassany Obrázek
a reprosoustav Xavian Preludio Obrázek

jirun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirun »

Aleska píše:Vítám tě mezi námi !
A protože o výrobcích Brassanyho se příliš neví, přidávám jeho www stránky ...
Děkuju. Brassány zesilovače nejsou na netu skoro vidět. Navíc by mi moc pomohlo, kdyby se mi ozval majitel - třeba i bývalý. Potřeboval bych totiž ohledně nich i jejich výroby, celkem "sůrně" poradit ...

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

A tím zatím končím.
Kdepak, tim to vse teprve zacina. Gratuluju ke spokojenosti, ta je nejdulezitejsi.

jirun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirun »

gabik píše:Kdepak, tim to vse teprve zacina. Gratuluju ke spokojenosti, ta je nejdulezitejsi.
Díky. Pošta mi dnes přinesla dočasné řešení, levný AVR. Něco takového jsem původně odmítal, ale mít Xaviany víc jak dva měsíce v krabicích, bylo už moc (pan Barletta by se asi divil :| ). Shodou okolností mi taky dnes přišel email od pana Brassányho, že se omlouvá za zdržení v dodání, ale staví pro mě vylepšenou variantu a to jak uvnitř, tak i "kabátek". Nejspíš jsem si při objednávce měl uvědomit, že nestaví svoje zesilovače jako sériovku a počítat s tím. Jako zdroj mám zatím rádio (výstup ze set-top-boxu a PC). Přehrávač totiž už žádnou náhražkou řešit nechci, ale bude to chtít trochu šetřit.
Můj první poslech ... nádhera *thumbs up* . Nejdřív na rádiu D-dur dávali něco pro klavír a orchestr, to je jedna z mých oblíbených kombinací. Potom jsem přepnul na net-rádio ( http://www.folkradio.co.uk) a .. .. před chvilkou jsem se vzbudil :oops: . Omlouvám se všem ortodoxním hifistům, jistě se časem polepším - v současnosti mi tohle stačí, prostě maximální pohoda (sakra, proč tu není smajlík s jointem?).

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

K čemu to omlouvání? Kupuješ to pro své potěšení a né pro někoho jiného. Užívej si hudby a těš se na nový zesilovač. Když si vzpomenu na čem všem jsem byl schopnej užívat si hudbu já, tak bych se musel propadnout do země, kdybych to bral takto.

Ať ti to pěkně hraje.

martinowsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinowsky »

Přesně tak!!! Hlavně užívej a raduje se. Kolikrát já byl takhle nadšený. Skvělé pocity, rád to taky prožívám znova a znova i když dnes né už tak často. Máš parádní začátek. Samé dospělé stroje, nezbývá než gratulovat. Počkej až začneš laborovat s ustavením a kablíkama a akustikou. Nemusíš to samozřejmě přehánět. Přesto věřím že tě to bude bavit jako nás všechny a výběr cd přehrávače atd atd atd no máš to kráááásně rozjeto. Vítej v klubu!

jirun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirun »

jirun píše: A tím zatím končím. Zesilovač mám objednaný, těším se a čekám a čekám ..
Včera veřer, ne poštou ranní, ale přímo výrobce Jan Brassány mi dovezl nový přístroj BR11. Dodání se opakovaně oddalovalo kvůli různým technickým problémům se subdodavateli atp. Pan Brassány mi dodal upravenou a vylepšenou variantu s kompletně předělanou přístrojovou skříňkou. Můj přístroj má tedy jako první (v. č. 01/11) z jeho produkce všechny díly eloxované,
včetně krytů z 3 mm silného Al plechu s laserem vypálenými chladícími otvory.
Takže jakmile bude za co, dokoupím ještě CD přehrávač, možná gramo a konečně pozvu kamaráda netopýra; já jsem pořád spokojený s poslechem vysílání ČRo *thumbs up*

.. a pár fotek mizerné kvality z mobilu ..
Obrázek
Obrázek

(http://www.2i.cz/8cfae3c91a , http://www.2i.cz/c8bea78d5e )

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

*thumbs up* pekny... ackoliv mohl byt o neco vyssi... (ale to je otazka vkusu)
jeste nevis jak to hraje ?

jirun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirun »

Každopádně hraje líp než levnej AVR, co mu předcházel. Nedokážu/neumím ale popsat parametry poslechu. Jestli máš možnost, zkus kontaktovat Brassányho prodejce v Praze, možná budou mít tenhle kus k poslechu.

Odpovědět