Na Nový rok si dává plno lidí předsevzetí, že budou lepší a tak.. no a já, protože jsem na to příliš línej, jsem se rozhodl, že konečně začnu poslouchat hudbu na něčem lepším než chraptítka z PC. Začal jsem pročítat články a diskuze na netu a původní rozpočet 20 tis. se do měsíce nafoukl na dvojnásobek+. Rady jsem čerpal i od kamaráda "netopýra", který mi poradil sestavu v mnou uváděné částce. Samozřejmě jednoznačně doporučoval, tak jako asi většina z vás, abych zvedl zadek a zašel si poslechnout, co by mi sedělo. Na Kladně jsem si všimnul prodejny, kde měli shodou okolností doporučované repro (Ikon Dali 6). Domluvil jsem si poslech, přišel, usadil se a poslechnul něco z mých CD a byl rozhodnutej Dali koupit. Prodavač (možná i majitel) mi ještě jako bonus pustil Blackmore's Night .. a to neměl dělat. Přesto, že hlasitost byla sotva 1/3, byl zvuk (hlavně basy) tak přebuzenej, že se to nedalo. Trochu jsem ubral, ale ten špatnej dojem už bohužel zůstal

No nic.
Protože na Kladně má svojí firmu pan Barleta, zavolal jsem mu, jestli je možné, poslechnout si přímo u nich nějaké sestavy. Zdál se trochu zaskočený - nejspíš na něj běžně zákazníci nevysypou, že o hifi nic nevědí a že by tedy zašli něco omrknout. Nabídnul mi návštěvu expozice Xavianů na High end Praha, která se konala pár dní poté. Domluvili jsme tedy, já zašel na Pankrác a po krátkém poslechu jsem se panu Barletovi připomněl, že jsem TEN zájemce z telefonu a že bych si tedy jako ty Xaviany (Preludio) koupil

Musím ještě zmínit úžasně vstřícné, ochotné a především seriózní jednání pana Barlety, což je jistě známo všem, kteří s ním kdy jednali*thumbs up*
Technik od Xavianů se mi na výstavě rovněž nadstandardně věnoval a mimo jiné mi k Preludiím doporučil zesilovač BR 011 od pana Brassányho. Cenově to bylo daleko za mým (už i navýšeným) rozpočtem, ale vždyť mi to má vydržet .. možná na pořád

A tím zatím končím. Zesilovač mám objednaný, těším se a čekám a čekám ..
Jirka