Z CV: 41 let, rozvedený, 4 děti. Žiji v Praze, mimo muziky rád cestuji, čtu, ze sportů vlastně všechno v přírodě: lyže, voda, kolo, ale nic na vrcholové úrovni.
Nevím, mohu.li se zvát hifistou, ale mám rád hudbu a když "to zní blbě" , tak mi to vadí. Protože mám naposloucháno docela dost akustické a vážné hudby naživo, mám docela představu, jak by to mělo znít věrně, takže hi-fi-sta nakonec asi ano

Navíc od svého dětství, co pomatuji, jsem žil (a dosud žiju) s DIY 3-pásmy, které kdesi v hlubinách času v hifiklubu stavěl můj táta, takže jaksi tak nějak samo od sebe jsem ke kvalitě zvuku dost vybíravý.
Zbytek sestavy se v průběhu času postupně různě obměňoval, za zmínku stojí tape deck AKAI řady GX, ten si odehrál své, ale v současnosti je u kamaráda stále ve vrcholné formě, zesilovač Fox Audio dělený - Brick 101 + 2x110 v můstkovém zapojení jako monobloky a CD přehrávač Marantz 63 SE (ten mám dosud)
Přes jakou sestavu nyní doma poslouchám je vidět v mém podpisu, pár slov k přístrojům:
Zesilovač Xindak MT-3 je "krásná číňan"

Zvuk je velmi čistý s trochu slabšími basy (pokud lze na mých repro posoudit), v triodovém modu je to mnohem výraznější než v pentodové. Takto to bylo s původním osazením lampami z Číny. Místo původních EL34 jsem dal ruské KT77 a najednou to zni jako úplně jiný zesilovač: zvuk se otevřel, je subjektivně mnohem "větší", basy jdou víc dolů a čistota zvuku, no, najednou jsou hudebníci v pokoji, ne za oponou (i když už původní zvuk byl velmi čistý). Téměř nepozoruji rozdíl mezi provozem v triodovém a pentodovém modu.
CD přehrávač Marantz 63-SE byl svého času (koupený odhadem 1995) obestoupen pověstí toho nejlepšího v cenové kategorii běžných audio komponentů. Zvuk mne neirituje, což považuji dostaečně příznivé hodnocení, CD poslouchám, pokud možno, co nejméně, protože když je to jen trochu možné hraju přes:
Gramofon Pro-Ject 1-Xpression III s vsazenou MM přenoskou Ortophon 2M Red z které je signál veden do předzesilovače Pro-Ject Phono Box SE II. Zvuk této phono sekce se mi prostě líbí mnohem víc než CD, sice to nemohu přímo srovnávat, protože nahrávek, které bych měl na LP i CD je minimum (a to ještě kdoví, co se zvukem udělali při masteringu pro konkrétní médium), ale i tak lze říci, že zvuk LP je emotivnější a opravdovější, než CD. Víc mne vtahuje do hudby, nejde pouštět jen jako pozadí. Bez zátěže byl zvuk velmi ostrý, takže mám přidané jumper +100pF a je to tak akorát (bylo na výběr nizkokapacitní kabel Clearaudio + 100 pF nebo ke gramu přibalený kabel, to byl zvuk skoro stejný jako ted)
Reprobedny DIY 3-pásma muzeální, jistě přes 40 let staré. Repra s papírovými membránami, zvuk není úplně vyrovnaný, znatelný pokles na dolním konci začíná u 60Hz, 50Hz už nezahrají, Výšky jsou vynikající. Celkově mají bedny dost presentní charakter, což mi dosud tolik nevadilo, ale po výměně výkonových elektronek si to uvědomím i při poslechu. Měl jsme teď půjčené kamarádovi Xaviany a tam, ani u nahrávek na tento problém zaměřených, nebylo po prezentnosti ani stopa, takže myslím, že je to opravdu bednami.
Tolik k aktuální technice.
V budoucnu asi dojde na výměnu beden, o které už uvažuji několik let. První je však na řadě Pro-Ject Speed Box, následovaný lepší přenoskou, ještě nejsem rozhodnut zda Ortofon Bronze nebo zkusím nějakou MC (zde bych musel sehnat nové protizávaží, což se mi stále nedaří). Pračka. Úplně nakonec nový CD přehrávač, líbí se mi Cambridge Audio 840, ale kdoví, kam se do té doby technika posune, třeba už bude něco, co pujde použít i jako DAC

A co že se mi to doma točí?

Spousta žánrů
- Vážná hudba: Mahler, Dvořák, Stravinsky, Bartok, Vejvanovský, Bachové, Haydn, Vivaldi, Mozart, Stamic, Rejcha, Berlioz
- Jazz: především moderní jazz počínaje bopem až po současnost
- Rock: především šedesátá a sedmdesátá léta: Beatles, Doors, Who, Jethro Tull, Pink Floyd, King Crimson, ELP, Led Zeppelin, Bee Gees, Janis Joplin, Jim Hendrix, Santana, Jefferson Airplane, z novějších Dire Straits, Nirvana, Nick Cave, Arcade Fire
- Česká tvorba: také především věci staré několik desítek let Collegium Musicum, Blue effect, Mišík z novějších Dusilová, Kirschner, obecně věci z Indies rec (bohužel jen na CD)
- a spousta dalších, dost ujíždím na ženském hlasu: Loreena McKennitt, PJ Harvey, Diana Krall, Sade, Norah Jones ale i Adele

- dechovka
i když některé brass bandy se i dají poslouchat, takže možná lze říci středoevropská dechovka, Paul McCartney a Phill Collins