Overgrounder

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Overgrounder

Příspěvek od overgrounder »

Ty vado, je to nový gramofon za docela balík, nepředpokládám, že by mohlo být ložisko křivě nalisované. Takovou možnost si vůbec nepřipouštím *taktone* ;)
Když se na to podívám zespodu, myslím v rovině talíře a podstavce, nešmajdá to nebo tak něco. Na té vodováze je to, řekl bych, rozdíl tak 0,5mm.
Dnes to zkusím ještě jednou celé rozebrat a znovu sestavit, fakt tomu nerozumím *headbang*

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Když je podstavec v rovině a nasazený talíř už není, tak mi to tak vychází.
Je dobré ještě projít sestavení. Ten gramofon má výhodu, že jdou dobře zkontrolovat všechny mechanické části.

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Rozebral jsem ho ještě jednou, začal znova odspodu, vše ve váze, koupil jsem si delší 25cm kvalitní vodováhu, ale talíř prostě neumím vyrovnat tak, aby byl všude stejně bublinkou uprostřed. Bohužel jsem strojař, takže vidím desetiny milimetru jako jiní milimetry. Malá kruhová vodováha od ortofonu mě sere ještě víc, tam jsou ty nepřesnosti ještě zřetelnější. Nicméně, podařilo se mi to nakonec vyrovnat tak, že kruhová vodováha má v každé poloze talíře bublinku uvnitř kruhu nedotýkající se ho. Líp to nedám, ale předpokládám, že by to takto mohlo být OK.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Tak to je super, že se podařilo. Taky jsem nepředpokládal vadu vzhledem k ceně, ale byla to jedna možnost.

Odpovědět