RedBaron

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

RedBaron

Příspěvek od RedBaron »

Ahoj, po několika letech po českých fórech dovolte abych se trochu představil. Hudbu mám rád odmalička když jsem na Teslách ARS a kotoučovém magnetofonu téže značky už v době před desátým rokem projížděl a poslouchal pásky Scotch svých rodičů.

První pořádná aparatura byla základní řada CD přehrávače a zesilovače Technics a větších třípásmových regálovek téže značky s označením SB-CD 320.

Poté jsem hrál z počítače na Geniusy HT 5000 5.1.

V roce 2016 jsem pořídil kompletní sestavu od české značky SPaudio, tedy převodník D1, předzesilovač P1 a koncový zesilovač A400. D/A převodník a předzesilovač dostaly od pana Stranky upgrade a koncový zesilovač nová relé na výstup. Kabeláž používám původní od SPaudio, reprokabely jsou párová čtyřka s lopatkami na koncích. Jako první repro k sestavě posloužily třípásmové regálovky VMAudio VMA-III. Po téměř dvou letech je v hlavní sestavě nahradily černozlaté čtyřpásmové rakve se čtrnáctipalcovým basákem a měniči po všech nutných repasích závěsů a cívek nesoucí poměrně komplikovaný název JBL 250Ti Jubilée.

Hraju z pasivního minipočítače Intel NUC 8i5BEH v pasivním case bez ventilátorů Akasa Turing. Ticho je znát. Rovněž jsem se zbavil všech rotujících a škrábajících pevných disků. Zdrojem je nyní má léta hýčkaná, důkladně protříděná, otagovaná, na DR a hlasitost proskenovaná sbírka trůnící na NAS úložišti Synology DS 920+ se čtyřmi disky WD Gold 18TB v poli RAID5, tedy při výpadku jednoho disku se tento nahradí bez ztráty jediného bajtu. Vyhovuje mi to, protože způsob přehrávání mi umožňuje vybírat si první neposkvrněná CD vydání s dynamickým rozsahem 12-16 namísto kaše moderní doby nebo opravdu povedené přímé hi-res přepisy z původních analogových pásů.

Hudba je přehrávána přehrávačem Foobarem 2000 s notně dle svého předělaným skinem DarkOne. Je plně vyrovnávána hlasitost na stejnou úroveň s ochranou ořezání špiček - Replaygain, Album Gain. Aplikována je rovněž digitální korekce místnosti pomocí programu REW a měření kalibrovaným měřícím mikrofonem UMIK-1. Opravdová změna v reprodukci, když člověk může pustit hudbu obsahující stoupajících 7 tónů na basové kytaře a ani jeden z nich neduní, nehučí ani se neztrácí.

Poslechovkou je obývající pokoj bez speciálního ošetření, snažím se tu alespoň o symetrii a nalezení nejlepšího umístění vzhledem k módům místnosti, předsunutí před obrazovku. Žádný ideál.

A teď k hudbě, jako první jsem se dostal k folkové hudbě, kterou táta i poměrně dobře hrál. Má první záliba pak byla v punku, metalu, přes první diskotékové hity, house party, následně spousta elektronické triphopové hudby a postupně jsem se prokousal i k věcem, které člověka v náctiletých obdobích samozřejmě neberou jako je jazz nebo vážná hudba a staré rockové fláky ze šedesátek, sedmdesátek a osmdesátek. Opravdu nepustím si jenom dechovku. Pokud se týče opravdu oblíbených interpretů pak to bude od Vlasty Redla a Roberta Křesťana a Nerez přes Floydy, Stevena Wilsona či Ozzyho Osbourna a Kinga Diamonda až po Jamiroquai a Kruder & Dorfmeister. Neohrnuju často nos nad nějakou popovitostí, ostatně žánr pop ve sbírce po létech ruším a rozestrkávám do složek ostatních. Žánrově jsem tedy poměrně rozkročen, pokud mi hudba nezavání disharmoniemi hraničícími s taháním koček za ocas nebo zbytečnou onanií nad tím co lze z nástroje ještě vyloudit a jakou rychlostí, pak si s chutí si poslechnu téměř každý žánr.

korys
Kontaktovat uživatele:

Re: RedBaron

Příspěvek od korys »

Skvělé představení. *palec*
A pak, že to bez stříbrných kotoučků dneska nejde... :)
Tvůj moderní přístup k věci bez nostalgických ohledů na točící se udělátka, ale s maximální snahou řešit moderně akustická dilemata a omezení je inspirující. Ať Ti to hraje plnotučně k potěše ducha.
Přes řeku do stínu stromů.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

No a ještě jsem toho moc neřekl o sobě, jsem rodilý Budějčák, ročník 1978, dělám v energetice, krom hudby mám další koníčci, třeba chalupu nebo červenočernou mršku kde se na plyn už musí dávat trochu pozor ;)
Chalupa.jpg
BusaKlaster.jpg

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Haybussa *thumbs up* řádná mrcha!
Taky jsem jezdil moto (YAMAHA FZ1 GT), ale už jsem sesednul a vyměnil to za druhé auto. Jsem rád za krásné zážitky a pocity rychlosti v sedle a vděčný, že jsem to vše zažil a přežil bez fatálního karambolu, i když jsem poser proužky na gumě neměl. :)
To Ti už nikdo nevezme. Buď opatrný, pokud to neluftuješ jen na okruzích. Přírodní silnice jsou dnes dost peklo.
Přes řeku do stínu stromů.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

.... á chlapec ( RedBaron ) lítá na letadle Hayabusa. Možná, že se někde potkáme na srazu, jestli se účastníš.
Hifi atd. - no comment.

Žij si blaze a tahej za to s rozumem.

LUK

Příspěvek od LUK »

korys píše:
02 bře 2023 14:33
Skvělé představení. *palec*
A pak, že to bez stříbrných kotoučků dneska nejde... :)
A odkud myslíš, že se ty "data v CD rozlišení" původně vzali? No nagrabovali se ze stříbrných koutoučků. Takže jak je vidět, ne, ani dnes to bez nich stále nejde... :)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Překvapil jsi. *palec* Vlastně.. vítej a snad se Ti tady bude líbit. :lol:

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Pěkné, zajímalo by mě, kde je ukryt ten obrovský koncák A-400 :D

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Koncák dřepí za levou bednou za kterou je dobrý metr místa stejně jako na bok a vykukuje k poslechovému místu tak abych viděl na jeho indikátor limitace. Je to shluk hliníkových žeber dělající svou práci, nic co bych si chtěl vystrčit do půli pokoje.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Aha, na té fotce to až tak nevypadá ohledně toho místa, a odstupu 1 m od zadní zdi, akustika se mi zdá také dost zanedbaná s ohledem na kvalitu sestavy.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Velmi pěkné fotky aparátů, to jo...
i já jsem chtěl mašinu aspoň suzinu SV650 X no - nepovedlo se
snad až někdy příště, ahoj.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Aj mana si pozitivne prekvapil predstavenim sa, je fajn vediet viac o clenoch fora.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Pekne predstaveni, bestialni masina a zajimavy zanrovy vyvoj v poslechu hudby *2thumbsup*. Kdyz vidim JBL 250Ti tak nostalagicky vzpominam na "byvalky" 5000Ti co jsem provozoval v panelaku :D. Uzivej poslechu min. jako doposud *thumbs up*.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Předpokládám, vzhledem k rozteči beden,ze posloucháš v přímém poli a repro vysunuješ do prostoru.
Moderní bydlení a hifi je někdy oříšek skloubit . Pěkný vintage bedny, chtěl bych je slyšet.

Odpovědět