Sasko

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Sasko
Kontaktovat uživatele:

Sasko

Příspěvek od Sasko »

Ahoj
Mám 27 rokov,toto fórum som objavil iba nedávno,prešiel som z F-sportu kde to uz poslednú dobu išlo prudko do.....kelu...
Nie som žiadny vážny hifista, iba mám rád hudbu a keď to hraje kvalitne tak ma to aj viac bavi :-)
K hifi som sa dostal náhodou a to najprv teoreticky-omylom sa mi dostal do ruky casopis Watt (vtedy este za nieco stál) a potom som chcel nejaku hudbu k počítaču.Zohnal som si teda zosik Denon PMA655R a neskôr k nemu Canton LE190,ako zdroj mi poslúžil starý dobrý dvd prehrávač Panasonic S75.
Zvuk nebol ktoviečo a ja so sa rozhodol upgradovat na kino keďže som vedel zohnat za dobru cenu receiver Marantz SR7500.
S tým Marantzom sa to uz dalo počúvať(rychlo som pochopil ze dva basaky potrebuju trosku väčší výkon) a aj sa mi to dost páčilo,tak som dokupil center z rady LE a regálové efekty LE130,ktoré som neskôr vymenil za stĺpové LE 170.Hrajem bez subu,pretože až tak nechyba a investovať sa mi už do kina moc nechce .
V režime DK to hraje dosť dobre,na nejaké tie výbuchy,rachoty dosť dynamické čo je asi v DK základ,stereo je na tom už trochu horšie,ale aj tak je to omnoho lepšie ako All in one spotrebka.
Ako som písal v stereu ma zvuk neuspokojoval,aj preto že kino bolo v izbe velkosti 16m2 a basy mi robili dosť problémi.Kino išlo do väčšej miestnosti a v mojej izbe sa uvolnil priestor pre regálové Epos M12.2.S Marantzom a dvd prehrávačom to tiež nebolo ktoviečo po zvukovej stránke, tak som zohnal lepší zosík-Creek 4330SE.Zvuk bol o chlp lepší a bolo mi jasné že limitáciov bude prehrávač.Po dlhšej dobe som narazil na jazdený Marantz cd17mk2 za slušnú sumu tak som to riskol a išiel som ho omrknúť asi 350km od bydliska a po vypočutí som ho zobral.
Myslím že som chybu neurobil,pretože po zapojení to konečne začalo hrať,Diana Krall bola v mojej izbe,to bol skok vo zvuku,asi jeden z najväčších a myslím že tak skoro ďalší nezažijem.
Ešte mám v pláne vylepšiť akustiku-nejaké závesy,možno obrazy,uvidím časom ale určite ešte nejake lepšie reprokáble,teraz mám nejaké Proel za nejakých 400SK.

Zostava kino -
Dvd - Panasonic S75
AV receiver- Marantz SR 7500
Repro front - Canton LE 190
Repro rear - Canton LE 170
repro center- Canton LE 150
Prepojené optikou,reprokable predné 6mm,zvyšok 4mm

Zostava stereo
CD - Marantz CD17mk2
Zosilovač - Creek 4330SE
Repro - Epos M 12.2
Signál kábel - XLO signature
Repro kábel - Proel 2,5mm

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Sasko

Příspěvek od efičák »

Jo Saso, Watt byl v své době velmi upřímný. Když se něco nezdálo, napsali to.
Článek o zapojení do zásuvek dle odběru vzestupně mám dodnes na paměti.
Těší mě, že tě poslech baví.
Souhra Creek a Epos je dle textů vhodná. Neslyšel jsem.
Někdy bys mohl nějak napsat, jak to slyšíš, Saso. *thumbs up*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

sasko

pěkný vývoj. jen tak dál.
podobnou cestu mám také za sebou. po jednotlivých komponentech.....vzhůru k high-endu.
hezky jsi to popsal.
co nějakou fotku, plán další výměny komponentu (určitě máš něco v hlavě :) )
kolik už jsi "utopil"? stíháš to vydělávat nebo musíš občas "nekoupit"
rád si počtu. zajímá mě, jak vypadá to stoupání po vrstevnicích audio kopce kolem.
piš. piš. piš.
díky

Sasko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sasko »

Trochu som upgradoval,Creek isiel z domu a nahradil ho Marantz PM-17 mk2,pribudol tuner z tej istej rady a cd taktiez Marantz cd 17mk2.Eposy zostali mozno niekedy v buducnosti ich vymenim...ale nemam potuchy ake repro si sadne s Marantzom,vraj Tannoy a Cabasse by mohli,ale mna by zaujimalo ako by si to sadlo s nejakymi Bowersami,.....vyskusam ,uvidim.Ak ste niekto pocul,dajte vediet,dakujem.
No a ako to hraje -este som to ani popravde velmi nepocuval,som stale v praci :( ,ale zatial som postrehol ze to hraaje lepsie ako Creek,vacsia vykonova rezerva,lepsi priestor,vysky su cistejsie a uhladenejsie,stredy tiez lepsie,pocut viac detailov a su davkovane suverejne,celkovo zvuk je dost neutralny,nic nevycnieva,ale zas na druhu stranu ani na prvy posluch nejako neohromi,ale to asi tak ma byt.

Eficak,Lachim
Ospravedlnujem sa ze som neodpisal,nejako som na toto predstavovacie vlakno zabudol.....

Lachim
Utopil so v hifi asi 170t zatial....Dalsi upgrade by mohol byt vo vymene repra,zaujali ma Bowersy 805 ale neviem ci by si sadli,....alebo nieco podobne,urcite nie nove,kedze dost menim komponenty by ma to vyslo dost draho....

Eficak
Ano suhra Epos,Creek si sadla,bolo to dobre ale samozrejme v ramci svojej kategorie,ten Creek som porovnaval s nejakym Nad-om,tusim 352,nebolo to zle ale po pripojeni Creeka sa to cele ukludnilo a zvuk nabral na konktretnosti,lepsie basy a neviem ako to povedat,niekto to nazval "tichom medzi notami".
Teraz ked mam Marantza tak je este vacsie "ticho medzi notami".

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

sasko

marantz + bw

v téhle kombinaci jsem snad bwíčka ještě asi neslyšel.
bw většinou kombinují s jinými siliči....
nějak bych se toho nebál. stejně to budeš zkoušet, než by jsi to kupoval....

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

lachim píše:sasko

marantz + bw

Obvyklá a častá kombinace je Rotel a BW (levné modely). Uřvaný Rotel a uječená levná BW. To je pak nářez:-)

Možná, že bych nevylučoval ani Naim, bedny Spendor, proAc.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

zdeny

proto obdivuji "kolegy", kteří nakupují 2hnd tak nějak... ehm, ehm.
osvědčené kombinace totiž existují. nač je znovu vymýšlet.
reagoval jsem v předešlé zprávě poněkud zaobaleně, že?
:)

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

lachim píše:sasko

marantz + bw

ale pocul si to umna...ale radsej si utekal kade lahsie...samozrejme moj vtedajsi zosilovac Marantz sa so Saskovym neda zrovnavat.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

mb

ten dýchavičný zesík si pamatuji. :)
to nešlo, onehdá, soudit. to bylo tak nedořešené......
teď už to snad bude výrazně lepší.
teď už snad má kuzma lepší spojence.

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Marantz si sedi dle meho s Tannoy. Slysel jsem to na vice kombinacich, i doma. Jestlize ale potrebujes vetsi "drajv", .......ty az tolik Tannoy nemaji.

Sasko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sasko »

Zdravim
Minule som videl na inzerate chalan predaval stojanovky BV audio S1.2,tak som zavolal a dohodol na cene a teraz uz ich mam doma.Budu nastupcami Cantonov v obyvacke,ktore predavam.Kupil som ich za 9 t SK,myslim ze je to dobra cena.Kedze k nim nemam zarucak tak som bol zvedavy a pozrel do vnutra.Hm,bol som milo prekvapeny a udiveny ked som zistil ze prevedenie vnutri je lepsie ako u mojich Eposov,ktore stali nove 27t Sk.Ozvucnica neduni na poklep ani naznakom,vo vnutri je vystuzovacia priecka,a velmi precízne tlmenie syntetickym materialom,pri Eposoch bol tlmiaci material iba tak pohodeny kdesto u BV-ciek bol precizne lepeny po stenach.Dyhovanie nie je na 100% ale to nie je ani zdaleka ani na Eposoch ale je velmi dobre,...Vela ludi podla mna odradza ich hranaty vzhlad,ale mne sa paci.Jedine co mozem vytknut su textilne mriezky,ktore by mohli vyzerat aj lepsie,ale zase som ich mal nasadene iba po dobu transportu domov a teraz su bez nich takze mi to neprekaza.
Momentalne ich mam napojene na stereo zostavu Marantz a Eposi odpocivaju,....Pocuvam ich iba tyzden asi hodinku denne takze este ich nemam dost napocuvane aby som mohol robit nejake zavery ale hned po zapojeni som zistil ze maju viac vysok ako Eposi a basy mi az tak nedunia ked pocuvam nejaku problematicku nahravku a som v rohu miestnosti,v mieste posluchu to samozrejme nie je problem.Myslim ze su aj o chlp detailnejsie ,no maju zvuk iny to je iste a dost sa mi zacina pacit.Za tych par korun je to moc fasa bedna ,nova stoji 15t Sk a to tiez nie je vela,keby to vyrabala nejaka znama firma urcite by ta bedna nestala 15t ale aspon dvojnasobok.Mozno to znie ako reklama ale mne sa tie budky moc lubia,nemozem si pomoct.
Ak mate aj vy skusenost s tymito bednami tak sa podelte.

Odpovědět