Mám 27 rokov,toto fórum som objavil iba nedávno,prešiel som z F-sportu kde to uz poslednú dobu išlo prudko do.....kelu...
Nie som žiadny vážny hifista, iba mám rád hudbu a keď to hraje kvalitne tak ma to aj viac bavi

K hifi som sa dostal náhodou a to najprv teoreticky-omylom sa mi dostal do ruky casopis Watt (vtedy este za nieco stál) a potom som chcel nejaku hudbu k počítaču.Zohnal som si teda zosik Denon PMA655R a neskôr k nemu Canton LE190,ako zdroj mi poslúžil starý dobrý dvd prehrávač Panasonic S75.
Zvuk nebol ktoviečo a ja so sa rozhodol upgradovat na kino keďže som vedel zohnat za dobru cenu receiver Marantz SR7500.
S tým Marantzom sa to uz dalo počúvať(rychlo som pochopil ze dva basaky potrebuju trosku väčší výkon) a aj sa mi to dost páčilo,tak som dokupil center z rady LE a regálové efekty LE130,ktoré som neskôr vymenil za stĺpové LE 170.Hrajem bez subu,pretože až tak nechyba a investovať sa mi už do kina moc nechce .
V režime DK to hraje dosť dobre,na nejaké tie výbuchy,rachoty dosť dynamické čo je asi v DK základ,stereo je na tom už trochu horšie,ale aj tak je to omnoho lepšie ako All in one spotrebka.
Ako som písal v stereu ma zvuk neuspokojoval,aj preto že kino bolo v izbe velkosti 16m2 a basy mi robili dosť problémi.Kino išlo do väčšej miestnosti a v mojej izbe sa uvolnil priestor pre regálové Epos M12.2.S Marantzom a dvd prehrávačom to tiež nebolo ktoviečo po zvukovej stránke, tak som zohnal lepší zosík-Creek 4330SE.Zvuk bol o chlp lepší a bolo mi jasné že limitáciov bude prehrávač.Po dlhšej dobe som narazil na jazdený Marantz cd17mk2 za slušnú sumu tak som to riskol a išiel som ho omrknúť asi 350km od bydliska a po vypočutí som ho zobral.
Myslím že som chybu neurobil,pretože po zapojení to konečne začalo hrať,Diana Krall bola v mojej izbe,to bol skok vo zvuku,asi jeden z najväčších a myslím že tak skoro ďalší nezažijem.
Ešte mám v pláne vylepšiť akustiku-nejaké závesy,možno obrazy,uvidím časom ale určite ešte nejake lepšie reprokáble,teraz mám nejaké Proel za nejakých 400SK.
Zostava kino -
Dvd - Panasonic S75
AV receiver- Marantz SR 7500
Repro front - Canton LE 190
Repro rear - Canton LE 170
repro center- Canton LE 150
Prepojené optikou,reprokable predné 6mm,zvyšok 4mm
Zostava stereo
CD - Marantz CD17mk2
Zosilovač - Creek 4330SE
Repro - Epos M 12.2
Signál kábel - XLO signature