Zdravim panove a popripade i damy, jsem uplny novacek a vlastne se jeste ani nemuzu nazyvat audiofilem, protoze zatim nemam zadnou stereo sestavu, ale snazne se o to pokousim prostrednictvim eBaye. Momentalne se nachazim v Anglii, takze by postovne melo byt docela vyresene, alespon lepsi nez si to nechat zasilat do Cech.
No, jak uz jsem se zminil, muj cil bude stereo. Jelikoz zacinam, tak si myslim, ze na vyber mam siroke spektrum, jelikoz toho moc naposlouchane nemam a jelikoz nejsem moc technicky typ, co se tyce ohm, amper, megaherzu a jinych jednotek, tak se trosku stydim jit do speciaizovanych prodejen a bavit se tam s prodavaci a tak. Z cehoz vyplyva, ze interent a nekdy High-end casopis je mi nejvetsim zdrojem informaci. Taky nesmim zapomenout na sveho kamarada, ktery me, v podstate neprimo zasvetil do krasy sterea. My ( ja a on) totiz mame podobny styl hudby, coz asi se obrati vetsine pritomnych panenky nahoru, jelikoz to asi neni "klasicky" audiofilni zanr. Jedna se o Industrial rock, EBM, lehce dalsi elektroniky a rock. Z kapel tedy Nine Inch Nails (ta zabira asi tak 95%), Depeche Mode, Dead Can Dance (trosku mimo zanr) no a zbytek jsou vetsinou jen songy a ne primo alba-Audioslave, Creed, Guns n' Roses, Korn atd. U tohoto cloveka jsem mel poprve moznost si poslechnout opravdove stereo na velmi vysoke urovni. Nepamatuji si primo typy jeho komponentu, ale vetsinou se jedna o vyssi stredni tridu zesilovac Denon, repro B&W, CD Denon,MD Sony + nejake video komponenty. Co se mi na jeho sestave libilo, byla rychlost reprodukce zvuku, vyvazenost a dynamika.
Sam ted tedy zkousim najit na eBayi zesilovac se kterym bych vkrocil do sveta sterea. Nejsem moc narocny a pocitam s postupnym zlepsovanim nebo zkousenim kombinaci komponentu, ale ted vzhledem k financni situaci se zameruji na starsi komponenty u kterych doufam (podle nazoru na nekterych forech) ze budou stale dobre poslouchatelne. U zesilovacu se zameruji na Arcam, Nad, Cambridge Audio, Teac... Repro a CD zatim nechavam jaksi stranou. CD prehravac si koupim asi az nebo ve velmi dobrem stavu az v Cechach az se vratim (asi do roka), protoze mam trosku obavu o kvalitu laseru a celkove si myslim, ze CD prehravace jsou dosti choulostive. Repro budu vybirat az naposledy stejne tak i kabely.
Cena u zesilovace by nemela presahnout 2500,-. Ted se asi na vetsine z vas vytvoril ironicky usmev, ale myslim, ze se pomoci internetu da sehnat nekdy velmi dobre zbozi za uzasnou cenu. Staci jen vyckat. Mimochodem uz nekolikrat se mi to vyplatilo. Ne s audio zbozim.
Snad jsem toho o sobe rekl dost a tesim se, az se s vami budu moci podelit o zazitky, popripade se vas, zkusenych, zeptat na radu.
Dekuji.
Selfdstrctn
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Selfdstrctn
Ahoj,
skvele bedny nejen pro zacatek. Zatim za vice nez dobrou cenu. Nevahal bych. Dovolim si rict, ze nejlepsi v kategorii do 30tis. K nim bych pak vybiral zesilovac.
http://cgi.ebay.co.uk/Usher-520-Piano-B ... 240%3A1318
Pokud i toto je pro Tebe na zacatek moc. Zkus kombinaci TEAC A-H500i + Mordaut Short 902i.
Pouzite se daji sehnat opravdu za pakatel a hraje to docela dobre.
Hodne stesti!
skvele bedny nejen pro zacatek. Zatim za vice nez dobrou cenu. Nevahal bych. Dovolim si rict, ze nejlepsi v kategorii do 30tis. K nim bych pak vybiral zesilovac.
http://cgi.ebay.co.uk/Usher-520-Piano-B ... 240%3A1318
Pokud i toto je pro Tebe na zacatek moc. Zkus kombinaci TEAC A-H500i + Mordaut Short 902i.
Pouzite se daji sehnat opravdu za pakatel a hraje to docela dobre.
Hodne stesti!
nemusi byt spatny ani TEAC A-1 (stejny prodejce nabizi i CD ze stejne rady)
http://cgi.ebay.de/Stereo-Vollverstaerk ... 240%3A1318
Pozor! Pokud se rozhodnes pro repro Usher S-520, 50W na kanal Ti nebudou stacit. Mordaunty jsou dost citlive, tak jim staci i mene vykonny zesilovac.
Pozor! Pokud se rozhodnes pro repro Usher S-520, 50W na kanal Ti nebudou stacit. Mordaunty jsou dost citlive, tak jim staci i mene vykonny zesilovac.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle je trefa do cerneho. Bohuzel tim budu muset posunout me dalsi aukce ktere sleduji a ktere mi konci drive. Mas odhad na kolik by to az mohlo jit? Diky za tip.vadik píše:nemusi byt spatny ani TEAC A-1 (stejny prodejce nabizi i CD ze stejne rady)
to nevim. 150 EUR. 

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak mam vybrano. Zacatkem pristiho tydne mi prijde Cambridge Audio A5 zesilovac. Jsem na to zvedavy. Pro vas ostrilene pardaly asi nic moc, ale pro me-zacatecnika az az. Mate nejake navrhy co k tomu za CD, repro a kabely? Repro pouze regalovky do 20 tis nove nebo second-hand za mene. Co takhle B&W nebo Xavian? Pokoj mam nudloviteho tvaru 3x8. Spis neco univerazlnejsiho, ale nejvic posloucham elktroniku (ne techno nebo tak), ale to uz jsem tu psal. Kazdopadne neco rychlejsiho, ale presto autentickeho. Diky.