Simmons
Re: Simmons
Já to myslel tak, že bych zapojil konce ne do můstku, ale opravdu do biampu. Ale každý konec na jednu bednu (basy + zbytek). Jen aby nebylo nějaké nedorozumění. 

Simmons:Krásná sestava, hlavně repro a koncák se mi líbí.V hudbě toho máme asi dost společného od desíti KISS pak jsem to vzal přes Iron Maiden,Def Leppard,Judas Priest až po dnešní kapely Sonata Arctica,Masterplan,Kamelot atd. ale stále se vracím k počátkům -Whitesnake, Dio, Rainbow .... a letos mě potěšili Black Star Riders.No a ten Alien-nádhera, můj nejoblíbenější film.Tak ať se ti tady líbí. 

Já používám AVR DENON AVR3808 přes HDMI jako AV procesor pro filmy z Blu Ray hlavně kvůli DTS HD a DD True HD a v tom opravdu DENON nemá chybu.Oggy píše:Simmons
Ha, konečně zase někdo, komu se líbí B&W.Máme podobné uspořádání. Já jsem taky jel dlouho na zapojení AV zesilovač + konce (2 a 3 kanál). Vlastně bych tak jel stále, zkukově to bylo OK. Ale naskytla se možnost koupit AV předzesilovač s HDMI a DTS-MA a DD-TrueHD za poloviční cenu, tak jsem do toho šel. Mám starý B&W CDM 7NT centr a teď si chci pořídit centr B&W HTM 4 Diamond. Jinak zase mi nepřijde, že by CDM7NT nějak výrazně rušil, ale mám jen malé 803Diamond, tak to asi bude tím.
Já bych narozdíl od Prospera v případě dvou konců zkusil vertikální biamp. Jeden konec - jedna bedna.

A zároveň ho mám zatím jako Pre amp pro stereo kdy jdu pouze přes signálové kabely z CD (SACD/DVD audio) přehrávače do AVR do EXT in a ořes Pre out ven. Zvuk pro stereo je výborný, přestože upgrade na preampu stereo v budoucnosti někdy bude. Jinak center B&W HTM7 mezi B&W 800D byl fakt výrazně dole speciálně u HD resolution Audio to bylo hrozně znát. Jak jsem již psal u předků B&W 804 ta propast v kvalitě mezi nimi nebyla a nic jsem taky neřešil. Začal jsem to slyšet až z příchodem B&W 802 kde už to bylo dost znát. A což pak teprve u B&W 800D. Proto multikanál nyní hraju raději bez centeru, což je taky dobrá varianta a počkám si na B&W HTM2D a nebo na B&W HTM2 Diamond

B&W 800D, Rear 4xB&W DS3,Monoblock MCIntosh MC601,Repro kabely INAKUSTIK LS-2404,Signal kabely XLR INAKUSTIK NF-1302,AUDIO RESEARCH LS-26,AYON CD-35 SIGNATURE,OPPO BDP-105D, AV DENON AVR -3808
Nazdar Sany. Dík za pochvalu. Jinak samozřejmě Masterplan poslouchám taky. Sonatu a Kameloty jsem pařil taky, ale nějak mě postupem času už malinko omrzeli. Whitesnake, Dio, Rainbow sou moje velcí koně. Ty jsem teda poslouchal už tenkrát. Já mám spíše návrat k Deep Purple, Led Zeppelin a Black Sabbath kteří mě tenkrát úplně minuly a teď jsem si k nim našel cestu a objevil jsem jejich kouzlo.Sany píše:Simmons:Krásná sestava, hlavně repro a koncák se mi líbí.V hudbě toho máme asi dost společného od desíti KISS pak jsem to vzal přes Iron Maiden,Def Leppard,Judas Priest až po dnešní kapely Sonata Arctica,Masterplan,Kamelot atd. ale stále se vracím k počátkům -Whitesnake, Dio, Rainbow .... a letos mě potěšili Black Star Riders.No a ten Alien-nádhera, můj nejoblíbenější film.Tak ať se ti tady líbí.

Black Star Riders výborný, prostě THIN LIZZY akorát se to jinak jmenuje. Taky mě ta deska hodně baví. Já mám dost oblíbenýho toho zpěváka co tam zpívá ( a taky u reunion Thin Lizzy) Rickyho Warvicka. Já jsem ho měl za hvězdu už v jeho kapele v the Almighty, kterou jsem poslouchal cca 1990 -1992 a byly to mý velcí koně. Jinak odkud jsi Sany?
B&W 800D, Rear 4xB&W DS3,Monoblock MCIntosh MC601,Repro kabely INAKUSTIK LS-2404,Signal kabely XLR INAKUSTIK NF-1302,AUDIO RESEARCH LS-26,AYON CD-35 SIGNATURE,OPPO BDP-105D, AV DENON AVR -3808
Simmons:Ahoj momentálně bydlím ve Frýdku-Místku v paneláku proto hraji na Discovery, z tvojich BW 800D by se sousedi asi zbláznili
a tak ti závidím. Dnes mi zrovna přišlo pět CD od Dream Theater tak si to pěkně užívám.

Mohu prosím vyzvědět z tvých dob minulých? Když jsi měl ty 804D, jaks je měl zapojené? Na receiver nebo už přes ten Rotel? Případně jak ten receiver stíhal ty Bowersy a jaký byl pak rozdíl v přechodu na zesík? Zapojení biwire či biamp? Jsem teď ve stádiu plánování tak mapuju bitevní pole...
dík

B&W 804 jsem si koupil v roce 2005 spolu s receiverem DENON AVR 3805 http://www.eurostar-ostrava.cz/cs/produ ... /?katID=23. Neb jsem kupoval i celé kino od B&W 7.1 tak to pro mě byla dost výrazná investice, takže jsem o koncáku ani neuvažoval.drfish píše:Mohu prosím vyzvědět z tvých dob minulých? Když jsi měl ty 804D, jaks je měl zapojené? Na receiver nebo už přes ten Rotel? Případně jak ten receiver stíhal ty Bowersy a jaký byl pak rozdíl v přechodu na zesík? Zapojení biwire či biamp? Jsem teď ve stádiu plánování tak mapuju bitevní pole...dík

Nepletes, je to spravne – bi-wiring. Jeden amp, ale "rozhozeny" pasma repro.Simmons píše:Zapojeno jako Bi wiring . Pokud si teda nepletu Bi wire s Bi amp. Raději pro přesnější vysvětlení, kdybych měl náhodfou popletený pojmy
Prostě čtyři dráty jdou z levé strany koncáku do Levé bedny a čtyři dráty jdou z pravé strany koncáku do pravé bedny.
Ty to tahnes DVEMA “hadicemi” na stranu? Tak tomu rikam LUXUS! (A nejlepsi zaklad pro pozdejsi bi-amping!

Mam take „1202“ ale jen "single bi-wiring" - dve spojene zily z ampu, ctyri "rozpletene" do repro. Jsem s nimi ale i v tomhle zapojeni naprosto spokojen.
Za ty prachy jsem lepsi, alespon k memu aparatu, nenasel. (A ze jsem jich vyzkousel!

Ne drive “Black & White”, drive Monitor Audio. “Black & White” zustalo, je to oznaceni te serie.Simmons píše:...Inakustik (dřive Black and White)...

Rotel s B&W si sednou velmi dobre, v minulosti spolu dokonce sdileli spolecnou prezentaci na High-End München.
No drátek je to nádherný, ale cena ve výši menších reprobeden
http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... 3-bfa.html
to prospero: v Německu jsou taky tak drahé?
simmons:
Je ale jasné, že tyhle káblíky jsou důstojným partnerem k tvým bednám. Zajímavé je, že v metráži ta cena zdaleka není tak velká (i když to nejsou ty top modely jako ten tvůj) http://www.studiospalicek.cz/inakustik-ls-1102
Tam už bych mohl i já sklonit svou šíji a pošetřit.
Potřeboval bych totiž dva páry na biamp bych podepřel výkon z receiveru.
Nicméně hadice z pračky super, těžká závist

to prospero: v Německu jsou taky tak drahé?
simmons:
Je ale jasné, že tyhle káblíky jsou důstojným partnerem k tvým bednám. Zajímavé je, že v metráži ta cena zdaleka není tak velká (i když to nejsou ty top modely jako ten tvůj) http://www.studiospalicek.cz/inakustik-ls-1102
Tam už bych mohl i já sklonit svou šíji a pošetřit.

Nicméně hadice z pračky super, těžká závist

Po zavedeni "1203" se jejich cena ponekud snizila a tak jsem toho vyuzil. 

Procházel jsem ještě jednou celé tvé vlákno, máš asi tam pěknou sbírku hudebních nosičů. Zajímám se též o hudební Blu ray. Kdybys se někdy nudil, hoď sem nebo rovnou do http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 47&t=11138 nějaké doporučení co se hudebně-audiovizuálního zážitku týče. Budu moc rád a ostatní určitě taky, když objevíme něco neobjeveného.... dík 

S omluvou upřesňuji- dotaz mířen na "ředitele" vlákna simmonse 

Jasné věc drfish. Provedu a něco na to doporučené vlákenko šoupnu. 

Ahoj přátelé Hifíci.
Tak jsem si udělal zase chvilku, abych na fórum nasypal pár postřehů a upgradoval svůj profil, neboť za několik posledních měsíců došlo k úpravám v mém HIFI řetězci.
Prodal jsem Subwoofer B&W ASW750, přehrávač DENON 3910 a svého oblíbence koncák ROTEL RB-1090, který celou dobu naprosto skvěle živil B&W800D. Místo Rotela nyní zaujali místo noví krasavci - monobloky MCINTOSH MC501. Takže na každou stranu mám teď 500W.
K takovým monoblokům bylo potřeba samozřejmě vymyslet a najít adekvátního partnera, pořádný předzesilovač. Takže jsem si vybral také Američana AUDIO RESEARCH LS-26. Opravdu skvělá kombinace. Připadá mi, jako by to Amíci měli tak nějak k sobě skvěle sladěné. Přece jenom je to jeden holding
, neboť AUDIO RESEARCH ve spolupráci s MCINTOSH hraje vážně skvěle . Vyměnil jsem i přehrávač a koupil jsem si po zajímavém testu ve studiu u ZALANA SCHUSTERA http://www.zs-acoustics.com/ nakonec OPPO BDP-105EU. O testu a výběru přehrávače napíšu v jiném vlákně.
CO se týká celkového zvuku........Pro mě prostě naprostá paráda. Obrovský posun. Bowersy si mlaskají, neboť odsopodu dostaly až nadbytek výkonu. Basy jsou velmi pevné a přesné. Všechny nástroje jsou perfektně lokalizované, ohraničené a na správném místě. Nahrávky, které jsem dokonale znal dostaly výrazně větší prostor. I hodně tvrdé věci Hard and Heavy se ve vyšších hlasitostech neslévají dohromady, ale nástroje jsou stále dobře oddělené. Poslech je hrozně příjemný....nic nevyčnívá, nic mi nechybí. Totálně mi zmizeli jakékoliv pochyby, jestli bych neměl změnit to či ono. Jestli bych neměl šoupnout bednama atd.....však to určitě znáte.
Takže teď už několik měsíců opravdu jenom sedím a poslouchám a poslouchám a hrozně si to užívám. Místo přemýšlení co vyměnit a čím zase pohnout se teď konečně věnuji nákupu dalších CD, abych doplnil svojí sbírku CD a SACD, což mě nesmírně baví. Je to hrozně zvláštní pocit, jakmile člověk přestane nad sestavou pochybovat.....
. Tak doufám, že mi to dlouho vydrží, neboť zatím mi to zatím nikdy takhle dlouho jako je to teď (cca 5měsíců) nevydrželo. Mám i pocit že jsem si našel sestavu na které mi chutnají poslouchat svoje oblíbené HARD and HEAVY, tak i akustické a jazzové lahůdky.
Tak jsem si udělal zase chvilku, abych na fórum nasypal pár postřehů a upgradoval svůj profil, neboť za několik posledních měsíců došlo k úpravám v mém HIFI řetězci.
Prodal jsem Subwoofer B&W ASW750, přehrávač DENON 3910 a svého oblíbence koncák ROTEL RB-1090, který celou dobu naprosto skvěle živil B&W800D. Místo Rotela nyní zaujali místo noví krasavci - monobloky MCINTOSH MC501. Takže na každou stranu mám teď 500W.
K takovým monoblokům bylo potřeba samozřejmě vymyslet a najít adekvátního partnera, pořádný předzesilovač. Takže jsem si vybral také Američana AUDIO RESEARCH LS-26. Opravdu skvělá kombinace. Připadá mi, jako by to Amíci měli tak nějak k sobě skvěle sladěné. Přece jenom je to jeden holding

CO se týká celkového zvuku........Pro mě prostě naprostá paráda. Obrovský posun. Bowersy si mlaskají, neboť odsopodu dostaly až nadbytek výkonu. Basy jsou velmi pevné a přesné. Všechny nástroje jsou perfektně lokalizované, ohraničené a na správném místě. Nahrávky, které jsem dokonale znal dostaly výrazně větší prostor. I hodně tvrdé věci Hard and Heavy se ve vyšších hlasitostech neslévají dohromady, ale nástroje jsou stále dobře oddělené. Poslech je hrozně příjemný....nic nevyčnívá, nic mi nechybí. Totálně mi zmizeli jakékoliv pochyby, jestli bych neměl změnit to či ono. Jestli bych neměl šoupnout bednama atd.....však to určitě znáte.

Posílám i pár fotek: