standyf
standyf
Zdravím všechny hifisty. Objevil jsem toto nové fórum a usoudil, že i přes to, že většinou jenom pročítám příspěvky a moc nedopisuji, je přinejmenším slušné se stručně představit.
Je mi 25let, v současnosti žiji v Plzni. Poslouchám skoro všechny hudební směry (výjimku tvoří snad jen dechovka a klasika). Nejvíce mám rád jazz (klidnější), rock (progresivní) a pop, případně fúze zmíněných stylů... Jedním z mých koníčků je i domácí kino. V poslední době mě velmi zaujalo audio DIY, ale na to nacházím jen málo času. Ještě doplním, že se už 10 let snažím naučit hrát na bicí.
K mojí sestavě:
Repro: Xavian Gran Collona II, Xavian Scena, Xavian Mia, DIY subwoofer (osazeno Peerles XLS 12 s pasivním měničem)
Zesilovače: Preamp Dispre, konec Sony TA-N330ES, AVR Marantz SR4600
Zdroje signálu: DVD Panasonic DVD-S75, PC se SB Live! (coaxem do AVR)
Kabeláž: Supra, DIY RG62
Ostatní: Aktivní výhybka DBX 234XL
Ve výstavbě: konce DPA222Mk.2, dotažení Dispre do požadovaného stavu.
Místnost ca. 20m2, částečně zatlumená, akustické úpravy jsou ještě také ve výstavbě.
Je mi 25let, v současnosti žiji v Plzni. Poslouchám skoro všechny hudební směry (výjimku tvoří snad jen dechovka a klasika). Nejvíce mám rád jazz (klidnější), rock (progresivní) a pop, případně fúze zmíněných stylů... Jedním z mých koníčků je i domácí kino. V poslední době mě velmi zaujalo audio DIY, ale na to nacházím jen málo času. Ještě doplním, že se už 10 let snažím naučit hrát na bicí.
K mojí sestavě:
Repro: Xavian Gran Collona II, Xavian Scena, Xavian Mia, DIY subwoofer (osazeno Peerles XLS 12 s pasivním měničem)
Zesilovače: Preamp Dispre, konec Sony TA-N330ES, AVR Marantz SR4600
Zdroje signálu: DVD Panasonic DVD-S75, PC se SB Live! (coaxem do AVR)
Kabeláž: Supra, DIY RG62
Ostatní: Aktivní výhybka DBX 234XL
Ve výstavbě: konce DPA222Mk.2, dotažení Dispre do požadovaného stavu.
Místnost ca. 20m2, částečně zatlumená, akustické úpravy jsou ještě také ve výstavbě.
Re: standyf
xavianista zdraví xavianistu.
grand colona.. to je již raritou v luhách a hájích.
máš pěkné výrobky. jistě by jsme si rozuměli
já zase .... xn360, trionfa, mia II a xn scena.
jak jsi se dostal k repro xavian??
grand colona už máš jistě nějaký pátek.
můžeš pár slov proč a jak, prosím?
díky
grand colona.. to je již raritou v luhách a hájích.
máš pěkné výrobky. jistě by jsme si rozuměli

já zase .... xn360, trionfa, mia II a xn scena.
jak jsi se dostal k repro xavian??
grand colona už máš jistě nějaký pátek.
můžeš pár slov proč a jak, prosím?
díky
to lachim
Taky si myslím, že bychom si rozuměli... Děkuji za pochvalu. Tyhle bedny mám už asi 3 roky, byly kupované nové (v podstatě rozehrané ze studia) i když už několik let nebyly v aktuální nabídce. Jsou to moje první bedny o kterých se dá říci, že jsou už trošku hifi. Ke značce Xavian jsem se dostal díky poslechu v hifistudiu, kde podle mého ucha hrály nejlépe z vystavených beden ve mnou zvolené cenové relaci (porovnával jsem je s Focal Chorus 714 a 716, Canton LE107, Tanoy F3 (nebo F4? už nevím...), nějakými Elacy). Už dříve mi byla značka Xavian více než sympatická (slintal jsem svého času na XN350 v časopisech) a ve studiu mě uchvátila na první pohled dokonalá povrchová úprava (v tu chvíli nebyla ve studiu lépe provedená bedna ani z podstatně vyšších cenových hladin). Co se týče poslechu, tak mi zvuk vyhovoval (v tu chvíli mi přišel zvukový charakter podobný jako poslouchaný Focal 714 - po čase jsem poslouchal Focaly ještě jednou a měl jsem pocit že hučí). Tehdy jsem Xaviany krmil AVR Pioneer VSX D514 - neadekvátní zesilovač pro tyto bedny, později jsem přešel na Marantze, ale velký rozdíl se nekonal. Rozdíl se moc nekonal ani po připojení Sony ES zesilovače na pre out Marantze. Pekelný rozdíl přišel až s předzesem Dispre, Xavy se krásně otevřely a rozezněly. Zatím samozřejmě nemám odpovídající přehrávač - tam jsou veliké rezervy. Zbytek obednování přišel tak nějak s požadavkem na doplnění sestavy domácího kina. Scena je slušný centr, zvukovým charakterem koresponduje s Gran Collonami. Mia jsou malé regálovky s parádním podáním prostoru a na svůj rozměr a cenu hrají opravdu pěkně.
PS: Závidím XN360, ale asi více Trionfy - to je moje srdeční záležitost, se kterou jsem se bohužel zatím neměl možnost setkat osobně...
Taky si myslím, že bychom si rozuměli... Děkuji za pochvalu. Tyhle bedny mám už asi 3 roky, byly kupované nové (v podstatě rozehrané ze studia) i když už několik let nebyly v aktuální nabídce. Jsou to moje první bedny o kterých se dá říci, že jsou už trošku hifi. Ke značce Xavian jsem se dostal díky poslechu v hifistudiu, kde podle mého ucha hrály nejlépe z vystavených beden ve mnou zvolené cenové relaci (porovnával jsem je s Focal Chorus 714 a 716, Canton LE107, Tanoy F3 (nebo F4? už nevím...), nějakými Elacy). Už dříve mi byla značka Xavian více než sympatická (slintal jsem svého času na XN350 v časopisech) a ve studiu mě uchvátila na první pohled dokonalá povrchová úprava (v tu chvíli nebyla ve studiu lépe provedená bedna ani z podstatně vyšších cenových hladin). Co se týče poslechu, tak mi zvuk vyhovoval (v tu chvíli mi přišel zvukový charakter podobný jako poslouchaný Focal 714 - po čase jsem poslouchal Focaly ještě jednou a měl jsem pocit že hučí). Tehdy jsem Xaviany krmil AVR Pioneer VSX D514 - neadekvátní zesilovač pro tyto bedny, později jsem přešel na Marantze, ale velký rozdíl se nekonal. Rozdíl se moc nekonal ani po připojení Sony ES zesilovače na pre out Marantze. Pekelný rozdíl přišel až s předzesem Dispre, Xavy se krásně otevřely a rozezněly. Zatím samozřejmě nemám odpovídající přehrávač - tam jsou veliké rezervy. Zbytek obednování přišel tak nějak s požadavkem na doplnění sestavy domácího kina. Scena je slušný centr, zvukovým charakterem koresponduje s Gran Collonami. Mia jsou malé regálovky s parádním podáním prostoru a na svůj rozměr a cenu hrají opravdu pěkně.
PS: Závidím XN360, ale asi více Trionfy - to je moje srdeční záležitost, se kterou jsem se bohužel zatím neměl možnost setkat osobně...
díky za info.
chápu, že tě xavy chytly vzhledem a snad i zvukem
ještě, kdyby jsi xav slyšel doma na pořádném zesilovači!!
teď ti ten krásný regál hraje tak na 70%.
ale to asi víš.
nehodláš koupit nějaký pořádný konec??
třeba rotel, vincent, 2hnd za prá korun.
trionfa je skvělá bedna. za tu cenu, co byla nedávno ke koupi.... to byl kup roku.
koupil můj pražský soused a je asi hooodně spokojený.
350ky jsem také kdysi chtěl koupit. a představ si, že prodejce xavianu mi je odmítl prodat.
na bedny jsem tenkrát měl. ale nechtěl jsem kupovat dělený zesík. tvrdil jsem, že mi stačí arcam
jinak už jsem měl 350ky tak 8 let doma.
kdysi jsme je porovnávali s bw802.....
chápu, že tě xavy chytly vzhledem a snad i zvukem

ještě, kdyby jsi xav slyšel doma na pořádném zesilovači!!
teď ti ten krásný regál hraje tak na 70%.
ale to asi víš.
nehodláš koupit nějaký pořádný konec??
třeba rotel, vincent, 2hnd za prá korun.
trionfa je skvělá bedna. za tu cenu, co byla nedávno ke koupi.... to byl kup roku.
koupil můj pražský soused a je asi hooodně spokojený.
350ky jsem také kdysi chtěl koupit. a představ si, že prodejce xavianu mi je odmítl prodat.
na bedny jsem tenkrát měl. ale nechtěl jsem kupovat dělený zesík. tvrdil jsem, že mi stačí arcam

jinak už jsem měl 350ky tak 8 let doma.
kdysi jsme je porovnávali s bw802.....
to lachim
Konce jsou v plánu. Už se mi tu schází desky a součástky na DPA222, ale není na to moc času. Chtěl bych vyzkoušet aktivní zapojení s 2x DPA222.
Konce jsou v plánu. Už se mi tu schází desky a součástky na DPA222, ale není na to moc času. Chtěl bych vyzkoušet aktivní zapojení s 2x DPA222.
xav a dpa.... tak s tím já mám nedobré zkušenosti.
ale když se to tobě bude líbit.
už jsi to někde dohromady slyšel??
ale když se to tobě bude líbit.
už jsi to někde dohromady slyšel??
to lachim
Dohromady jsem to neslyšel, ale problémy nečekám - myslím, že je to slušně nyvržený zesilovač... Mohl bys podat pár postřehů z vlastní zkušenosti? V čem by měl být problém?
Dohromady jsem to neslyšel, ale problémy nečekám - myslím, že je to slušně nyvržený zesilovač... Mohl bys podat pár postřehů z vlastní zkušenosti? V čem by měl být problém?
lachim
na zaklade coho usudzujes, ze ten koniec Sony ES nie je uplne dobry k tym regalkom? Odhad, alebo posluchom ineho podobneho vyrobku?
na zaklade coho usudzujes, ze ten koniec Sony ES nie je uplne dobry k tym regalkom? Odhad, alebo posluchom ineho podobneho vyrobku?
Pánové nerad bych aby zbytečně docházelo k nějakým mylným závěrům a proto podotýkám, že Gran Collona II jsou sloupky. Regály Mia mám jako zadní kanály kina (i když občas je na stereo taky zapojím).
standyf píše:to lachim
Pravda je, ze ani ja nie som zrovna zastanca DPA a mam k nim trosku negativny, ale ciste subjektivny nazor, ktory vyplyva asi z toho, ze nie som zastanca DIY, mozno keby som vedel drzat v ruke pajku, tak by to bolo ine... v kazdom pripade porovnaj svojimi usami a poreferuj, u mna doma sa chysta porovnanie mojho koncaku a susedovho (objavil som hifistu v mojom novom byvani) tychto DPA-ciek na mojich a aj jeho bedniach, tak poreferujem...
standyf
jasan.
přepsal jsem se. colony jsou sloupy.
ale ty právě potřebují pořádné krmení.
a to si myslím není ani sony, ani dpa.
můj názor.
slyšem jsem dpa na trionfach a byla to katastrofa.
slyšel jsem dpa na xn360, byla to katastrofa.
myslím, že tvé investice časová, finanční (ač se to zdá asi výhodně) není tou správnou.
ale dobastli, vyzkoušej, napiš.
třeba budeš spokojený a já se mýlím.
nebo si vypůjč u někoho pořádný konec a ten porovnej s dpa......
jasan.
přepsal jsem se. colony jsou sloupy.
ale ty právě potřebují pořádné krmení.
a to si myslím není ani sony, ani dpa.
můj názor.
slyšem jsem dpa na trionfach a byla to katastrofa.
slyšel jsem dpa na xn360, byla to katastrofa.
myslím, že tvé investice časová, finanční (ač se to zdá asi výhodně) není tou správnou.
ale dobastli, vyzkoušej, napiš.
třeba budeš spokojený a já se mýlím.
nebo si vypůjč u někoho pořádný konec a ten porovnej s dpa......
To ze nepoznam ktore Xaviany su regaly a ktore stlpy je moja blbost, veril som holohlavemu xavianistovi a tym sa samozrejme meni moj nazor na kombinaciu Sony ES a xavian-stlp ....
to lachim
Myslím, že rozumím... Každopádně dobastlím, porovnám se vším, co nmi bude dostupné a podám report. To že Xavy chtějí slušnej zes je celkem známý fakt (ale těžko říct kam až je třeba zajít, přeci jenom jsou to jenom bedny v ceně kolem 20t. kč). Zkus hodit postřeh v čem to tedy byla katastrofa (srovnání s jinými apod. )
Co se týče investice, tak to vnímám jinak - líbí se mi DIY, čas si tu a tam nějaký utrhnu, o financích bych v tomto případě moc nemluvil - postavit DPA vyjde hruba stejně draho jako slušný ojetý zesilovač renomované značky. Mým primárním cílem je si pohrát s tím aktivním zapojením i když je mi jasné, že to s původním zvukem xavianů bude mít pramálo společného...
Myslím, že rozumím... Každopádně dobastlím, porovnám se vším, co nmi bude dostupné a podám report. To že Xavy chtějí slušnej zes je celkem známý fakt (ale těžko říct kam až je třeba zajít, přeci jenom jsou to jenom bedny v ceně kolem 20t. kč). Zkus hodit postřeh v čem to tedy byla katastrofa (srovnání s jinými apod. )
Co se týče investice, tak to vnímám jinak - líbí se mi DIY, čas si tu a tam nějaký utrhnu, o financích bych v tomto případě moc nemluvil - postavit DPA vyjde hruba stejně draho jako slušný ojetý zesilovač renomované značky. Mým primárním cílem je si pohrát s tím aktivním zapojením i když je mi jasné, že to s původním zvukem xavianů bude mít pramálo společného...
to MB
Mě zvuk Xavian + Sony celkem vyhovuje, ale jednak si nepřipadám jako zkušený hifista a druhak vlastně ani nemám xaviany naposlouchané s jiným zesilovačem (tedy takovým který by stál trošku za řeč). Ale z vlastní zkušenosti mám pocit, že na zvuku se podepíše spíš předzesilovač, než koncák...
Mě zvuk Xavian + Sony celkem vyhovuje, ale jednak si nepřipadám jako zkušený hifista a druhak vlastně ani nemám xaviany naposlouchané s jiným zesilovačem (tedy takovým který by stál trošku za řeč). Ale z vlastní zkušenosti mám pocit, že na zvuku se podepíše spíš předzesilovač, než koncák...
Musím se pochlubit. Do mé sestavy přibyl CD přehrávač Harman Kardon HD970. Konečně 100% stereo zdroj. Zvukově jsem spokojen, ale je to můj první čistokrevný cd přehrávač a nemám moc s čím porovnávat (že hraje lépe než mé dvd nebo převodníky v AVR je asi celkem jasné).