Zdravím přátele dobrého poslechu,
po vydařené akci A. A Praha 2011 jsem se rozhodnul přispět svou trochou do mlýna a v přátelském kroužku se s Vámi podělit o všemožné i nemožné poznatky z mého HiFi pátrání za posledních pár let.
Především bych rád v sekci DYI představil pár zajímavějších projektů, které mám právě rozpracované nebo již hotové.
Co se poslechu týká, tak vyhledávám především hudebně a dynamicky zajímavé nahrávky, bez ohledu na trendy a hudební styly. Z oblíbených vybírám: Dead Can Dance, Pink Floyd, Tori Amos ale i například Chinese Pop jako třeba Ha Hui – Crying Ospreys a další.
HW používám především modifikovaný nebo z vlastní produkce. V poslední době když si najdu trochu času, tak spíše sáhnu po LP než po stříbrných kotoučcích.
Ještě jednou Vám děkuji za vřelé přátelské přijetí v Praze a budu se těšit na vaše komentáře.
S pozdravem Michal Slavík
PS: Bokem zdravím přátele velkoobsahových osobních vozů
sxmedia
Re: sxmedia
Ahoj vítej na fóru! Na projekty jsem zvědavej 
Chápu to správně, že používáš pro přenosku MC Step-Up trafo? Jakýpak máš?

Chápu to správně, že používáš pro přenosku MC Step-Up trafo? Jakýpak máš?
Ahoj a vítám Tě na foru. Také vzpomínám na vydařenou akci AA 2011 a hlavně příjemný pokec z pátku na sobotu. Smekám klobouk, že se věnuje vintage mašinkám s takovým nadšením, musím někdy dorazit -- jak jsme mluvili o páskách do kotoučáků. Mirek
Re: MC Trafa
Ahoj,
trafa jsme si vyrobili vlastní, momentálně je to 9tá nebo 10tá generace. Jsou to trafa 1:10 se ziskem 19,8dB na 1kHz. Tyhle konkrétní co na ně hraju mají nominální zátěž přenosky 100Ohm.
Tedy vyrobili, je nadnesené slovo, my na nich děláme poslechové zkoušky a měření
trafa jsme si vyrobili vlastní, momentálně je to 9tá nebo 10tá generace. Jsou to trafa 1:10 se ziskem 19,8dB na 1kHz. Tyhle konkrétní co na ně hraju mají nominální zátěž přenosky 100Ohm.
Tedy vyrobili, je nadnesené slovo, my na nich děláme poslechové zkoušky a měření

Paráda
Můžu se zeptat jakou značku trafíček používáte? Jensen? Lundhal? Dal bys nějaký fotky?
Pro mě osobně není jiná cesta než MC step-up, i ty nejlevnější hrají lépe jak drahá MC phona

Můžu se zeptat jakou značku trafíček používáte? Jensen? Lundhal? Dal bys nějaký fotky?
Pro mě osobně není jiná cesta než MC step-up, i ty nejlevnější hrají lépe jak drahá MC phona

Ahoj, jak jsem již psal, tafa nejsou koupená, ale vyrobená ....
Vlastní materiál jader (plechů chceteli), vlastní způsob vinutí cívek i vlastní mechanické tlumení.
S pozdravem Michal
Vlastní materiál jader (plechů chceteli), vlastní způsob vinutí cívek i vlastní mechanické tlumení.
S pozdravem Michal
Jsem to špatně pochopil.... v tom případě opravdu klobouk dolů
Děláte i trafa s jinými parametry? Kde je možné je poslechnout?

Děláte i trafa s jinými parametry? Kde je možné je poslechnout?
Ahoj,
lze i jiné hodnoty, technologie je stejná, kusová výroba je možná.
Poslech je možný v Mnichově Hradišti (okres Mladá Boleslav, hnedle vedle u dálnice Praha Liberec, jen pro orientaci v mapě).
Přenosku mám Benz Glider SL na 12" raménku Pro-Ject Evo (plně upraveno), předzesilovač Aikido PH-1 (pasiv RIAA Equalization, 8 lamp, zdroj oddělený, sestava 2U zesilovač, 3U zdroj).
Momentálně koncák a předzesik viz sekce Lyngdorf ve značkách a repro ze sekce DiY - Aula. Kabely RoyalDevices k bednám, signálové RoyalDevices SG, ostatní stříbro a tak podobně. http://www.royaldevice.com/index.html
S pozdravem Michal
lze i jiné hodnoty, technologie je stejná, kusová výroba je možná.
Poslech je možný v Mnichově Hradišti (okres Mladá Boleslav, hnedle vedle u dálnice Praha Liberec, jen pro orientaci v mapě).
Přenosku mám Benz Glider SL na 12" raménku Pro-Ject Evo (plně upraveno), předzesilovač Aikido PH-1 (pasiv RIAA Equalization, 8 lamp, zdroj oddělený, sestava 2U zesilovač, 3U zdroj).
Momentálně koncák a předzesik viz sekce Lyngdorf ve značkách a repro ze sekce DiY - Aula. Kabely RoyalDevices k bednám, signálové RoyalDevices SG, ostatní stříbro a tak podobně. http://www.royaldevice.com/index.html
S pozdravem Michal