Mam rad hifi, rad posloucham, v necem se furt vrtam. Pobyval jsem nejakou dobu v cizine a snil, ze se jednou k tomu zase dostanu, oprasim pristroje, poskladam si nejakou vez. Bavi me opravovat, repasovat stary pristroje. A uz sem se vezl...
Dal jsem dohromady vez, zakladnim kamenem je zesik SONY TA-F470, kterej mam od stredni skoly a jde porad se mnou. Dokoupil jsem za par korun nefunkcni kazetak TC-K711S, CD menic CDP-C910 a tuner ST-S311, opravil a vez na kazdodenni poslech v pokoji je hotova. Hraju na samodomo soustavy SEAS Njord, ktery jsem delal nekdy kolem roku 98.
Strasne davno jsem mel ramec, nejakou teslu, mela pekny raminko, ale strasne hucela, brumila a pri vyssi hlasitosti brala zpetnou vazbu. Takze jsem analog z desek zavrhl, nastesti se ve me cosi hlo, a ze to zkusim znova. Poridil jsem si k servisu dva gramce DUAL CS 505-3 a 505-4, oba jsem zrepasoval a hraju na ne. Parada! Objevil jsem kouzlo analogu

A jak jsem zminil, bavi me privadet stary nefunkcni stroje k zivotu, obcas sem si koupil nejaky hifi a jen tak opravil. Namatkou z kazetaku:
AIWA AD-F810 - mel jsem jako student 410 a tuhle jsem si strasne pral, reminky, serizeni...
AIWA AD-F990 z Aukra, absolutni klasika, chodili jsme k jednomu znamymu nahravat z CD, mel 770 a proste jsem to chtel mit doma, vycisteni, reminky, serizeni...
Sony TC-K6B z Aukra ze zvedavosti, oprava, serizeni, reminky
Sony TC-K711S do moji sestavy, zase reminky, serizeni atd...
Sony TC-K909ES do moji druhy sestavy snu, koupeno na aukru jako funkcni, nicmene nefungovalo nic

CD prehravace
Philips CD473, CD380, to kvuli tomu, abych si vyzkousel jestli se to da opravit. No a taky kvuli legendarnim prevodnikum TDA 1541, mel jsem po revoluci Teslu 901 tusim, komplet prekabatenej Philips.
Sony CDP-C901 menic na 10disku za par korun na vymenu laseru.
Sony CDP-707ES zlata chudinka asi z nemeckyho sbernyho dvora, zalostnej vizualni stav, ale plne funkcni.
Sony CDP-779ES do sestavy snu

Vzdycky jsem chtel poradnej civkac, tak jsem poridil Technics RS-1500, zrenovoval, opravil a uz se jen kocham tou technikou, ktera vznikla, kdyz mi byly tri roky... neuveritelny.
Mezitim se mi ozvalo par znamejch, ze by neco chteli opravit, seridit, postupne jsem si vybavil moji domaci dilnicku, sehnal kalibracni pasky, kazety, meraky atd... proste hobby jak remen

Abych nezapomnel na tu moji sestavu snu, tvori ji zesik SONY TA-F870ES, CD CDP-779ES, kazetak TC-K909ES, tuner ST-707ES a DAT DTC-57ES. Reprobedny Monitor Audio RS-6. To je docela "moderni" sestava, puvodne jsem chtel sestavu k tomu vintage kotoucaku Technics, ale poshanet vsechno v top seriich a v nejakym slusnym, zaplatitelnym stavu je prakticky nemozny. A ja jsem ulitlej na SONY. Tak doufam, ze se na komercaky jako jsem ja, nedivate skrz prsty...