Temnenebe

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
temnenebe
Kontaktovat uživatele:

Temnenebe

Příspěvek od temnenebe »

Bydlím v Litomyšli (přistěhoval jsem se tady kdysi dávno až z Ostravy Hrabůvky). V současné době jsem dosáhl šedesátého roku, ale to nic nemění na tom, že bych nerad poslouchal hudbu. Mám ji rád již od svého dětství "Olympic, Black Sabath" a vše co tenkrát bylo jakž takž dostupné. Mám rád rock, hard rock, heavy metal a nemohu opomenout i americkou country. Zbožňuji Pink Floyd, AC-DC, Jane, Scorpions, Iron Maiden, Doro, Queen, Whitesnake, Molly Hatchet, Mungo Jerry a mnoho dalších.
Můj Hi-fi koutek vcelku nic moc, donedávna to byl Zesilovač Technics SU-8044, tuner Technics ST-8044, gramo Technics SL-Q3 (Direct Drive) CD Player Technics SL-PG360A a double deck Technics RS-TR373. Nyní před vánocemi 2012 jsem zakoupil nový zesilovač Technics SU-V45A a Equalizer Technics SH-GE70 Bedny mám stále původní, které jsem si postavil ještě za tvrdé totality, jsou to třípasmovky osazené reproduktory Tesla, hrají docela obstojně. Možná, že si na stará kolena pořídím ještě něco lepšího. Jo, ještě jsem k těm ručně dělaným, přidal další dvě regálové třípasmovky Philips. Takže je zvuk zase o něco barvitější. Equalizér používám jen při pouštění Vinylových LP desek. Nyní přemýšlím o nějakém sloučení zvukového signálu (abych byl přesnější, gramofon, CD player, Discman MP3 a tape deck svést do jednoho slučovače, který by měl jen jeden výstup a z tohoto výstupu propojit cinch kabelem do vstupu Equalizéru a z výstupu Equalizéru pak do vstupu zesilovače.....ufff, no....., spíše bych byl vděčný, kdyby mi někdo pomohl :)
Tak tohle jsem nějak já........

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Temnenebe

Příspěvek od efičák »

Ahoj temnenebe.
Vintage je fajn a ochrana před bažením po dalším sundávání houní z zvuku z reprosoustav za dramatického úbytku zůstatku na účtu... :-)
Vítej k nám.
*thumbs up*

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

K tomun řešení EQ vs. více vstupů - na tohle je ideální integrivaný zesilovač, který je vybaven možností rozpojit cestu signálu mezi výstupem z jeho předzesilovače a vstupem do jeho koncových stupňů. Do tohoto místa se pak zařadí EQ a máš to. Obávám se ale, že tvůj Technics touto možností vybaven není.
Jiná možnost by byla pořídit pasivní přepínač vstupů (tj. "krabička, kde je opravdu pouze přepínač a příslušné konektroy) a signák vést dál do zesilovače. Potíž je ovšem v tom, že všechny přístroje nemají stejnou výstupní úroveň signálu a nastavení korekcíé na EQ bude dost odlišné pro každý z nich.

rotr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotr »

Ten gramofon asi takhle připojit nepůjde. Musel bys tam dát předzesilovač MM/MC přenosky.

temnenebe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od temnenebe »

Ten gramofon je jedinej,kterej chodí tak jak to má být, equalizérem mohu nastavit zvuk přesně podle sebe, ale u dalších komponentů se to nedaří. Jinak souhlasím, že nutně potřebuji ten pasivní slučovač. Kamarád mi něco podobného zapůjčil, ale po zapojení to ztratilo na poslechu a navíc šel do beden brum :cry:

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Ahoj to gramo jsem měl také a hrálo to hodně dobře.I eqv. jsem měl ale neměl jsem důvod mrvit zvuk grama.Ale zase u kazet se s tím dalo hodně dohonit.

temnenebe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od temnenebe »

Já mám na zesilovač Technics SU-V45A zapojeny 4 třípasmové bedny, ten gramec i bez toho equalizéru hrál docela dobře, ale mohu říci, že s ním to má větší dynamičnost, kazeťák již ani nepouštím (dá se říci, že leží ladem), co využívám maximálně, tak je tuner, pak Discman, na kterém si pouštím céda na kterých mám hudbu v empétrojkách a pak samozřejmě pouštím staré dobré vinylové LP desky.
Mohl by mi někdo poradit, jak zde natáhnu nějaké fotografie?????

Luki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luki »

temnenebe píše:....Mohl by mi někdo poradit, jak zde natáhnu nějaké fotografie?????
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=42&t=252

rotr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotr »

Něco takového by nestačilo ? CD,DVD...., ale ten gramofom bez EQ rovnou do toho zesilovače.
http://www.ame.cz/Prepinac-linkovych-vs ... 10699.aspx

temnenebe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od temnenebe »

Ano, něco takového by zřejmě stačilo, já se již také rozkoukával po něčem podobném
http://www.fajnelektro.cz/prepinac-vstupu-31-p2731

temnenebe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od temnenebe »

temnenebe píše:Bydlím v Litomyšli (přistěhoval jsem se tady kdysi dávno až z Ostravy Hrabůvky). V současné době jsem dosáhl šedesátého roku, ale to nic nemění na tom, že bych nerad poslouchal hudbu. Mám ji rád již od svého dětství "Olympic, Black Sabath" a vše co tenkrát bylo jakž takž dostupné. Mám rád rock, hard rock, heavy metal a nemohu opomenout i americkou country. Zbožňuji Pink Floyd, AC-DC, Jane, Scorpions, Iron Maiden, Doro, Queen, Whitesnake, Molly Hatchet, Mungo Jerry a mnoho dalších.
Můj Hi-fi koutek vcelku nic moc, donedávna to byl Zesilovač Technics SU-8044, tuner Technics ST-8044, gramo Technics SL-Q3 (Direct Drive) CD Player Technics SL-PG360A a double deck Technics RS-TR373. Nyní před vánocemi 2012 jsem zakoupil nový zesilovač Technics SU-V45A a Equalizer Technics SH-GE70 Bedny mám stále původní, které jsem si postavil ještě za tvrdé totality, jsou to třípasmovky osazené reproduktory Tesla, ARV - 3604, ARZ - 4604, ARN - 6604 (vyhýbky také ruční výroby), hrají dodnes a docela obstojně. Možná, že si na stará kolena pořídím ještě něco lepšího. Jo, ještě jsem k těm ručně dělaným, přidal další dvě regálové třípasmovky Philips. Takže je zvuk zase o něco barvitější. Equalizér používám jen při pouštění Vinylových LP desek. Nyní přemýšlím o nějakém sloučení zvukového signálu (abych byl přesnější, gramofon, CD player, Discman MP3 a tape deck svést do jednoho slučovače, který by měl jen jeden výstup a z tohoto výstupu propojit cinch kabelem do vstupu Equalizéru a z výstupu Equalizéru pak do vstupu zesilovače.....ufff, no....., spíše bych byl vděčný, kdyby mi někdo pomohl :)
Tak tohle jsem nějak já........

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Zdar,jen malá korekce...nic to nemění na tom,že bych RÁD poslouchal hudbu... *palec*

temnenebe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od temnenebe »

I takhle to jde *palec*

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

"Nyní přemýšlím o nějakém sloučení zvukového signálu (abych byl přesnější, gramofon, CD player, Discman MP3 a tape deck svést do jednoho slučovače, který by měl jen jeden výstup a z tohoto výstupu propojit cinch kabelem do vstupu Equalizéru a z výstupu Equalizéru pak do vstupu zesilovače.....ufff"

Hifisté sáhnou obvykle po ekvalizéru jenom v případě krajní nouze a s velkým odporem.

Pokud chceš dosáhnout zlepšení zvuku - máš už vyzkoušeny všechny možnosti třeba pokud jde o pozici reprobeden? Lepším umístěním lze dosáhnout až udivující změny zvuku.

temnenebe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od temnenebe »

Vzhledem k nedostatku místa, nemohu rozmístit pro perfektní poslech jinde, jsem nucen být spokojen s tím, jak je mám rozmístěny. V klidu a v pohodlí velkého křesla poslouchám jen občas a vyjímečně ve večerních hodinách a to ještě tak, abych již nikoho dalšího nerušil. Spíše je to něco, jako kulisa. :cry:

Odpovědět