rad jiz nejaky ten rok procitam toto a jine fora, hledam inspiraci, dobre tipy na CD a jsem vdecny vsem, kteri umeji vecne prispet.
Nektere z Vas (a Vasich aparatu) jsem poznal osobne (Zappadaddy, Petr 5, ...) a muzu rici, ze komunita hifistu je fajn parta.
Je zajimave, ze kdekoliv - i v zahranici se jedna o podobne "natury" - v dobrem slova smyslu.
Jiz nejaky ten mesic posloucham nasledujici stereo:
CD ..... CA Azur 640 V2
DAC ..... Electrocompaniet ECD1
Preamp ..... Electrocompaniet EC 4.8
Power-amp ..... Electrocompaniet AW 180
cable ..... XLR Furutech / Cinch-Kabel Oehlbach XXL2 / koax Ecosse / BI-WIRE vincent
speakers ..... Wilson-Benesch Discovery
230V ..... zvlastni privod od jistice na zasuvku pouze k Hifi, stinene napajeci kabely neprinesly zadne klady, proto nepouzivam.
Posledni pulrok cas na poslech znacne ubyl a to vzhledem k zalozeni rodiny ... presto se zamyslim nad vylepsenim.
Zvazuji SW -> nabizi se WB Torus, ale jelikoz se SW zkusenosti nemam, koukam po Velodyne - at si vse vyzkousim a uvidim,
zda to ma smysl pro stereo. Nazory na foru jsou rozdilne. Uvitam vase zkusenosti ci primo poslech u nekoho z Vas v "realite".
Co je slabym clankem me sestavy je CD prehravac. Mel jsem moznost testnout emmLabs a byl to fakt skok dopredu.
Dalsi co je treba vylepsit, je akustika mistnosti. Zavesy za repro a deka pres plazmu nebude asi to nej.
Proto se poohlizim po akustickych panelech a jen faktor casu mi nedovoluje teestovat a testovat ...
Hudba: krome techna a dechovky vse pekne: mezi velmi oblibene patri: filmova muzika, Patricia Barber, Zuzana Lapcikova,
"The New World" Symphony od Chesky records, nahravky Reference Recordings ...
To je ve zkratce zatim vse, fotky doplnim pozdeji.
Preji VSEM klidny novy rok a spooooustu prijemnych emoci, ktere hudba dokaze dat !!!

PS: sorry, diakritiku nepouzivam, nemejte mi to prosim za zle - vcetne preklepu.