TriezvyAudiofil

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
TriezvyAudiofil
Kontaktovat uživatele:

TriezvyAudiofil

Příspěvek od TriezvyAudiofil »

Pozdravujem vsetkych nadsencov HiFi a HighEnd,
az po par dnoch na tomto fore som si vsimol kolonku kto je kto, tak v ramci slusnosti a dobrych mravov napisem par riadkov o sebe.

Narodil som sa v roku 1979 a vdaka mojmu otcovi ma hudba sprevadzala uz od malicka. Vyrastal som na Beatles, Led Zeppelin, Rolling Stones a samozrejme tom, co vychadzalo v tych casoch v licenciach Supraphonu a Oupusu a samozrejme domacej tvorbe. Doma sme vzdy mali kvalitnu aparaturu, aj ked dnes sa na to pozeram inymi ocami. Ku kvalitnemu zvuku som prvy krat pricuchol nahodnou navstevou v hifi studiu v Hlohovci a potom uz to nabralo rychly spad. Svoju prvu vlastnu aparaturu som si poskladal este v byte rodicov v roku 2001, ked som sa vratil s nejakym tym dolacom z brigady v USA. Bol to zosik BV Audio A300S na Xavian XN185 z CD Classe CDP.3 prekablovane cez Cardas Quadlink. Toto mi dlho fungovalo a prinasalo radost z posluchu, az casom zacal opat vrtat ten nas nestastny hifisticky cervik. XN185 som predal a kupil vyssiu regalovku XN270. V tom case som pocuval hlavne jazzove nahravky a klasiku z audiofilskych vydavatelstiev, charakterizoval by som toto obdobie ako pocuvanie zvuku a nie hudby. Ako dalsi na rad prisiel zosilnovac, ktory som vymenil za delene riesenie Bryston 4B-SST + Bryston BP25. Nasledovala vymena repro, CD a prekablovanie na Cardas Golden rererence + Xavian XN360 + Accuphase DP-67. Tento zvuk ma bavil asi najmenej zo vsetkych, stale som bojoval s prebytkom basov a nedostatkami na strednych a vyssich kmitoctoch, aj ked je pravda, ze po vykonovej stranke sa s tym dal burat dom. Tuto sa asi zacal menit moj profil z pocuvaca zvukov naspat na pocuvaca hudby. V tom case mi velmi pomohla navsteva u p. Holcnera v nemenovanom Brnenskom studiu, kde som sa zamiloval do zvuku paskovych menicov a zaroven identifikoval vyradovacou metodou ze problem je nielen v Xavianoch, ale aj v Brystone a v Accuphase DP-67. Prislo teda obdobie zmien, predaj Xavianov, nakup Aurum Cantus Volla, ktore mam dodnes. Pokusal som sa Accuphase, ktory sa mi mimochodom velmi pacil po designovej a mechanickej stranke nechat upravit v Casea, ale nakoniec ma p. Vrana od toho odhovoril a radsej som Accuphase predal v povodnom stave a kupil Cary Audio SACD 306, ktore mam tiez dodnes. Nakolko paskovym menicom aspon podla toho co mi hovorili usi, najlepsie sedi trieda A, porozhliadol som sa po kvalitnom ampe, nakoniec padla volba na Unison Research Performance. Na tejto zostave som sa ustalil a bolo by to tak dodnes, keby lacny gramofon na chate u rodicov stale neprostredkovaval zvuk, ktory ma niecim hypnotizoval. Povedal som si, ze to skusim, dal som si financny strop a kupil Pro-Ject 2Xperience Classic s fabrickou Ortofon 2M Red a Tube Box SE. Zahranicne vylisky hrali uzasne, domace plocho a nezazivne ako som tu uz viac krat cital. Uz boli vsetky Supraphony a Opusy zbalene naspat k rodicom na chatu. V tom case som si povedal, ze pohono ma fakt chytilo a upgradoval prenosku na MC Rondo Blue. Najvacsi sok nastal, ked som nahodne vytiahol z tej kopy vyradenych CS platni jednu len tak zo zvedavosti a zrazu hrala na nerozoznanie od tych zahranicnych, nasledovali dalsie a dalsie a nakoniec som si ich vsetky zas nechal :-) Od kedy som zacal s gramofonom uz nepocuvam CD (skoda, ze som cele tie roky investoval tolko do digitalu a nie do analogu a skoda aj tych cca 1000 originalnych CD, co mame doma). Doladil som zbytok retazca phono upgradom preampu na Canor TP-306VR+ a prenosky na Ortofon MC Rondo Bronze a povedal som si, ze staci treba sa sustredit na platne. Kupujem si vyhradne starsie vylisky po bazaroch, predovsetkym kvoli kvalite zvuku a cisto analogovej ceste pri ich spracovani. Pocuvam hudbu 60-80tych rokov, mam rad Pink Floyd, Rolling Stones, Beatles, Led Zeppelin, Atomic Rooster, Bad Company, Wishbone Ash, Jane, Eloy, Camel, Caravan, Can, Emerson Lake and Palmer, King Crimson, Deep Purple, Black Sabbath, Jeff Beck, Genesis v ere s Petrom Gabrielom a Stevom Hackettom, Yes, Crosby Stills Nash & Young, CCR, Dire Straits, Fleetwood Mac, Van Der Graaf Generator, Jethro Tull, Rush, Supertramp a mnoho dalsich. Z domacich urcite vsetko co suvisi s Vargom, Hammelom, Fresom, Hladikom, Progress Organization, Michal Prokop, Dezo Ursiny.

Tu na fore ma zaujimaju hlavne temy v raji analogu a skusenosti a poznatky prispievatelov v tejto oblasti. Urcite aj ja rad pridam a pomozem mozno niekomu mojim nazorom a skusenostou. Skoda len, ze nemozem pomoct otvorit oci niektorym digitalistom tu, kedze som si sam presiel touto cestou, na ktorej konci aspon pre mna cakala vytuzena radost z hudby :-)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: TriezvyAudiofil

Příspěvek od efičák »

Grandiozní představení, vítej k nám !

Tvá cesta mne oslnila, takový vývoj je mi velmi blízký, jen Tvá přezdívka by seděla spíš mně, s laciným integráčem. :P
Střídmá střídlivost s Canorem 306, to je protimluv !

Dopřáváš si z plna hrdla, přímo se přejídáš oceánem hudby, plaveš na příbojových vlnách rytmu a harmonií zpěněných sudými harmonickými triod ruských výrobců, pasírovaných kondenzátory Mundorf.

Prostě piš, piš hodně, piš všechno.

Obrázek

TriezvyAudiofil
Kontaktovat uživatele:

Ahoj, dakujem za srdecne privitanie :-) a cenim si ze prislo prave od teba. Citam vzdy so zaujmom tvoje prispevky a v mnohom ma obohacuju a otvaraju mi oci. Zistujem, ze som v phono stale len novacikom a mam este stale co robit na poli odhlucnenia a nastavenia gramofonu. Chystam sa dat ho v najblizsich dnoch na stenu, som velmi zvedavy, ako sa to prejavi a ci to budem pocut. Nick "Triezvy" uz len preto, ze nejak uz ma nebavi hladat tie drobne nuancie, co niekto pocuje medzi sietovym kablom takym alebo onakym, ale bavi ma pocuvat uz len hudbu :-) To je kuzlo analogu - uz neriesis, ci si pocul ako sa v piatom rade, stvrty zlava huslista prave nadychol, ale len to, ze pocujes krasny velky orchester :-)

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

TriezvyAudiofil : Tvoj prístup je mi simpatický. Ale napriek tomu že to beriš "easy", tak ti prešli rukami mašiny o akých sa mnohým ani nesníva. Čo ma teší, tak to že máme v mnohom rovnaký hudobný vkus. *thumbs up*

TriezvyAudiofil
Kontaktovat uživatele:

JV píše:TriezvyAudiofil : Tvoj prístup je mi simpatický. Ale napriek tomu že to beriš "easy", tak ti prešli rukami mašiny o akých sa mnohým ani nesníva. Čo ma teší, tak to že máme v mnohom rovnaký hudobný vkus. *thumbs up*
Dik, pozeral som tvoj profil, bol si velmi ochotny v zdielani tvojej oblubenej hudby a nasiel som tam vela oblubenych veci. Davam do pozornosti aj Ten Years After, maju vela dobrych albumov, neviem preco som ich vynechal (asi toho bolo naraz vela len tak z hlavy). Super je aj Cream, Kinks, ale to je klasika, co sa paci asi kazdemu. Z chutoviek, neviem, ci si mal moznost ochutnat Live Hrana, co dali dokopy Rozsa a spol na pocest Marekovi Brezovskemu. Oproti povodnemu albumu je Livka skutocne silna a bohata na emocie, perfektne zohrana parta, treba vypocut urcite.

Tak hudbe zdar *thumbs up*

Vlasto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vlasto »

TriezvyAudiofil,

pekne predstavenie a aj tvoja doterajsia HI-FI cesta...

Ja by som z tych 1000 orig CD, ktore mas, nejake kupil, mas tam nejaky dobry jazzrock, jazz, progress rock, art rock, tvrdsi rock , metal? klasika ma nezaujima.
Mohol by si poskytnut nejaky CD zoznam?

Dik.
Vlasto.

TriezvyAudiofil
Kontaktovat uživatele:

Vlasto píše:TriezvyAudiofil,

Ja by som z tych 1000 orig CD, ktore mas, nejake kupil, mas tam nejaky dobry jazzrock, jazz, progress rock, art rock, tvrdsi rock , metal? klasika ma nezaujima.

Dik.
Vlasto.
Vlasto, dik, mam tam urcite spustu veci, ktore by vyhovoali tvojim kriteriam, ale aj ked sa CD vobec nevenujem, hudbu urcite nepredam. Nejaky ten komponent obcas ano, ale s hudbou sa urcite nerozlucim :-) okrem toho manzelka ma obavu z obsluhy gramofonu a celeho toho obradu a ma rada muziku, tak ta zabezpecuje, aby na tie CD az tak uplne ten prach nesadal.

Nerad dodatkujem, ale este som nespomenul v ramci muziky skupiny, ktorych by mi bolo luto tam nedat: Blind Faith, Traffic, Colosseum, The Who, The Doors, Prazsky Vyber, Fermatu a moj velmi oblubeny Focus, ktorym sa tymto zaroven omluvam ;)

Vlasto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vlasto »

TriezvyAudiofil píše:
Vlasto píše:TriezvyAudiofil,

Dik.
Vlasto.
Vlasto, dik, mam tam urcite spustu veci, ktore by vyhovoali tvojim kriteriam, ale aj ked sa CD vobec nevenujem, hudbu urcite nepredam. Nejaky ten komponent obcas ano, ale s hudbou sa urcite nerozlucim :-) okrem toho manzelka ma obavu z obsluhy gramofonu a celeho toho obradu a ma rada muziku, tak ta zabezpecuje, aby na tie CD az tak uplne ten prach nesadal.

Nerad dodatkujem, ale este som nespomenul v ramci muziky skupiny, ktorych by mi bolo luto tam nedat: Blind Faith, Traffic, Colosseum, The Who, The Doors, Prazsky Vyber, Fermatu a moj velmi oblubeny Focus, ktorym sa tymto zaroven omluvam ;)
dik za odpoved, ok ziadny problem, uzivajte muziku spolu s manzelkou ci uz z LP alebo CD...

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Velká zvědavost mě pohání, chtěl bych Tě poprosit o uživatelskou recenzi obou přenosek
Ortofon MC ROndo Blue / Bronze.
Ty jediný jsi měl obě doma na stejném systému deskách. Jak to vidíš Ty ?
Blue jsi prodal a nakoupil Bronzku? Nelákala Tě vyšší řada Cadenza či jiná značka ?
Zdají se ti vložené peníze do vyššího modelu přínosné?

Obrázek

TriezvyAudiofil
Kontaktovat uživatele:

Ahoj, dik za dotaz, posnazim sa. Najprv k motivacii, mame s otcom hifi ako spolocneho konicka. On, co by dovtedy vlastnik Ortofon OM5 po navsteve u mna a posluchu Ortofon MC Rondo Blue, ktora vystriedala setovu 2M Red zostal uplne hotovy. Hlavne z toho mnozstva informcii a tranzientov v strednom a hornom registri, prekresleniu a akoby nafuknutiu celej sceny. Hned sa rozhodol, ze ide aj on do Blue, problem nastal, az vtedy, ked v obchode, kde sme to kupovali uz nebolo mozne objednat ani Blue a dokonca ani Rondo Red. Uz bola skladom len Bronze, tak som si povedal, ze urcite neslapnem vedla ak pojdem do Bronze a jemu posuniem Blue. Takze dovod nebol jednoznacne chcenie ist vyssie, ale skor pomoct otcovi dostat sa k dobrej prenoske a ja zas si vyskusat nieco nove.

Vtedy som este fungoval na Tube Box S a nerozohrana Bronze oproti Blue ma trosku sklamala. Cele to ako keby stvrdlo, stratili sa jemne detaily, ktore su tak dolezite pri vykresleni priestoru a celkovemu zazitku. Az po rozohrani som zistil, ze sa priestor medzi stredmi a cinkavymi vyskami vyplnil novymi informaciami, ktore sa pri nerozohranej Bronze javili ako subjektivna strata detailov na vyskach. Basy neboli tak presne a prekreslene ako som bol zvyknuty. Takze dostavilo sa trosku sklamanie. Po asi 50h sa to zacalo radikalne menit, Bronzka zacala krasne kreslit vsetko sa zacalo postupne rozsirovat, prekreslovat a plynule na seba nadvazovat. Oproti Blue sa to na oboch koncoch spektra roztiahlo este viac, basy nabrali viac farieb a odtienov, vysky sa takisto spresnili a tony kovovych nastrojov nabrali realne dimenzie a farby. Bronzke chuti viacej zaner, ktory pocuvam najradsej - progressive rock a jazz rock, dokaze sa krasne pohrat so strunami, akustickymi nastrojmi, ma oproti Blue pevnejsi a prekreslenejsi bas a krasne znele stredy.

Naplno sa mohla rozvinut po ugrade z Tube Box S na Canor, tam sa cele frekvencne spektrum uplne zrovnalo, zrazu zacali krasne a realisticky zniet elektricke gitary a hlasy, hudba chytila drive a krasne sa niesla celou miestnostou bez ohladu na hlasitost. Zaroven ma to prinutilo uplne vypnut dovtedy dost casto zapajany subak (Velodyne SPL-1200 Ultra). Zrazu to bez neho znelo krasne vyrovnane (u mna bol subak nutnost, kedze posluchovka je velmi nestastna a velka - 50 m2 spojena s kuchynou, teda nemozem aparaturu idealne umiestnit a regalovky v tejto miestnosti mi niekedy nevedeli vytvorit ten spravny pocit pri pocuvani AC/DC :-)).

Zaverom by som povedal, ze uplne objektive porovnat Blue a Bronze nemozem, pretoze v case kedy som mal Blue este v uchu som pocuval cez Tube Box S a ten sa mi dnes javi ako komponent, ktory nedaval priestor vyniknut ani jednej z prenosiek a bol limitujucim prvkom celej zostavy. To co som postrehol napriek tomu je, ze mi Blue pripadala zvukovo tensia ako Bronze, cinely ako keby boli mensie a cinkavejsie s menej odtienmi. S Bronze sa urcite velkosti nastrojov viac priblizili skutocnosti, chytili telo a prechod medzi stredmi a vyskami je ako keby plynulejsi a prirodzenejsi. Vcera som nieco cvakol na mobil, doma bola dost tma, ked budu kvalitnejsie foto, nahradim ;-)

Obrázek

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Mas to moc hezke a zive si dokazu predstavit, ze si to patricne "uzivas"... :D

Unison a Canor schroupnou, myslim, i prenosky vetsiho kalibru nez je "bronzka", tim ale nemam na mysli, ze te jeji zvuk nedokaze uspokojit.

Jedno "dloubnuti" si ale neodpustim: Gramofon patri na zed! ;)

TriezvyAudiofil
Kontaktovat uživatele:

JJ, uz som to aj tu na vlakne spomenul a pracujem na tom :-)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Výborný rozbor, děkuji moc.

MC LO přenosky potřebují špičkové phono.
PJ Tube box S určitě exceluje na MM, MC jako bonus.

Canor je plně elektronkový s MC sekcí z step up traf Lundahl. Velmi nákladné a velmi kvalitní phono. Gratuluji.

Já měl Rondo Bronze taky, ale neměl jsem dost dobrý předzesilovač, proto jsou mé zkušenosti úplně jiné.
Taky BVA300S a toužil jsem po XN185, o Accuphase jsem jen snil.
Díky za fotku, paráda.

TriezvyAudiofil
Kontaktovat uživatele:

caf, a ake si mal ty skusenosti s Brozne? Zaujimal by ma aj tvoj nazor. Predom dik ;)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Jo, Rondo Bronzku sem slyšel na běžném stereu.
Ortofon Valencia mi přišlo o obrovský kus lepší.

Odpovědět