az po par dnoch na tomto fore som si vsimol kolonku kto je kto, tak v ramci slusnosti a dobrych mravov napisem par riadkov o sebe.
Narodil som sa v roku 1979 a vdaka mojmu otcovi ma hudba sprevadzala uz od malicka. Vyrastal som na Beatles, Led Zeppelin, Rolling Stones a samozrejme tom, co vychadzalo v tych casoch v licenciach Supraphonu a Oupusu a samozrejme domacej tvorbe. Doma sme vzdy mali kvalitnu aparaturu, aj ked dnes sa na to pozeram inymi ocami. Ku kvalitnemu zvuku som prvy krat pricuchol nahodnou navstevou v hifi studiu v Hlohovci a potom uz to nabralo rychly spad. Svoju prvu vlastnu aparaturu som si poskladal este v byte rodicov v roku 2001, ked som sa vratil s nejakym tym dolacom z brigady v USA. Bol to zosik BV Audio A300S na Xavian XN185 z CD Classe CDP.3 prekablovane cez Cardas Quadlink. Toto mi dlho fungovalo a prinasalo radost z posluchu, az casom zacal opat vrtat ten nas nestastny hifisticky cervik. XN185 som predal a kupil vyssiu regalovku XN270. V tom case som pocuval hlavne jazzove nahravky a klasiku z audiofilskych vydavatelstiev, charakterizoval by som toto obdobie ako pocuvanie zvuku a nie hudby. Ako dalsi na rad prisiel zosilnovac, ktory som vymenil za delene riesenie Bryston 4B-SST + Bryston BP25. Nasledovala vymena repro, CD a prekablovanie na Cardas Golden rererence + Xavian XN360 + Accuphase DP-67. Tento zvuk ma bavil asi najmenej zo vsetkych, stale som bojoval s prebytkom basov a nedostatkami na strednych a vyssich kmitoctoch, aj ked je pravda, ze po vykonovej stranke sa s tym dal burat dom. Tuto sa asi zacal menit moj profil z pocuvaca zvukov naspat na pocuvaca hudby. V tom case mi velmi pomohla navsteva u p. Holcnera v nemenovanom Brnenskom studiu, kde som sa zamiloval do zvuku paskovych menicov a zaroven identifikoval vyradovacou metodou ze problem je nielen v Xavianoch, ale aj v Brystone a v Accuphase DP-67. Prislo teda obdobie zmien, predaj Xavianov, nakup Aurum Cantus Volla, ktore mam dodnes. Pokusal som sa Accuphase, ktory sa mi mimochodom velmi pacil po designovej a mechanickej stranke nechat upravit v Casea, ale nakoniec ma p. Vrana od toho odhovoril a radsej som Accuphase predal v povodnom stave a kupil Cary Audio SACD 306, ktore mam tiez dodnes. Nakolko paskovym menicom aspon podla toho co mi hovorili usi, najlepsie sedi trieda A, porozhliadol som sa po kvalitnom ampe, nakoniec padla volba na Unison Research Performance. Na tejto zostave som sa ustalil a bolo by to tak dodnes, keby lacny gramofon na chate u rodicov stale neprostredkovaval zvuk, ktory ma niecim hypnotizoval. Povedal som si, ze to skusim, dal som si financny strop a kupil Pro-Ject 2Xperience Classic s fabrickou Ortofon 2M Red a Tube Box SE. Zahranicne vylisky hrali uzasne, domace plocho a nezazivne ako som tu uz viac krat cital. Uz boli vsetky Supraphony a Opusy zbalene naspat k rodicom na chatu. V tom case som si povedal, ze pohono ma fakt chytilo a upgradoval prenosku na MC Rondo Blue. Najvacsi sok nastal, ked som nahodne vytiahol z tej kopy vyradenych CS platni jednu len tak zo zvedavosti a zrazu hrala na nerozoznanie od tych zahranicnych, nasledovali dalsie a dalsie a nakoniec som si ich vsetky zas nechal

Tu na fore ma zaujimaju hlavne temy v raji analogu a skusenosti a poznatky prispievatelov v tejto oblasti. Urcite aj ja rad pridam a pomozem mozno niekomu mojim nazorom a skusenostou. Skoda len, ze nemozem pomoct otvorit oci niektorym digitalistom tu, kedze som si sam presiel touto cestou, na ktorej konci aspon pre mna cakala vytuzena radost z hudby