Trymore

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Trymore
Kontaktovat uživatele:

Trymore

Příspěvek od Trymore »

Zdravím všetkých,

som na tomto fóre úplný nováčik, ale budem tu tráviť každý deň, takže sa predstavím.
Niekto ma možno trocha pozná z iných diskusných stránok, ale v skratke mám 27 rokov a pochádzam z východného Slovenska.

O hudbu som sa začínal zaujímať asi pred 15timi rokmi, keď mi môj bratranec prvýkrát ukázal svoje DIY zosilňovače a reprosústavy.
Nemal som žiadnu predstavu, ako kvalitne to hrá, ale bolo to veľké, priam obrovské, tak ma to zaujalo:) Venoval mi svoju jednu nevyužitú reprobedňu, ktorú som zapojil na akýsi rádiomagnetofón Sony a bol som prešťastný, aký kvalitný zvuk to má a ani mi nevadilo, že výškový reproduktor vôbec nehrá:)
Vtedy bol ešte človek neskúsený a možno aj skromný.

Ale ako každý, kto sa nechal uniesť túžbou po lepšom zvuku som aj ja začal pátrať, ako na to.
Nejaký ten rok som si vyrábal vlastné reprobedne, každý týždeň som si kreslil plány, rezal dosky, vŕtal, brúsil a všetko okolo toho. Veľmi ma to bavilo, aj keď prvé kúsky by si nenašli uplatnenie ani ako vtáčie búdky;) Avšak jedného dňa, asi keď som mal 14 rokov, som v jednom obchode počul zapojené 2.1 Geniusy, vtedy za 1200 Sk, a bol som unesený. Prestal som si teda kupovať rôzne reproduktory, výhybky a začal som si koruny odkladať na nejaké 2.1 PC reprosústavy.

V priebehu niekoľkých rokov som vystriedal veľké množstvo všemožných PC reprosústav, začínal som pri stereo reproduktoroch za 400 Sk a skončil som pri 2.1 systéme od Teufelu za 500 €. Vtedy som prvýkrát zistil, že hudba môže znieť úplne inak, ako som bol zvyknutý. Od toho dňa som sa začal zahrávať myšlienkou zakúpenia klasického sterea. Dlhý čas som strávil čítaním diskusných fór, študovaním technickej stránky zosilňovačov a reprosústav až som sa nakoniec rozhodol, že skončím pri osvedčenej a stále viac rozšírenej kombinácii Aurum Cantus a Vincent:

Obrázek

Takto som pred dvoma mesiacmi začal cestu hifi svetom svojim prvým stereom. Obávam sa však, že toto koniec ešte nie je, teraz mi nedá spávať myšlienka dokúpenia dvoch subwooferov a ktovie, čo všetko ešte čaká moju peňaženku ;)
Naposledy upravil(a) Trymore dne 25 dub 2014 22:24, celkem upraveno 1 x.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Trymore

Příspěvek od lubin »

Vítej...na první stereo sestavu to máš moc pěkné...a přeji Ti, aby si peněženku nevytahoval příliš často a zbytečně *2thumbsup* Co posloucháš?

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Skvělé, kéž bych takto kdysi začínal já, a ne zesíkem UNITRA a repro Radiotechnika :lol:
Tak vítej a přeju "ostrý obraz, dobrý zvuk", jak říkával Miloš Skalka... *2thumbsup*

Trymore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trymore »

Ďakujem vám, a to nevyťahovanie peňaženky budem musieť konečne aplikovať v praxi:)

Nemám ustálený vkus, počúvam všetko, čo sa zdá môjmu uchu príjemné a v priebehu môjho života prechádzam všetkým možným. Momentálne je to Susan Wong, Yao Si Ting, Vidiek, Laco Lučenič, Allan Taylor, ale s touto zostavou ma veľmi zaujala Metallica a Rammstein. Nikdy som nevlastnil žiadne hudobné CD, no keďže som investoval do CD prehrávača, tak konečne dávam zarobiť tým, ktorí produkujú pre mňa príjemnú hudbu. A stojí to za to! :)

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Nazdar Trymore, koukám, že posloucháš mimo jiný taky Vidiek ............. to jsi určitě pohodář. Já si je taky pouštím docela často.
Až budeš chtít mít doma "více muziky", tak si hoď na zem na tu zámeckou podlahu, nebo co to tam máš, nějakej koberec a posuň si někam pryč tu komodu nalevo, ať ti bedna nehraje do skříně.
" teraz mi nedá spávať myšlienka dokúpenia dvoch subwooferov "
Spousta lidí ti bude samozřejmě tvrdit opak, ale být tebou, tak spím klidně a na subwoofry bych se vykašlal. Ale kdo ví, třeba si tím musíš taky projít.
Já jenom aby sis jednoho dne nezpíval spolu s kapelou Vidiek:
"nechajte si ju (sestavu AC + Vincent + subwoofry)
nájdem si inú"

Místo subwoofrů si časem kup pořádný reprobedny.
Už podle tvýho nicku "Try more" soudím, že k tomu stejně jednou dojdeš :) .
Užívej muziku.
Jdu si pustit "Návštevu u strýka".

Trymore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trymore »

Nebuď "Blázon", nedám si ju... :)

Komoda nezavadzia tak veľmi ako by sa mohlo zdať:

Obrázek

ale stále je možné ju začleniť do nábytku k stene oproti.
Koberce nemám veľmi rád, ale kvôli akustike bude ozaj potrebný.

Izba je malá, len 3x4 m, preto som hľadal len malé regálovky s tým, že ich doplním subwooferom, ak bude treba.
Je tu možnosť kúpiť B&W ASW CDM za 600 €. Len neviem, či takýto pre mňa veľký sub bude do tak malej miestnosti vhodným doplnkom, z hľadiska akustiky.

Odpovědět