Walcott

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Walcott
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Walcott

Příspěvek od Walcott »

Tak treba brat ohlad aj na to ze zdaleka najdrahsia vec tam je avr, vsetko ostatne z bazarov cela 5.0.6 magnatov stala do 500e a suby tiez za polovicne alebo tretinove ceny takze davat za par stlpov 800e je uplne mimo mojho zmyslania zatial ale vdaka za typ. Aj ked u mna by bol aj tak problem umiestnenie kedze to je vopred dane dispoziciou cize ak by hrali u mna zle lacne repro tak aj drahe len by ich bola vecsia skoda.

Walcott
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Walcott »

Maly update momentalna zostava subov je SB4000, 2xSB3000, SB2000, zmeral som aj max SPL este pred compresiou bolo to pri -7db, cca 110db v rozmedzi 17-80hz nad 80hz je crossover, merane iba subwoofery bez repro celkom slusne aj pomerne rovnomerny priebeh sa mi podarilo vyladit.

Obrázek

Walcott
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Walcott »

Dalsia mala zmena SB2000 nahradil PB4000, este som nemal cas kalibrovat a hrat sa s tym len zakladne naladenie faz a delayov, zatial spokojnost pri 10hz 100db a od 17hz konstantne nad 110db v peakoch nad 115db, ale este to treba vyladit, lebo to nie je take rovnomerne ako pred tym ked bude cas.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Jo jo, čím větší rachot a čím víc repro do ty nevhodný malý místnosti narveš, tím lìp. Pořád máš ten subwoofer za gaučem a repro schovaný za subama a nalepený cenťák od zdi atd.?

Walcott
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Walcott »

Tak v reale pozerame filmy tak pri -25db cize ide mi skor o vyvazeny priebeh nie o maximalnu hlasitost. Zadne suby su v rohoch miestnosti a predne vedla stlpov.

Ved pozri si graf vyssie myslim ze velal ludi s ovela lepsou miestnostou aj lepsim akustickym vybavenim miestnosti to maju horsie vyladene ak vobec to maju zmerane.

Ono je to skor moja zabavka ked najdem nejaky za dobru cenu vezmem ho vyskusam, potestujem, chvilu si ho necham a potom ide dalej do sveta uz som tak minimalne 15 subov vystiedal z toho asi 7 boli SVS mam rad tu znacku kvoli pomeru cena vykon a hlavne super aplikacii co vela veci zjednodusuje hlavne ked suby casto menim.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Dá se napsat jediné: " kdo si hraje - nezlobí ", ale to je tak vše. PB-4000 je velice dobrý sub, ale do sestavy musíš mít minimálně dva PB-4000, nemůžeš to zaplácnout dalším libovolným počtem nekvalitních subů. Podmínkou je stejná kvalita. Hotovou katastrofou jsou ty Magnaty, proto to snad ani nemá cenu řešit, nota bene vůbec nemáš vhodný poslechový prostor a rozmístění beden už vůbec né. Tady žádné měření nepomůže.

Neber to osobně a více o věcech přemýšlej. Nehrň výměnu komponentů jako seriovou výrobu cviček. Začni úpravou poslechového prostoru.

Hodně úspěchů.

Walcott
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Walcott »

Ja sa drzim skor faktov a pre mna je zas meranie alfa a omega darmo mi niekto povie ze repro nemoze byt pri stene lebo to je zle ked to odmeriam a dokazem to vyladit tak to aj dobre znie. Lebo realne meranie neoklames, ale ked to zmerane nemas a urobis to tak ako by to malo byt podla zauzivanych zvykov ale neodmerias to casto to moze byt len placebo.

Ale ved kazdy nech si robi ako je spokojny ja to sem davam len ako zaujimavost pre niekoho ze aj v malej, relativne nevhodne vybavenej izbe sa da dosiahnut vyvazeny zvuk hlavne v nizkych frekvenciach, je to primarne na filmy o stereo hudbu sa nejedna, maximalne elektronicku z youtube aj to upmixovanu cez Auro3D.

Btw: suby aktualne mam PB4000, SB4000, 2xSB3000 cize nie su az tak daleko kvalitou od seba jedine teraz mam prvy otvoreny namiesto uzavretych ale v extended rezime pekne zapadol no urcite sa to bude menit este.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

ono ked uz meras a zdielas merania, v oblasti basov je ovela podstatnejsia casova rovina - impulz, group delay a dozvuk/rezonancie miestnosti. Vyhladit frekvenciu ekvalizerom nie je najmensi problem.

Skor by bolo zaujimave ukazat napr Spectrogram s REW, tam je toho vidiet ovela viac ako len na FR.

Walcott
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Walcott »

Vdaka mozem sa s tym pohrat ked budem mat cas. Ono "vyhladit" to tiez nie je take lahke meral som aj kazdy sub osobitne a priebeh bol katastrofalny skusal som sa hrat aj s fazou, delayom atd. ale pri jednom sube je vplyv miestnosti taky silny ze prepady 30db boli vsade a nedalo sa a tym vela spravit jedine fyzicky posunit sub alebo MLP co nie je u mna realne. S dvomi to uz bolo lepsie no 4 su take minimum aby sa to dalo vyladit na viac MLP. Takze uz davno chapem ze cim viac subov tym lepsie samozrejme vramci moznosti, financii, manzelky atd. ale mat dedikovanu miestnost tych 8+ subov na waveforming je fakt minimum.

Walcott
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Walcott »

Trochu som sa s tym hral a nejaké malé korekcie sa mi podarilo spraviť len trošku ladenie faz a parametric eq v aplikacii.

Zlta je aktualna
Obrázek

Pre zaujimavosť a porovnanie zmerany jeden sub v zadnom rohu, všetky prepady su spôsobene vplyvom miestnosti, skušal som menit, fazu, polaritu, delay nič nepomahalo, jedine fyzická zmena polohy subu alebo MLP ale s tým že potom sú prepady inde, takže keby som mal jeden sub nebolo by prakticky možné to zmysluplne vyladit.

Obrázek

Otázka na skúsenejších. Ked kalibrujete viac subov na akú hlasitost ich kalibrujete? Štandardne jeden na 75db tak ako aj všetky ostatné repro, ale ked je subov viac nechávate každý na 75db čo je pri štyroch v súčte cca 85db alebo uberete na každom tak aby výsledná hodnota bola 75db? Ja mám basy rád trochu "hot" čiže zatial ich mám každý na 75db aj podla dolby sa mi zdá že repro by mali byt na 75db v peaku 105db a suby 85db v peaku 115db ale tu sa nechám opravit.

A druhá otázka pred tým som to vedel ale asi prebehla nejaká aktuálizácia a neviem to teraz nájsť, že ako v progreme REW meriate subwoofery spolu s L+R? Ja viem zmerat osobidne suby s L a s R ale nie spolu oba kanaly L+R. Vdaka

Odpovědět