CARL PALMER BAND - (Zlín, Golem 15.11.2008)

Kam se chystáte na živý poslech
Odpovědět
merhaut

Příspěvek od merhaut »

Obrázek
Carl (Frederick Kendall) Palmer se narodil 20. března 1950 v anglickém Handsworthu, (Birmingham). Jako teenager hrál ve skupině svého otce, už v patnácti měl za sebou zkušenosti v King Bees (The Craig). S Chrisem Farlowem se potkal v Thunderbirds, jako plnoletý se objevil v bláznivých The Crazy World Of Arthur Brown (kdo by neznal Arthurovu plápolající hlavu ve Fire a fosforeskující obal jejich alba). Ještě v 68´spoluzakládá Atomic Rooster (plus Vincent Crane,Nick Graham), objevuje se na debutovém albu kapely, pak ale dostává lano on Keitha Emersona a na světě je supergroup Emerson, Lake & Palmer, která ve své době byla v čtenářských anketách jednou z nejuznávanějších. Carl Palmer byl pak opakovaně vyhlašován nejlepším bicmenem světa. Když vezmeme v úvahu, jak posluchačsky náročnou (klasicistní) muziku ELP prezentovali, vypovídá jejich masová popularita i o vyspělosti tehdejšího publika.

Počátkem osmdesátých let Palmer zakládá skupinu Carl Palmer's PM, hostuje u Oldfielda (Five Miles Out), s Johnem Wettonem, Geoffem Downesem a Stevem Howem zakládá další superskupinu Asia, kde s přestávkou stráví celá osmdesátá léta a počátek devadesátých. S Emersonem obnovuje spolupráci v projektu 3 a poté i v reunionu ELP. Pak následuje projekt Quango, kde se v roce 2000 sešli: Palmer, John Wetton, John Young a David Kilminster, viz živák Live In The Hood.

Pod svým jménem zakládá v roce 2001 skupinu Palmer (Shawn Baxter a Dave Marks). Od té doby vystupuje soĺově i s vlastní kapelou Carl Palmer Band, zúčastnil se i letošního reunionu Asia. Jeho masivní a nápadité sólo na bicí patřilo v Praze k naprostým vrcholům koncertu!

Současná sestava (Tour 2008) je:
Carl Palmer-bicí
Paul Bielatowicz-kytara
Stuart Clayton-basová kytara

P.S. Podle posledních zpráv budou přehrány kompletní Obrázky z výstavy!

Kdo odsud jde?

primare
Kontaktovat uživatele:

Re: CARL PALMER BAND - (Zlín, Golem 15.11.2008)

Příspěvek od primare »

Pokud někoho může ještě ovlivnit můj příspěvek, psaný 17.10hod, absolutně DOPORUČUJI *palec* *palec* *palec* .
Razantní bicí Carla Palmera a neskutečná kytara Paula Bielatowicze- viděl jsem je 2x v klubu Vagon a šel bych zas. Paul hraje všechny Emersnovy party na kytaru- pro mne nepochopitelné... :geek: . Rád si zde přečtu nějaké hodnocení.

merhaut

Re: CARL PALMER BAND - (Zlín, Golem 15.11.2008)

Příspěvek od merhaut »

Excelentní. To, co Palmer odbouchá v jednom sóle, to mi stačí na deset boxerských tréninků... a ten mladej kytarista, ten je přímo neskutečněj, kytaru na tolik způsobů jsem od jednoho hráče ještě neslyšel. Obrázky, darmo mluvit, to se musí zažít.

Akorát nechápu, kudy se tam připletla pivní část publika a ten rozkomíhanej hašišák se svou hašiškou. Asi si spletli dveře...

Odpovědět