Diana Krall opět v Praze a opět se předvedla jako velkej profík. Kongresové centrum je určitě vhodnější, než holešovická aréna. Poslední deska mě moc nebrala, tak jsem se těšil spíše na staré kousky. Jednoznačným vrcholem podle mého byla Temptation, a už jenom proto stálo zato přijít. Nápaditá scéna podporovaná promítáním, neměla chybu a do atmosféry nové desky Glad Rag Doll perfekně zapadla. Paráda. Živý koncert je lepší, než kdejaká miliónová hifi sestava.
Parádní večer trochu zkazilo obecenstvo. Třetina lidiček podle mého přišlo jenom proto, že Diana Krall je ,,IN´´, nebo lístek dostali. Stálé courání nebylo moc příjemné a okamžitý odchod větší skupiny, ještě před přídavkem fakt nechápu !
Diana Krall v Praze
Re: Diana Krall v Praze
to je tak, keď ludia nevedia na čo idú. Jazz mnohým nič nehovorí a potom sú sklamaní. Ja som bol včera u nás v Nitre na takej klubovke Harry Waters & frieds (syn Rogera Watersa - PinkFloyd). Zjavne si 60% myslelo, že asi príde celý PF. Celý čas sa tam debatovalo a po 2 hodinách pred prídavkom odišlo tak 20% ľudí. Úplne inak to tam vyzerá, keď je jasné, že ide o jazzový večer.
Inak na Dianu bola moja manželka min. týždeň v Budapešti. Obetoval som sa a strážil som nášho svišťa. 3 dni po návrate u nás nič iné nehralo len DK (pozor, nie domáce kino
)
Inak na Dianu bola moja manželka min. týždeň v Budapešti. Obetoval som sa a strážil som nášho svišťa. 3 dni po návrate u nás nič iné nehralo len DK (pozor, nie domáce kino
Bobo, já mám z koncertu úplně opačný dojem. Dianu mám velmi rád a mám všechna její CD až na to poslední, které jsem doposud ani neslyšel. Možná, že to je důvod mého zklamání, protože u Diany její nový producent (rozuměj obchodník) totálně změnil její dosavadní směřování. Kapela byla dost slabá. Kytarista hrající na Telecastra a předvádějící ve svých sólech jakoby extázi, byl stylově zcela mimo, navíc toho opravdu moc neuměl, po pár taktech mu vždycky došla inspirace a zbytek sóla dohrál za opakovaného vytahování stejného dvojhmatu. Mám dokonce pocit, že všechny jeho sóla byla stejná. Prostě se jedno sólo ve 14 letech naučil a od té doby ho hraje stále dokola. Druhý multiinstrumentalista střídající housle s kytarami předvedl alespoň pár stylových a pěkných sól na elektrifikované housle. Ale ve chvílích, kdy si housle pustil přes booster byl ten zvuk fakt hnusnej. Nechápu, jak může muzikant pěkný zvuk houslí takhle pokazit. Proč byl v kapele klávesista, se mi nepodařilo zjistit během celého koncertu. Až v samotném závěru se v pozadí ozvalo pár zvukových ploch. Byly to ale opravdu jen zvukové plochy, s hraním to nemělo nic společného. Bubeník sice držel rytmus, to ano, ale že by koncert oživil, se rozhodně nedá říct. Jeho hra byla nudná, kdyby tam pustili nějaký sekvencer, vyšlo by to nastejno. Co provedl zvukař se zvukem kopáku, bylo neodpustitelné. Basový buben zněl jako plnohodnotné heavymetalové nářadí. Nevím, jak v jiných místech v sále, ale ve 12 řadě kopák tak duněl, že nebylo vůbec slyšet, co vlastně hraje kontrabas. Celý basový základ kontrabasu se tak ztratil v hučení kopáku, kromě jednoho taktu za celý koncert, kdy kontrabas zahrál něco sám bez bubnů, nebylo base vůbec rozumět. Mě to zkrátka připadalo, že to ty chlapy v kapele vůbec nebaví, a byl to pro ně jen další kšeft. Celkově jsem měl z koncertu dojem, že tam převládá "blbá nálada".
K výkonu sólistky nemám připomínek, hraje a zpívá výborně. Avšak radikální změna v jejím stylu a repertoáru si myslím byl krok špatným směrem. Jako ragtime to byl jen trapný pokus muzikantů, kteří ragtime neumí. Tento repertoár Dianě Krall vůbec nesedí a kdyby takhle hrála od začátku, dnes by hrála v nějakém zaplivaném baru a nikdo by o ní nevěděl. Producent Tommy Lipuma, který v počátku nastartoval její hvězdnou kariéru dobře věděl, co a jak dělá. Současná změna producenta a stylu je ale podle mého názoru těžký úlet. Pravda, minulé nahrávky byly trochu přeslazené, ale dokázaly přitáhnout k jazzu spoustu manažerů a jejich Barbín, kteří by jinak na jazzový koncert nepáchli ani náhodou.
Pro mě to byl bezkonkurenčně nejhorší a nejnudnější koncert, jaký se dal v Praze v poslední době spatřit. Bobo, možná, že ta větší skupina lidí, která odešla před přídavkem měla z koncertu stejný dojem jako já. I já jsem chtěl odejít, a neodešel jsem jen proto, že jsem byl uprostřed řady a nechtěl jsem kolemsedící obtěžovat. Náladu mi zpravil až páteční koncert Erica Bibba v Akropoli, to bylo jiný kafe, a lístky stály 1/5 toho, co Diana Krall.
K výkonu sólistky nemám připomínek, hraje a zpívá výborně. Avšak radikální změna v jejím stylu a repertoáru si myslím byl krok špatným směrem. Jako ragtime to byl jen trapný pokus muzikantů, kteří ragtime neumí. Tento repertoár Dianě Krall vůbec nesedí a kdyby takhle hrála od začátku, dnes by hrála v nějakém zaplivaném baru a nikdo by o ní nevěděl. Producent Tommy Lipuma, který v počátku nastartoval její hvězdnou kariéru dobře věděl, co a jak dělá. Současná změna producenta a stylu je ale podle mého názoru těžký úlet. Pravda, minulé nahrávky byly trochu přeslazené, ale dokázaly přitáhnout k jazzu spoustu manažerů a jejich Barbín, kteří by jinak na jazzový koncert nepáchli ani náhodou.
Pro mě to byl bezkonkurenčně nejhorší a nejnudnější koncert, jaký se dal v Praze v poslední době spatřit. Bobo, možná, že ta větší skupina lidí, která odešla před přídavkem měla z koncertu stejný dojem jako já. I já jsem chtěl odejít, a neodešel jsem jen proto, že jsem byl uprostřed řady a nechtěl jsem kolemsedící obtěžovat. Náladu mi zpravil až páteční koncert Erica Bibba v Akropoli, to bylo jiný kafe, a lístky stály 1/5 toho, co Diana Krall.
Glad Rag Doll a "vánoční" deska jsou podle mého trochu krokem mimo. Otázka je, jestli novou desku chce vydavatel, nebo interpret. Taky jsem fanouškem a né vždy se všechno povede (ale to nám všem). Nicméně to nemění nic na tom, že Diana Krall zůstává mou oblíbenkyní .
Na Londýnský koncert Stounů stál nejlevnější lupen 3300kc a VIP dokonce 35000kc, to jen tak pro zajímavost ...
Na Londýnský koncert Stounů stál nejlevnější lupen 3300kc a VIP dokonce 35000kc, to jen tak pro zajímavost ...