JazzFestBrno - Gustav Brom + Lipa + Mahogany

Kam se chystáte na živý poslech
Odpovědět
zabiny007

JazzFestBrno - Gustav Brom + Lipa + Mahogany

Příspěvek od zabiny007 »

Tak jsem byl na koncertě, ze kterého jsem hodně zklamán. To se mi nestalo už fakt dlouho. Byl to totální propad orchestru Gustava Broma, který nezachránili ani hosté - můj oblíbenec Peter Lipa ani zámořský Kevin Mahogany. Zvuk stál zaprd, pořád něco brumělo, nazvučení bylo zoufalé a zvukař ignoroval, pokud někdo předstoupil před band a snažil se o sólo. Muzikanti byli bez života a chovali se, jako by se s dirigentem viděli poprvé v životě pár minut před koncertem. A když při závěrečné písni jamoval Lipa s Mahoganym a chtěli někomu předat sólový part, tak všichni koukali do země jak žáčci u zkoušek a nenechali se vyprovokovat k žádnému sólíčku či vodvazu… A to nemluvím o dramaturgické tragédii v podobě předávání cen Gustava Broma a ČR Brno a o zoufalém střihu online přenosu, kdy na plátně byly záběry na odpočívající trombónovou sekci ve chvíli, kdy pauzírovali a sólo měla kytara a naopak atd. Fakt tragédie. Big Band Gustava Broma už asi víckrát ne. Nebo si nedovedu představit, koho by měli mít jako hosta, abych se nechal ještě někdy zlákat....
Byl tam někdo z vás? Bylo to slyšet v zadních/horních řadách jinak? Já byl v páté uprostřed…

Odpovědět