Livin‘ Blues Xperience (NL) - Uherský Brod, 3.7.2009 21.00 h

Kam se chystáte na živý poslech
Odpovědět
merhaut

Livin‘ Blues Xperience (NL) - Uherský Brod, 3.7.2009 21.00 h

Příspěvek od merhaut »

Livin‘ Blues Xperience (NL) - Zahrada Panského Domu Uherský Brod, 3.7.2009 21.00 hod - 200,-Kč

Historie holandské kapely Livin‘ Blues Xperience vzdáleně připomíná osud našeho Olympicu. Obě kapely vznikly v šedesátých letech minulého století a u obou se veškeré dění točí kolem jejich frontmanů - Petra Jandy a Nicko Christiansena. Kolem těchto osobností se na všech postech v průběhu vystřídalo desítky muzikantů, oni však zůstávají a po celou dobu formují hudební výraz svých kapel. Tím ale podoba končí, žánrové zaměření je zcela jiné, LBX si po celou dlouhou dobu své existence s laciným pop rockem, bohužel dlouhé roky pro Olympic typickým, nikdy nezadali. Livin‘ Blues Xperience, jak název kapely napovídá, jsou přímými pokračovateli slavných Livin‘ Blues. Kapela Livin‘ Blues vznikla v holandském Haagu v r. 1967, o rok později se k ní připojuje Nicko Christiansen a společně v letech 1968 – 1975 absolvují úspěšná turné po celé západní Evropě, ale i po Polsku, kde jsou dodnes neuvěřitelně populární. Kapela prochází postupně mnoha personálními veletoči, další směřování pak kromě Nika určuje další zakládající člen, skvělý hráč na foukací harmoniku John Lagrand. Ten však v r. 2005 bohužel umírá a tím pro Niko Christiansena byla éra původních Livin‘ Blues uzavřena. Ještě v tomtéž roce pak zakládá Nicko Christiansen Livin‘ Blues Xperience, když přijal do kapely několik zkušených (angl. experience) bluesových muzikantů. S touto novou sestavou, včetně profesionálního servisního týmu, okamžitě oslovili obrovskou skupinu věrných fanoušků Livin‘ Blues po celé Evropě. Jejich fenomenální úspěch na bluesfestu v Zuiderparkpopu, kde hráli pro neuvěřitelných 350 tisíc lidí, nebo např. na blues festivalu v Moskvě, jasně napovídá, že staré zlaté časy legendárních Livin‘ Blues jsou zpět. Je velkým úspěchem uherskobrodských pořadatelů, že se jim podařilo zajistit v rámci kulturního léta vystoupení skupiny, která jednoznačně patří ve svém žánru k tomu nejlepšímu, co je v Evropě možno slyšet. Pevně věříme, že nasazení kapely při svém strhujícím show v krásném prostředí zahrady Panského domu přivede diváky patřičně do varu a zanechá v nich dlouho příjemné hudební zážitky.

Band: Loek van der Knaap – guitars Nicko Christiansen - vocals, sax, guitar, percussion Jeroen van Niele – bass Kees van Krugten – drums Francois Spannenburg - harmonica

Linky: http://www.livinbluesxperience.com
http://www.livinbluesxperience.com/theband.html
http://www.bandr.cz S pozdravem

Kulturní servis Zdeňka Krhovského
Obrázek

vstupenky na páteční koncert v Uh. Brodě (3. 7.) se dají rezervovat i telefonicky:
Předprodej vstupenek v Galerii DK – Panský dům, tel. 572 634802.
Jednotlivci si rezervované vstupenky však musí vyzvednou do druhého dne od rezervace.
Vstupné činí 200 Kč,-

Fous
Kontaktovat uživatele:

Re: Livin‘ Blues Xperience (NL) - Uherský Brod, 3.7.2009 21.00 h

Příspěvek od Fous »

Livin Blues -Blue Breezy byla moje první černá deska kterou jsem si v životě koupil(hned druhá - Ota Petřina-Super robot)
postupem času jsem se dostal a doplnil další kousky ze začátků kapely Hellś session ,Wang dang doodle,Bamboozle ...
prostě je to spolu s Cuby and Blizzard moje oblíbená holandská bluesová parta.No a včera se mi splnilo to co jsem ani nepředpokládal - slyšel jsem je na živo u nás na jihu v bluesovém klubu Highwai 61 v Českých Budějovicích.No klubu spíš klubíčku je to jedna místnůstka cca 12x5m.Bylo nabito.Taky chlapci z Livin Blues koukaly a hledali další dveře které povedou do dalšího sálu :lol: .Nakonec se ale srovnali nazkoušeli a v 21 to začalo.Hráli staré kousky z Hells session ,další kousky byli z Blue Breezy pecka Shylina v živém provedení neměla chybu,nechyběla ani bluesová klasika a na závěr jejich pecka Wang dang doodle.Muzikanti super,výborná foukačka ten chlap nemá plíce ale kompresor,výborná basa i sólovka,to samé platí o bubeníkovi a kapitola sama pro sebe je frontman zpěvák, saxofonista, kytarista a v jedné věci i druhý bubeník na jedny bicí a jediný původní člen Nicko Christiansen. Takže pokud máte možnost dnes večer zajet do Uherského Brodu neváhejte. Zdravím Fous

Odpovědět