Tak v sobotu večer jsem si docela užil koncert britské progrockové řekl bych již legendy Marillion. Pro mě byl Marrilion nerozlučně spojen se zpěvákem Fishem s nezaměnitelným hlasem a dlouhou dobu jsem tvrdil, že jeho odchodem Marillion pro mě určitě skončil a nějak jsem nemohl přijít na jměno novému zpěvákovi Stevu Hogarthovi. Ale když jsem byl loni v Německu na progrockovém festivalu v Live in Loreley, kde vystupoval i Fish, musím konstatovat, že svůj hlas totálně prokouřil a prochlastal a že mu to už vůbec nešlo a hrál si jen na hvězdu, kterom němci mají rádi. Jeho vystoupení na rozdíl od ostatním mě hodně zklamalo. Zato v sobotu v pražském Retro Music Hall byli Marillion naprosto skvělí a Steve Hogarth byl prostě úžasný, co všechno velmi čistě vyzpíval mě velmi překvapilo a nadchlo. Téměř dvě a půl hodina naprosto skvělé muziky před totálně vyprodaným publikem. Kapela vystoupila v současné sestavě:
Steve Hogarth - zpěv, kytary, perkuse
Steve Rothery - kytary
Mark Kelly - klávesy
Peter Trewavas - basová kytara
Ian Mosley - bicí a perkuse
A hoši seděli před koncertem vedle v restauraci klubu a bez řečí a s radostným úsměvem se komukoliv podepsali, ba prohodili s ním i několik vět, na rozdíl od Fishe, který všechny od sebe odháněl. Ať žije současný Marillion, skvělí hoši a muzikanti. Tady je několik foteček z koncertu.

Steve Hogarth

Peter Trewavas

Ian Mosley

Peter Trewavas a Steve Hogarth

Mark Kelly

Peter Trewavas a Steve Rothery

Steve Hogarth

Steve Rothery