Mark Knopler - Dire Straits

Kam se chystáte na živý poslech
Odpovědět
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Mark Knopler - Dire Straits

Příspěvek od Aleska »

Tak zítra v 21:00 T-mobil aréně vystoupí Mark Knopler. Mám lístky pro "vyvolené", věnoval nám je majitel naší firmy a tak se již na něj těším. *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* Podíval jsem se na Novinky.cz a nedokáži pochopit kolik hnoje se na internetu může objevit a to ještě v kulturní rubrice. Přitom se dá předpokládat, že s internetem pracují alespoň trochu inteligentní lidé... :cry: :cry: :cry: :cry:

lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: Mark Knopler - Dire Straits

Příspěvek od lachim »

aleska

tak krásný zážitek!
dire straits... to je nádhera.
na "private investigation" jsem kupoval první opravdové hifi.
cd "on every street" mi učarovalo po revoluci ve sluchátkách v mediamarktu, v německém passau.
19,99 DM. :) našetřeno z brigád.
ty ale posloucháš knopflera jistě o nějaký ten pátek déle.
prosil bych o krátkou reportáž. hlavně o zvuku.
knopfler je údajně ujetý na kvalitu ozvučení.
děkuji a krásný, nedělní večer

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

A nestárne.....

Trochu mne zarazil nástup (tak rychlý jsem jej nečekal - měl začít v 21:00, začal ve 21:00; bez ohledu na to, že všichni nejsou ještě na svých místech), ale pak jen a jen paráda.... *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
Po stránce zvuku bez připomínek, nezkresleno, bez pazvuků a ozvěn... Všichni hráči na výši, okouzlující byl houslista, malý postavou, velký ale tím co na ty housle dokázal... *2thumbsup* *2thumbsup*
Znovu a znovu docházím k názoru, že poslech doma v koncertní hlasitosti je nesmysl, nebo alespoň nedosažitelný svatý grál Hi-Fi.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

aleska
díky. musel to být zážitek.
lze to nějak porovnat (zvukově, atmosférou) s nahrávkou na 2cd alchemy??

k tomu zvuku doma....
pokud chce někdo uvažovat o domácím poslechu v koncertní hlasitosti, tak je buď":
1. nezkušený
2. hodně při penězích.
neznám nikoho, kdo by mohl doma opravdu poslouchat (hlavně akusticky) v koncertní hlasitosti.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Aleska - tiše závidím, Knopflera si musím alespoň 1x denně pustit...
Koncertní hlasitost - doma je to fakt problém který je dán nejen velikostí místnosti a neexistencí publika, to je spíše psychika. Ale pro mne je bližší účasti na koncertu dobré koncertní DVD v 5.1 sestavě než stereo CD. Ale stejně je to jen náhražka která má jedinou výhodu. Můžeš si jí pustit kdy chceš ty.

boxer

Příspěvek od boxer »

Pokud se člověk logicky smíří s tím,že doma prostě má a bude mít vždy "jen" reprodukovanou nahrávku a nikoliv koncert,tak to nebude řešit a užije si poslechu. Obojí má svoje.Na koncertě nevychutnáš v tom všeobecném rambajzu jednotlivé vychytávečky,libůstky a pod,doma zase nemáš tu hlasitost a břichotřepající se baso bránici.
Obojí má své a pokud se s tím posuchač hifista smíří,tak hifi neurosu minimálně oddálí. :D

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Smířit se, nebo na to vůbec nemyslet. Možná nějaká PA sestava bude koncertu blíž. Ale co zase kvalita nahrávky na CD? Ta má do reality hodně daleko. A PA system doma, pěkná blbost...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Právě proto velmi rád chodím na koncerty - zažívám tam své mládí, kdy jsem se hudbou živil. Závidím těm klukům na pódiu - já jsem tehdy došel k poznání, že na špičkovou dráhu nemám a tak jsem raději šel v životě jinou cestou. Přiznám se ale, že ještě jednou bych chtěl stát na jejich místě....
Nikdo a nikdy nebude mít doma to co se dá prožít na koncertě = všechno je to jen konzerva minulosti, navíc smíchaná a doladěná ve studiu. Včera na koncertě jsem stále a stále musel obdivovat nejen mistroství Marka, ale též jeho houslisty (škoda že jsem zapomněl jak se jmenuje). Z LP či CD nikdo nepozná, že hraje celým tělem, snad na DVD, ale to již není to přítomné, hmatatelné ONO.
A koncertní hlasitost ? To co je na koncertě normální je doma nepoužitelné. Přiznám se, že pustit si jakoukoliv jeho desku v koncertní hlasitosti, a to nejen jeho, ale i například jemnou Katie Meluu - a za chvilku by mne hudba začla sr.....
:P :P :P :P

587sk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 587sk »

Dnes som si kúpil ich multikanálové SACD Brother in arms 20 th anniversary edition
http://store.acousticsounds.com/browse_ ... e_ID=15888
Obrázek
super 5.1 surround sound remix, doporučujem hlavne majitelom DK.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

já pro změnu teď hodně ujíždím na tomhle:

Obrázek

Mark Knopfler - The Ragpicker´s Dream (Wea, 2002)

je fajn poslouchat třeba Jacka Johnsona nebo Raveonettes, ale když nastoupí staří bardi, je jasné, že přišel čas na skutečný zážitek. a že mladí ještě budou muset párkrát objet svět, aby to začalo být ono.

třebaže je Mark skutečný mazák, není to rutinér. je to mistr.

vynikající album. jsou tam křehké balady. a tuny kytar.

!!! BRAVO !!!

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Mám od něj všechny jeho sólovky a chválu mohu jen potvrdit. *thumbs up*

Odpovědět