Neřež

Kam se chystáte na živý poslech
Odpovědět
Homer
Kontaktovat uživatele:

Neřež

Příspěvek od Homer »

Včera se v Poděbradech na zámecké zahradě konal koncert skupiny Neřež. Bylo to mé první setkání s touto kapelou na živo a moc se mi to líbilo. Ze začátku jsem byl sice zaskočen zvukem, který byl přebasovaný a strašně duněl, ale po asi dvou písničkách se to zlepšilo (zřejmě prací zvukaře anebo jsem to přestal vnímat). Doma na STAXech je ten zvuk úplně někde jinde, ale tu atmosféru živého koncertu domácí poslech stejně nahradit nedokáže.

Zhruba první třetinu koncertu hráli jako trio ve složení Vřešťál, Sázavský, Benešovský a poté se k nim přidali Pavel Plánka a dcera někdejšího basisty Nerez - Klára Vytisková, která v písních nahradila Zuzanu Navarovou. Tato mladá slečna na sebe svým vystupování strhávala pozornost a po zbytek koncertu jsem sledoval už téměř pouze jí. Její drsnější hlas byl zajímavou alternativou k Zuzaně Navarové, občas jí sice nebylo úplně rozumět (což mohlo být způsobeno i tím ozvučením), ale celkově to bylo příjemné spestření.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: Neřež

Příspěvek od lachim »

škoda, že na stránkách už nemají seznam koncertů.
rád bych také zašel na pány muzikanty.
neřež jsou skvělí. slyšel jsem je v tebou zmiňované sestavě v červnu na konopišti...
neříkali, kde hrají příště?

Homer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Homer »

Bohužel, o dalších koncertech se nezmínili a je pravda, že na stránkách toho moc není, ale můžeš se zeptat mailem.

Homer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Homer »

Dnešní vydání magazínu Pátek Lidových novin má na titulní straně právě Kláru Vytiskovou.

"Skupina Toxique se zpěvačkou Klárou Vytiskovou byla označena za nejlepší český export na celoevropském festivalu pořádaném EU, jenž se v květnu konal ve francouzském Clermont-Ferrandu."

O této kapele jsem vůbec netušil. A je to docela náhoda, když si vezmu, že jsem jí v úterý prvně viděl na koncertě jako pro mě zcela neznámou zpěvačku a teď o ní čtu, že je zpěvačkou kapely, která "patří k tomu nejlepšímu, co český pop nabízí".

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

zrovna je posloucham. mel jsem dnes strasnou chut si pustit jejich CD. nemuzu se nabazit. jsou proste skveli.

Odpovědět