Pink Floyd na Strahově

Kam se chystáte na živý poslech
Pytel
Kontaktovat uživatele:

Pink Floyd na Strahově

Příspěvek od Pytel »

Včera mi přišla od známého tato skládačka na památný koncert na Strahově
http://img24.cz/images/56992937008909089311.jpg
Pamětníci to určitě jako já mám pořád v uších, ten úžastný zvuk a nezapomenutelný zážitek, na památku mám vstupenky, plakát i časopis který k této události vyšel.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pink Floyd na Strahově

Příspěvek od lidumil »

Jj,já mám vstupenku celou, nic mi z ní neodtrhli *palec* byla to krása navíc v tom dešti, cesta tam a zpátky ve starým Wartburgu, to byly časy. Dodnes, když si pustím Pulse, mi běhá mráz po zádech.

boxer

Příspěvek od boxer »

Pink Floyd a Strahov.

Pro mne docela nepříjemná zkušenost z pohledu dneška.
Proč nepříjemná? Protože už nikdy, a tím myslím i do budoucna, už nikdo a nikde mi nepředvede takový hudební a zvukový zážitek jako tehdy.
Je to už 21 let, co se to událo a v žebříčku koncertů tento vede o několik koňských délek.
Až úplně hodně daleko na druhém místě jsou Black Sabbath v Edenu ( a to byli hodně fainí) a pak až za mnoho délek jsou ty další, a je to už pallmall koncertů, kde už to bylo jedno.
Ohledně koncertu v uzavřeném prostoru je to Rogers Waters v O2, a pak už zase dlouho nic a pak směs pallmall ostaních, tu lepších tu horších zvukových zážitků

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Bez studu přiznávám, že to byl jediný koncert v životě, kdy mi tekly slzy . . . okolo cca 100 000 stejně posedlých šťastlivců, famózní zvuk . . . a pak při tom "deštíku" vlna laserů, prostě nádhera. Pamatuji si na páreček asi tak o 10 let starší, než já.....jak ona objala se slzami v očích svého partnera a prohlásila : " Tak teď je to teprve ta opravdová revoluce" ;)

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Boxer, PetrD a Lidumil : plný souhlas, dnes při kompletaci kabelů jsem si pustil DVD Pulse a nemá to vůbec chybu

Foto z časopisu k příležitosti tohoto koncertu : http://img24.cz/images/05436979055842950183.jpg http://img24.cz/images/53379504849895475022.jpg

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Pytel píše: . . . jsem si pustil DVD Pulse a nemá to vůbec chybu
Takovou malinkou "chybičku" to má . . . mohlo by to vyjít (společně s "Pompejema") na blu-ray ;)

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Petr D --- třeba se dočkáme, na BR by to byla pecka *sunglases*

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Pink Floyd byl jeden z prvních porevolučních koncertů, které jsem navštívil.
Jsem rád, že jako první "vymněkl" Petr :D .
Takže se přiznávám, že jsem také slzel dojetím při Shine on....
Časopis byl po nějaké době k mání snad za 50 Kč.
Přidávám se ke zbožnému přání, aby oba koncerty konečně vyšly na důstojném nosiči.

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Obavam se, ze vzhledem k tomu, ze Pulse se v Londyne natacelo jeste na stare kamery a jeste k tomu ve 4:3, tak se BR Pulse nedockame, protoze by to nemelo zadny smysl...

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Úplně bych nesouhlasil. Mám AC/DC na blu-ray "Let there be Rock" z roku 1979 z Paříže. Je to samozřejmě uměle dotvořené,ale já jsem za to šťastný. Oproti DVD je to obrovský rozdíl. Tady u těch Floydů by to mohlo být ještě lepší.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Peter Gabriel Secret World se natáčel na 16mm kameru. BD je v rámci možností celkem kvalitní.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

*offtopic* Když porovnám AC/DC "Live at Donnington" (1991) DVD versus BR, tak si myslím, že "Pulse" z roku 1995 (koncert 1994) "převést" na BR smysl má (a formát 4:3 mě fakt séře). Myslím, že se ale asi fakt nedočkáme *fnuk* . . . jinak by to už dávno bylo. Na blu-ray jsou mraky sraček, holt se asi svět ubírá jiným směrem . . . :(

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Prepisu ze staryho materialu bych se vubec nebal, to se da, kdyz se chce (kdyz vidim nektery stary zrestaurovany filmy atd.) a vysledek muze byt vynikajici. Ale ten format 4:3, s tim nikdo nic neudela. A prasit to nejakym orezem? :-(

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Nicmene, i tak by smysl BR mel. Uz kvuli zvukove stope, to, co je na DVD, to je prasarna, kterou si jmeno Pink Floyd fakt nezaslouzi :-(

cough
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cough »

Myslíte, že ten zvuk na Strahově měli doladěný kabeláží?

Odpovědět