U.K. - 30 Years Anniversary

Kam se chystáte na živý poslech
Odpovědět
Pavel Diok
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

U.K. - 30 Years Anniversary

Příspěvek od Pavel Diok »

Tak včera večer jsem měl druhý svátek. V polském Krakově se konal úplně první koncert polského miniturné progrokové legendarní superskupiny UK, kteří byli spolu naposledy před 30. lety. Pro neznalé připomenu jména, které byly v původním obsazení v roce 1978 a 1979. Debutní desku natočili John Wetton (KIng Crimson, Asia) - basová kytara, zpěv, Eddie Jobson (Roxy Music, Curved Air) - klávesy, el.housle, Bill Bruford (King Crimson, Yes) - bicí, Allan Holdsworth (Gong,Soft Machine) - kytara. Na druhé desce Danger Money již doplnil duo Wetton Jobson jen na bicí Terry Bozzio (Zappa). Tyto dvě studiové desky, protože ještě vyšla lajvka, patřily pro mě již v době vzniku k tomu nejlepšímu, co jsem v té době slyšel a obě desky mám z této doby jako first pressingy a nikdy jsem je neprodal, i když s nástupem CD jsem téměř vše rozprodal ( samozřejmě teď všechno kupuji znovu).
Toto jsou ty jejich desky:
Obrázek Obrázek

A včera s duetem Wetton Jobson hráli na svou special basu Tony Levin, krerého můžete znát z desek s Gabrielem a King Crimson např. dále Greg Howe na kytaru, hrající v různých jazzrockových formacích a Marko Minnemann na bicí, který hrál na mnoha popových, rockových i jazzových deskách známých i měně známých interpretů. Bylo to něco neskutečného, Klub Studio je super ozvučený, zvuk jak z desek a k tomu ještě tlak, Wettonovi bylo rozumět každé slovo, energie bylo absolutně fenomenální, po každém kousku nastal ohromující aplaus, že vždy museli dlouho čekat než hrali dál, prostě polácí jsou jiní fandové. No a vlastně jsme byli na dvou kapelách, protože zahráli 7 kousků od King Crimson, z desek, kde Wetton hrál a zpíval. Bubeník, kytarista a Jobson si dali každý minimálně 10 min. sólo a to co předvedl Marco bylo něco šíleného, takovou rychlost a energii jsem ještě neslyšel.Hráli dvě a čtvrt hodiny bez přestávky a pak s radostí rozdávali podpisy. Nesmělo se tam absolutně nic fotit, ale nějaké obrázky tu mám.

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Kde jste byli všichni, co si říkáte progrokeři, toto se už nikdy nebude opakovat. Doma v teplíčku, co?
Hifi Studio Panský dvůr

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: U.K. - 30 Years Anniversary

Příspěvek od fox »

Byl jsem tam ! Pavel má naprostou pravdu.
Pavle, kde jsi splašil ty skvělé fotky?

Odpovědět