YES - Praha 30.5.

Kam se chystáte na živý poslech
Odpovědět
fajfka
Kontaktovat uživatele:

YES - Praha 30.5.

Příspěvek od fajfka »

Moc se těším. Dřív to byla kapela mého srdce,na vinylu mám skoro všechny,teď jsem trochu přeladil. Velebnosti,bude to bomba *2thumbsup*

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: YES - Praha 30.5.

Příspěvek od lidumil »

No uvidíme. Když s nimi nezpívá Anderson, mám trochu obavy :cry:

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

...mě tam vadil právě on...mečoun 8-)

fajfka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fajfka »

Právě jsem dorazil z koncertu a musím to sem napsat,musí to ze mě ven. MOHL TO BÝT skvělý koncert, kdyby zvukař nebyl hovado.Seděl na podiu úplně vpravo a zřejmě byl spokojen. Co dělali zvukaři ve 20.řadě uprostřed,netuším.Asi byli taky spokojeni. A to je asi 30. koncert téhle šňůry! Zítra je uvidí v Bratislavě.Skvělý zvuk měla Howe-ho kytara a vokály. Klávesy a bicí zvukově žádná sláva,basovka nebyla vůbec. Když jsem viděl,jak Squire běhá po hmatníku a nic z toho nebylo slyšet,bylo mi smutno,pak už jsem byl jen nas.anej.Nejhorší je,že vím,co by tam mohlo být,kdyby....
Při POSLEDNÍ skladbě začal zvukař běhat kolem pultu,pak k basové bedně,natáhl nový kabel a na pár chvil jsem slyšel i basu. Měl jsem tu čest slyšet pořádně YES celý jeden přídavek a šli jsem domů.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Já seděl přímo proti Chrisovi. Fakt je, že i on nebyl spokojený se zvukem, ale mně to přišlo celkem dobrý, na rozdíl od bicích, ty jsem jen tušil. A čeho jsem se bál, se stalo bohužel skutečností. Jon Davison měl několik falešných úletů a nejvíc podle mě v Awaken, až mě to tahalo za uši a vedle ostatních působil poněkud "nevyzrále" a "dětsky" Prostě tam nebylo to Andersonovo charisma. I když ofifciální recenzet práva jakýsi Tomáš S. Polívka tvrdí opak, pro mě byl právě on nejslabším článkem koncertu, na rozdíl od kritizovaného G.Downse. Každopádně to bylo příjemné zpestření pátečního večera, připomenutí toho, že to "dědouškům" pořád šlape, a jediné, čeho lituji je, že to bylo v zatuchlém pakulu.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Yes jsem kdysi vydržel poslouchat, alba jako Close to the edge (lic,Supraphon) nebo 90125...
ale tohle jsou nakonované zombies. V šoubyznysu je uměním odejít včas ze scény...
http://www.novinky.cz/kultura/337930-ye ... stava.html

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

lechos píše:Yes jsem kdysi vydržel poslouchat, alba jako Close to the edge (lic,Supraphon) nebo 90125...
ale tohle jsou skonované zombies. V šoubyznysu je uměním odejít včas ze scény...
Proto nechodím na takové koncerty,nechci ztratit iluze.Třeba VDGG s Hamillem,ale byli a jsou skvělý i dnes,myslím že i Gong na podzim budou skvělý.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

To samý ovšem rebelianti, dnes penzisté jako Purple, Sabbath, Jethro Tull.
Tuhle kapelu neznám ale rock´n ´roll vymírá prej
http://www.novinky.cz/kultura/337827-ka ... ymira.html

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

lechos píše:Yes jsem kdysi vydržel poslouchat, alba jako Close to the edge (lic,Supraphon) nebo 90125...
ale tohle jsou nakonované zombies. V šoubyznysu je uměním odejít včas ze scény...
Nechť si každý udělá obrázek sám. Já mám názor poněkud jiný, jak píši výše, ale neživím se tím, takže asi není správný. NIcméně mi to vůbec nevadí.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

No, asi jste měli v Praze štěstí, což se o vystoupení Yes v Lipsku nedá říci. Jon Davidson ztratil během koncertu hlas, akce byla po dvou instrumentálkách přerušena a přesunuta na někdy.... :cry:

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

A mě se zdálo, že ke konci měl problém s hlasem, nicméně oficiální recenze ho naopak chválila. Zřejmě jsme byli každý na jiném koncertě.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Ano, tak nějak podobně jsem to slyšel i já. *2thumbsup*

Odpovědět