Tak kdopak včera byl?
Já jsem byl, byvše přemluven kolegou z práce. Upřímně, udělám si fajfku u interpreta, na kterým jsem někdy byl a pod ruhé už nemusím. Standardní výkon, standardní skladby, občas bylo lze zaslechnout poznámky od návštěvníků, že to bylo na jedno kopyto. Částečně souhlasím, tento druh rocku takový prostě je.
Jeden přídavek, nazdar a jde se dom. Lidé ani moc o další přídavky nestáli, soudě dle ohlasu po prvním přídavku. V závěrčném kusu zpěvák občas dost mimo, ale v tom kraválu se to stejně ztratilo, ono totiž jejich zvukař byl mírně řečeno nahluchlý, protože zpěv místy zcela zanikal v ostré kytaře a nabubřelých bicích.
Co mě osobně zaujalo daleko více, byla předkapela Ben Miller´s Band a hlavně její multiinstrumentální bubeník. Jeho sólo na washboard (po česku vlacha) bylo tedy excelentní a já osobně jsem to nikdy neviděl. Super! Žánrová rozmanitost, aranžmá tradicionálů, provedení skladby The house of the rising sun, no nápady, provedení vše na jedničku. Neznal jsem tutuo kapelu, ale jistě se porozhlédnu po jejich nahrávkách. Stejný názor jsem zaslechnul i v okolí.
Bohužel, černou tečkou na kráse bylo tradiční selhání organizátorů koncertu, které začalo dopravním chaosem již při příjezdu k areálu (totoálně nezvládnuté, pánové pardubáci) a pak, nechápu, proč všichni lidi museli vyjít po koncertu pouze hlavním východem, když hala má asi 10 dalších. Hlava nebere.
OK, byl jsem, viděl jsem, ale po druhé již nemusím.
ZZ Top Pardubice 8.7.2013
Re: ZZ Top Pardubice 8.7.2013
Já po několika zkušenostech s pardubickým stadionem jsem se zařekl, že sem už nikdy. Špatný zvuk tam měli kdysi Nazareth, nyní jak Pražský Výběr, tak Kabát, takže mě to nepřekvapuje, hala prostě na tohle není. Nešel bych snad, ani kdyby tam hráli Zeppelíni.
Viděl jsem ZZ Top když tu byli posledně v Praze a moc se mi to líbilo, byl na nich v pondělí synek a potvrdil mi, že zvuk strašnej, jedna koule. Předkapelu taky chválil, už mi shání jejich CD, ale je jen na americkým Amazonu, v Evropě se sehnat nedá. Problémy po konci koncertu jsou pořád stejný, pokaždý otevřou jeden východ asi aby nemuseli ostatní hlídat. Ostuda.
Re: ZZ Top Pardubice 8.7.2013
Věřím, že zvukaři dělali co mohli, ale v tý aréně nejspíš zvukový zázraky vykouzlit nelze ... Zhruba od půlky koncertu se mi aspoň zpěv jevil o poznání lepší a srozumitelnější.
Co mi chybělo: alespoň nějaký náznak komunikace mezi ZZ Top a publikem.
Jinak smekám klobouk - v jejich věku ještě pořád dokážou pobavit davy lidí. Kolik takových bude mezi námi???
Co se týče odchodu po koncertu - nemyslím, že bych nějak trpěl, byli jsme venku do 4 minut. A to jsme měli sezení až nahoře ...
Předkapela byla ovšem luxusní. Na její samostatný koncert bych vyrazil hned teď.
Co mi chybělo: alespoň nějaký náznak komunikace mezi ZZ Top a publikem.
Jinak smekám klobouk - v jejich věku ještě pořád dokážou pobavit davy lidí. Kolik takových bude mezi námi???
Co se týče odchodu po koncertu - nemyslím, že bych nějak trpěl, byli jsme venku do 4 minut. A to jsme měli sezení až nahoře ...
Předkapela byla ovšem luxusní. Na její samostatný koncert bych vyrazil hned teď.