3p. repro pre kino ?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: 3p. repro pre kino ?

Příspěvek od Renown »

HC bez centru nelze provozovat.
V mnoha filmech nejsou bez centru vůbec slyšet dialogy

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

centr staci v nastaveni receivru vypnout a dialogy se presunou do stereo beden

v podstate je platno 50 cm od podlahy, takze s tim moc udelat nejde a porad to hraje jakoby zespoda, mozna kdyby se pouzilo 7.2, kde je i horni reproduktor, tak by se dialog nasmerovat vys, ale to jsem nezkousel. 7.2 je zatim jen u her. hlasy ze sterea slysim presne zprostredka platna, tak to uz neresim

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

to samozřejmě slyšíš- protože to přesune centr do obou kanálů (chová se to jako mono) ale obraz mezi centrem a L nebo P se vytratí.
Zkrátka a jednoduše pokud je nšco taženo samostatným kanálem a ty ho rozpustíš jinam tak ten zvukový obraz rozhodíš.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Papirove mate pravdu, ale poslech ukazuje na to co rika AM - ze je to bez huhlajiciho centru lepsi, pokud se bavime o beznych HC systemech s bednama kolem 50K celkem. Centry jsou tady dost slabina a huhlaji smerove vetsinou zespod a kazi reprodukci hlavnich soustav, ktere jsou vetsinou dost kvalitni aby vykreslily samy zvukovy obraz i s dialogy. Bohuzel tady neplati cim vic pruhu tim vic adidas. Snad az v hodne vysokych cenach. Ja bych volil radeji bez centru, ale s kvalitnejsimi hlavnimi repro.
A vubec, vykaslat se na nesmyslne kino.

Vraný
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vraný »

Mám stejnou zkušenost jako T-M. Dříve jsem měl domácí kino - Onkyo 5kové řady, v předu sloupy BW 603 , v zadu BW 601 a nehrálo to špatně. Po dokoupení centru se ale přední scéna prohloubila, dostala mnohem větší prostor a přesnost.

Odpovědět