A/V synchronizace
A/V synchronizace
Narazil jsem na drobný problém zpoždění zvuku za obrazem při přehrávání DVD a BD disků (originálních). Mám na receiveru možnost zvuk oproti obrazu posunout, nicméně všechny pokusy, které jsem učinil, mi nepřišly tak přesné, jak bych chtěl. Rád bych se zeptal, jestli jste ti, kteří máte doma podobné zařízení, tento problém řešili a jak. Pohybuju se ve zpoždění 5-10 msec, ale potřeboval bych nějaký dobrý záznam nebo testovací DVD nebo něco, podle, kterého bych to nastavil přesně. Je něco takového, nebo se mám pořád jen koukat na bubeníka a zkoušet to trefit? Dík fish
Re: A/V synchronizace
Tak nekoukej na bubeníka a pusť si něco lehtivého
a podle toho synchronizuj... 

Jako podle přírazů????
Podle bubeníka jsem seřídil, ale zjistil jsem, že to není dostatečné a je třeba nastavovat ještě dál. Kytary jsou ještě přesnější. Jenže většina koncertů je hrozně sestříhaných a dlouhej záběr aby člověk pohledal. Než se do toho zabereš, hoděj ti tam jinýho muzikanta. Potřebuju dlouhej spolehlivej záběr, nebo nějakej nastavovací A/V synchrotest, abych to trefil a měl konečně pokoj.

Podle bubeníka jsem seřídil, ale zjistil jsem, že to není dostatečné a je třeba nastavovat ještě dál. Kytary jsou ještě přesnější. Jenže většina koncertů je hrozně sestříhaných a dlouhej záběr aby člověk pohledal. Než se do toho zabereš, hoděj ti tam jinýho muzikanta. Potřebuju dlouhej spolehlivej záběr, nebo nějakej nastavovací A/V synchrotest, abych to trefil a měl konečně pokoj.

synchro delej na cz filmu .. sleduj pohyb rtu a zda "zvuk" odpovida ..
samozrejme pokud mas perfektni znalost aj, muzes i na original filmu odezirat a porovnavat zvuk vers pohyb rtu ..
na muzice si to uplne neumim predstavit
samozrejme pokud mas perfektni znalost aj, muzes i na original filmu odezirat a porovnavat zvuk vers pohyb rtu ..
na muzice si to uplne neumim predstavit

no právě, že na odezírání ze rtů ti pořád zbývá ještě poměrně velké rozmezí (mám to mezi 5-10 msec), na muziku se to zužuje. Na filmech je to v pohodě a ničeho si nevšimnu, ale jak pustím koncert, tak mi to zas až tak nesedí...
A čo tak to skúsiť zosynchronizovať na Antoniovi Forcione. http://www.youtube.com/watch?v=l7z84VCgnfc
Chtělo by to ale nejlépe nějaký originální nosič nebo mkv soubor, z youtube si seřídím stream z PC, ale AZUR ne... a Antonio nějak není na síti ke stažení...
Zatím jsem to synchronizoval na Alice in Chains unplugged a Sinead o Connor- Live in Dublin, obojí má dlouhé nesestříhané záběry, myslím, že mám trefeno +/- pár milisekund. U rychlejších skladeb to ale ještě malinko pokulhává.
Zatím jsem to synchronizoval na Alice in Chains unplugged a Sinead o Connor- Live in Dublin, obojí má dlouhé nesestříhané záběry, myslím, že mám trefeno +/- pár milisekund. U rychlejších skladeb to ale ještě malinko pokulhává.