Accuphase E 260

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
xvladimir
Kontaktovat uživatele:

Accuphase E 260

Příspěvek od xvladimir »

Prosím Vás mám prosbu pro znalé.Mám Accuphase E 260 koupil jsem z druhé ruky z japonska je v dobrém stavu ,hraje to slušně .Vzhled opravdu moc pěkný bohužel jsem zjistil ,že mě nesvítí display to podsvícení u ukazatelu - hlasitosti.Kamarad mě ho proměřoval není nijak poškozen ,toto beru jako kosmetiku jen nevím jestli to není vypnuté nebot E 280 má vypinač na display Děkuji

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Accuphase E 260

Příspěvek od Jarda69 »

Žárovky mají svojí pojistku. Jinak nic. Trafo se dá asi nastavit na 240V, což by se asi hodilo. Pokud není.
To nastavení podle schematu by měl dělat odborník a proměřit to. Snad jsou ty 4 nějak vnitřně propojené, jinak to nedává smysl.

Obrázek

Obrázek

xvladimir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xvladimir »

Dekuji mam měnič na 100 Volt tak napěti mám vyřešeno o pojistce budu uvažovat Moc děkuji mám kamarada co je odbornik pres toto umi opravit lecos E 280 má vypinač toto to nemá I kdyz si myslim že mezi e 260 a e 280 zvukově velký rozdil neni .

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Pozor na tu případnou úpravu trafa. Ta možnost přepojení tam sice je, ale jsou na to stavěny i ostatní součástky. Prodejce má na stránkách výstrahu. Zda je to jen kontramarketing pro šmelináře ( v Japan stojí ty přístroje lehce přes polovinu, co v EU ) a nebo skutečné vyrování nevím. Faktem je, že ofic ten Japan model jako Evropan v Japonsku nekoupíš. Neproclíš to, ani to do Evropy nepustí.

https://www.accuphase.com/index.html

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

xvladimir píše:
19 bře 2025 02:28
Dekuji mam měnič na 100 Volt tak napěti mám vyřešeno o pojistce budu uvažovat Moc děkuji mám kamarada co je odbornik pres toto umi opravit lecos E 280 má vypinač toto to nemá I kdyz si myslim že mezi e 260 a e 280 zvukově velký rozdil neni .
Myslím, že pokud je tam toto trafo, tak je přepojení na 240V lepší než měnič. ale to už je na tobě.
At na to kamarad mrkne az bude hledat pojistku.
Měnila by se hodnota pojistky trafa, jak je v servisnim manualu.

xvladimir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xvladimir »

Moc dekuji za vecne poznamky opravdu dekuji jsem v duchodu a toto si cenim 👍👍👍

xvladimir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xvladimir »

Oldear píše:
19 bře 2025 13:56
Pozor na tu případnou úpravu trafa. Ta možnost přepojení tam sice je, ale jsou na to stavěny i ostatní součástky. Prodejce má na stránkách výstrahu. Zda je to jen kontramarketing pro šmelináře ( v Japan stojí ty přístroje lehce přes polovinu, co v EU ) a nebo skutečné vyrování nevím. Faktem je, že ofic ten Japan model jako Evropan v Japonsku nekoupíš. Neproclíš to, ani to do Evropy nepustí.

Prosim Vas neni to pravda co píšete Existuji spolecnosti co Vam to umi zaslat do evropy nepisi o novych zesilovacich Velke problemy jsou u novych pristroju . E 280 a e 380 ma snad byt nahrazeno modelem e 3000 ktery vyjde v dubnu a v napeti 100 v bude neprodejny nebo tezko prodejny aspon nejakou dobu Novy !!!pouzity od soukromeho prodejce je uz jina Firma accuphase zatim predikuje ze e 3000 pouzila vse nej z modelu e 280 a e 380 alespon to ma na strankach takto obecne Starsi e 4000 nebo e 5000 se da tam za urcitych podminek koupit levne to neni ale levnejsi nez u nas Pravda jen na napeti 100 v

xvladimir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xvladimir »

*thumbs up*
Jarda69 píše:
19 bře 2025 16:52
xvladimir píše:
19 bře 2025 02:28
Myslím, že pokud je tam toto trafo, tak je přepojení na 240V lepší než měnič. ale to už je na tobě.
At na to kamarad mrkne az bude hledat pojistku.
Měnila by se hodnota pojistky trafa, jak je v servisnim manualu.
[poslal jsem smajliky z mobilu a ukazali se otazniky ty jsem na mysli nemel Prominte Kdyby jste chtel nejakou podrobnost o japonsku tak sz ]rad vse napisi jak to je Pekny vecer

xvladimir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xvladimir »

Oldear píše:
19 bře 2025 13:56

Prosim Vas jsem duchodce co si udelal radost šmeleni necham jinym akorat nic neni černobile ale na to si kazdej musi prijit sam Pekny vecer

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Ale, no tak, u Vás je jasné, že jde o "bazar", to Vám zřejmě pošle někdo soukromě. To přece vůbec nebylo na Vás, já samozřejmě psal o nových aparátech, které se v Japan sice koupí levněji, ale je potřeba se v tom "hrabat" a výrobce za to nehodlá ručit a hlavně má svoji cenovou politiku pro Japan a pro EU. Zřejmě se již odehráli nějaké případy, kdy si z toho i s tím rizikem někdo udělal "živnost" - alespoň dočasnou. Proto to mají na hlavní stránce webu.
Pro info: já jsem to kupoval nové přes Hifi studio v Německu ( Karlsruhe ).

Opakuji - vůbec to nebylo na Vás, ale na případnou úpravu toho trafa ( o čemž se tady psalo ) a rizikem s tím spojené. Jinak mně je úplně jedno, kdo jaký si koupí bazar. Tento konkrétní 13 let starý přístroj jsem v ruce neměl, ani jej neslyšel. Tuhle dvojkovou řadu jsem naposled slyšel u Hifikamaráda v roce 2005, kdy měl nějaký čas E-213 a údajně tato dvojková řada letos končí.

Buď v poho a ať to hraje.

xvladimir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xvladimir »

V pohodě děkuji za príspěvek tož člověk nějak reaguje i když nechce vyvolavat vádu natož krížovou výpravu Mejte se fajn

xvladimir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xvladimir »

Oldear píše:
19 bře 2025 20:57
Ale, no tak, u Vás je jasné, že jde o "bazar", to Vám zřejmě pošle někdo soukromě. To přece vůbec nebylo na Vás, já samozřejmě psal o nových aparátech, které se v Japan sice koupí levněji, ale je potřeba se v tom "hrabat" a výrobce za to nehodlá ručit a hlavně má svoji cenovou politiku pro Japan a pro EU. Zřejmě se již odehráli nějaké případy, kdy si z toho i s tím rizikem někdo udělal "živnost" - alespoň dočasnou. Proto to mají na hlavní stránce webu.
Pro info: já jsem to kupoval nové přes Hifi studio v Německu ( Karlsruhe ).

Opakuji - vůbec to nebylo na Vás, ale na případnou úpravu toho trafa ( o čemž se tady psalo ) a rizikem s tím spojené. Jinak mně je úplně jedno, kdo jaký si koupí bazar. Tento konkrétní 13 let starý přístroj jsem v ruce neměl, ani jej neslyšel. Tuhle dvojkovou řadu jsem naposled slyšel u Hifikamaráda v roce 2005, kdy měl nějaký čas E-213 a údajně tato dvojková řada letos končí.

Buď v poho a ať to hraje.
V poho napsal jsem odpoved samostatne ale byla pro Tebe ju 👍👍👍🍀

Odpovědět