Accuphase e206 a kabely k reproduktorům ?
Accuphase e206 a kabely k reproduktorům ?
Ahoj.Po návštěvě u zkušeného hifisty ,jsem nabyl přesvědčení že na všech kabelech jak napájecích tak signálových a reproduktorových záleží a že mají skutečně vliv na výsledný zvuk.Vyzkoušeno předvedeno.A teď prosím o vaši radu a zkušenosti čím a jak nejlépe propojit a vést signál k reproduktorům od Accuphase e 206 který nemá reproterminály s možností připojení banánků ani vidliček .Prostě tak to kdysi vyráběli.Prosím o radu předvším majitelů Accuphase i bývalých ,aby to hrálo co nejlépe.O rady typu kup si jiný zesík a podobné nekonstruktivní nestojím.Děkuji.
Re: Accuphase e206 a kabely k reproduktorům ?
A tie reproduktory uz teda mas?
Tady bude každá rada nevděčná. Jaký chceš zvuk? Hutný, transparentní, jiskřivý, analogový teplý? Obecně- teplý, hutný, analogový, hřejivý - měď, pokud jiskřivý, jásající, utáhlý bas - postříbřená měď.
AC E206 má přeci šroubovací terminály. Perkové spojení je na E203. JAk to tam tedy máš?
AC E206 má přeci šroubovací terminály. Perkové spojení je na E203. JAk to tam tedy máš?
To mejla, oni tyhle staré šroubovací reproterminály nejsou dělané na vidličky a většinou ani na čelní vsunutí banánku, nemají dutý střed závitu.
V takovém případě je dobré zvolit kabely z postříbřené mědi, protože u těch nehrozí špatně vodivá oxidace při skřípnutí holých vodičů.
Jaká délka je potřeba a cenový limit?
V takovém případě je dobré zvolit kabely z postříbřené mědi, protože u těch nehrozí špatně vodivá oxidace při skřípnutí holých vodičů.
Jaká délka je potřeba a cenový limit?
Noble Audio - výroba a prodej
Nebo se s tím dá pohrát
A kabely třeba
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ity-kapton
https://hifi-zeile.de/modifikation-ls-t ... ase-e-206/
A kabely třeba
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ity-kapton
https://hifi-zeile.de/modifikation-ls-t ... ase-e-206/
NA: aha postříbřená měď, to jsem potřeboval vědět ,díky a nejdou úspěšně skřípnout i zahnuté banánky ,tedy pokud existují nějaké silnější než 2,5mm ,protože dírky v terminálech mají snad 8mm,odhadem.Jak to tenkrát před lety řešili ? Mám tam prozatím zkroucené po dvou dvoulinkách z 2,5 vodičů obyč. repro měděné .Proti samotným dvoulinkám se basy zvýraznily a trochu přibylo výšek. Repro mám staré ,velké regálovky JVC. Ve čtvrtek jsem koupil od jednoho hifisty cd Vincent v apgreitu z Casey i se solidní kabeláží a zvukově se to dost zvedlo proti staré Aiwě. Chtěli jsme s fejsrem zkusit jeho repro, ale nebylo to jak připojit, měl jen samé kvalitní kabely osazené buď banánky nebo vidličkami. Proto na další zkoušení hledám slušné kabely k repro vlastní.Délka do 2,5m cena kolem 5000 snad ....?
Jarda 69:předělat teriminály mě taky napadlo ale na kolik by to vyšlo a není to trochu škoda zasahovat do funkčních orginalních terminálů ?Tedy pokut to nevylepší znatelně zvuk.
Zvuk to asi výrazně nevylepší, pokud nejsou původní relé nějak poškozená.
Já pořád nemůžu přijít na to, proč by se tam nedaly použít vidličky.
Vždyť se nedělá jen jedna velikost. Ale znamenalo by to, udělat si vlastní kabely.
Já pořád nemůžu přijít na to, proč by se tam nedaly použít vidličky.
Vždyť se nedělá jen jedna velikost. Ale znamenalo by to, udělat si vlastní kabely.
Před lety jsem řešil stejný problém u P-266. Tam taky nešli připojit banánky. Pak jsem k němu koupil největší vidličky jaké jsem sehnal. protože ty terminály byly opravdu veliké. Jsou to vidličky Nakamichi. Jak jsem ale později koupil E-213 tak ta má už menší terminály a tyto vidličky se tam samozřejmě nevlezou. Řeším to tak že mám do toho terminálu zasunutou jen jednu lopatku. Druhá trčí vedle něj. Ale ničemu nezavazí. Myslím že by neměl být problém to poměřit a podlo toho koupit vhodné vidličky.
K výměně celých terminálů. Řešil jsem to v Casea když jsem tam měl zesilovač. Osobně se mi výměna za nové terminály nelíbí. Protože jsem chtěl zachovat původní vzhled zesilovače.
To co postl Jarda je celkem zajímavé. Ale měl bych obavu jak kvalitní budou ty spínací relé na té nové desce. Originály mají pozlacené nebo postříbřené kontakty. Už nevím přesně. A ty mají určitě vliv na výsledný zvuk. Možná i jiný výsledný DF?
Relátka sem už musel měnil. Protože jedno bylo vadné. Takže, tě to časem taky nemine. Pokud už teda nejsou nová.
Ke kabelům. Testoval sem doma několik kompletních propojení od výrobců Audioquest, VDH, Oehlbach a Kimber. Nakonec jsem zůstal více méně u Kimberu. Jejich zvuk se nikam netlačí a hraje mi přirozeně ve spojení s Elac a Accuphase. A co znám další majitele Fejsu tak mají vlastně všichni stejnou zkušenost a používají Kimber.
K výměně celých terminálů. Řešil jsem to v Casea když jsem tam měl zesilovač. Osobně se mi výměna za nové terminály nelíbí. Protože jsem chtěl zachovat původní vzhled zesilovače.
To co postl Jarda je celkem zajímavé. Ale měl bych obavu jak kvalitní budou ty spínací relé na té nové desce. Originály mají pozlacené nebo postříbřené kontakty. Už nevím přesně. A ty mají určitě vliv na výsledný zvuk. Možná i jiný výsledný DF?
Relátka sem už musel měnil. Protože jedno bylo vadné. Takže, tě to časem taky nemine. Pokud už teda nejsou nová.
Ke kabelům. Testoval sem doma několik kompletních propojení od výrobců Audioquest, VDH, Oehlbach a Kimber. Nakonec jsem zůstal více méně u Kimberu. Jejich zvuk se nikam netlačí a hraje mi přirozeně ve spojení s Elac a Accuphase. A co znám další majitele Fejsu tak mají vlastně všichni stejnou zkušenost a používají Kimber.
Spíš to bude náhoda, ale taky jsem skončil u multiwire kabelu
Takže třeba něco jako?
https://www.hifistore.cz/reproduktorove ... de164.html
Takže třeba něco jako?
https://www.hifistore.cz/reproduktorove ... de164.html
weiron:super díky za radu,tak to nechám v orginále,když odejde relátko tak přestane ůplně hrát jedna strana ?A ještě jeden dotaz ,nejde mi cd přez cd vstup ,vadí propojení přez line1 ?Hrát to hraje, nebo je v tom zvukový rozdíl ?
Kimbry postříbřené nebo čistá měď ?
Beru zpět ,postříbřené nemají.
První relé, které začalo odcházet se projevilo tak, že při zapínání dostala bedna pecku. Takové hlasité lupnutí. Dělá to myslím náběh trafa a ty relátka se mají, až po nějaké době. Buď sepnout nebo rozpojit. Je to jako ochrana před naběhnutím zesilovače. Lepe to možná vysvětlí někdo z techniků. A problém u toho relé je že přestane spínat nebo rozpínat. Pak je zde možnost že ti zesilovač odpálí třeba výškáč. Je dost pravděpodobné že problém s relé budeš mít i u toho cd vstupu. Pak jsou tam všechny vstupy zvukově úplně stejné. Je jedno do kterého to zapojíš.
Kabely používám 12TC ale to je do začátku zbytečně drahé. Sleduj bazar, celkem pravidelně se tam Kimber objevuje.
Kabely používám 12TC ale to je do začátku zbytečně drahé. Sleduj bazar, celkem pravidelně se tam Kimber objevuje.
Díky ,jsem moc rád za tvé rady ,asi až příjde druhý zesák z opravy odvezu fejse do Casey na kontrolu a opravu, s tím jsem při koupi počítal po těch letech ,co čekat a budu pak v klidu .V článku o zapojení repro kabelů jsem se dočetl že nejlepší tuning kabelů je přechod na biamping.Tak se poohlédnu časem po koncáku.