zajimalo by me jaky vliv na zvuk muze mit adapter. Mam na mysli trafo, ktere prevadi 230V na 100V nebo 110V. Jde mi o to, ze nektere vyrobky jsou k sehnani pouze v Japonsku (nekdy i v USA). Japonci pro japonce delaji (delali) spickove stroje, ktere se do Europe nikdy nedovazeli. Priklad: jeden z nejlepsich transportu TEAC (Esoteric) P0s. Mate s tim nekdo zkusenost? Vase teoriticke nazory taky si rad prectu
Adapter 230V-100V - vliv na zvuk
Adapter 230V-100V - vliv na zvuk
Ahoj!
zajimalo by me jaky vliv na zvuk muze mit adapter. Mam na mysli trafo, ktere prevadi 230V na 100V nebo 110V. Jde mi o to, ze nektere vyrobky jsou k sehnani pouze v Japonsku (nekdy i v USA). Japonci pro japonce delaji (delali) spickove stroje, ktere se do Europe nikdy nedovazeli. Priklad: jeden z nejlepsich transportu TEAC (Esoteric) P0s. Mate s tim nekdo zkusenost? Vase teoriticke nazory taky si rad prectu
Re: Adapter 230V-100V - vliv na zvuk
Bude záležet na dimenzování trafa resp. výkonu vzhledem ke uvažovanému odběru. U příkladu který uvádíš (transport) nebude problém i s použitím prodávaných adaptérů, které jsou tuším do 500VA. Na takový transport postačí 150 - 200VA. Horší to bývá u zesilovačů kde použitím poddimenzovaného trafa dochází k omezení dynamiky. Tam se používají trafa 1 - 2 kVA.