AKG K701 versus Q701???
Re: AKG K701 versus Q701???
Myslím si, že 62 Ohmů neni zas až tak málo, kdyby to bylo 32, tak by to bylo ještě horší... Je mně samozřejmě jasné, že je to i o stabilitě impedance na frekvenci apod...
Zde dávám k dispozici měření AKG K701 versus Sennheiser HD800...THresil píše:Myslím si, že 62 Ohmů neni zas až tak málo, kdyby to bylo 32, tak by to bylo ještě horší... Je mně samozřejmě jasné, že je to i o stabilitě impedance na frekvenci apod...

Prostě nechápu co je na K701 tak náročného (z hlediska zesilovače), když je z charakteristiky pěkně vidět, jak jsou pěkně stabilní na frekvenci, to samé se o HD800 vůbec říci nedá, tudíž bych daleko vyšší náročnost čekal u nich a už jen z důvodu daleko vyšší nominální impedance (300 Ohmů)...
Dalej studuj grafy a teoretizuj 

701 hrají výborně při jakémkoliv napojení na cokoliv...i na telefon
Nestrašte lidi, že to bude trápení
Pokud někdo chce sluchátkový zesilovač, ať si ho koupí, nic s tím nepokazí, ale rozdíl to zase takový nebude...jak by očekával za X tisíc Kč

Pokud někdo chce sluchátkový zesilovač, ať si ho koupí, nic s tím nepokazí, ale rozdíl to zase takový nebude...jak by očekával za X tisíc Kč

Také si to myslím, samozřejmě, že je jasné, že čím lepší je zesilovač, tak bude i lepší zvuk ve sluchátcích, ale to je tak i u beden, prostě klasika... Ale pochybuju, že by byla pravda v případě ESSENCE nebo XENSE o tragičnosti zvuku a o "nenakrmení"...Ramones píše:701 hrají výborně při jakémkoliv napojení na cokoliv...i na telefonNestrašte lidi, že to bude trápení
![]()
Tak nakonec jsem skončil u K701...
Jen tak mě napadlo... Jelikož jsou odjímatelné velurové náušníky, tak se zřejmě počítá s jejich čištěním (praním)...
Máte někdo s "čistěním" náušníků zkušenosti?
PS: Díky všem za reakce...

Jen tak mě napadlo... Jelikož jsou odjímatelné velurové náušníky, tak se zřejmě počítá s jejich čištěním (praním)...
Máte někdo s "čistěním" náušníků zkušenosti?
PS: Díky všem za reakce...

Jen poznámka. Mám AKG K701tak i Essence ST a také Dispre J-Fet i její předchozí verzi. A že by je Essence neutáhla rozhodně není pravda. Hraje to velmi slušně a to tak, že dispre většinou používám jen při poslechu na bedny, kde je výborné.
Také si myslím, že Essence je slušná zvukovka... Samozřejmě, že existují lepší sluchátkové zesilovače, které z těchto sluchátek dostanou ještě více...alenzo píše:Jen poznámka. Mám AKG K701tak i Essence ST a také Dispre J-Fet i její předchozí verzi. A že by je Essence neutáhla rozhodně není pravda. Hraje to velmi slušně a to tak, že dispre většinou používám jen při poslechu na bedny, kde je výborné.
Nedávno jsem viděl inzerát, že někdo prodával K701 i s nějakým zesilovačem (nebo co to bylo-blíž jsem to nezkoumal...) a pořizovací cena byla prý 120 tisíc, takže je vidět, že jsou lidé, kteří si ke sluchátkům za poměrně nízkou cenu koupí komponenty několikanásobně dražší...
Zdravím, pročetl jsem tady diskuzi a souhlasím s Odarem, protože k AKG-čkám je opravdu potřeba dobrý zesilovač /mimo jiné samozřejmě i kvalitní nahrávku/ a hlavně takový který si s nimi sedne, v mém případě dispre 2 JFET, zapojen ho mám do zvukovky Audiotrak Prodigy HD2 /2x LME 49720 a 1x OP275/ je pravda, že zvukovka samotná na poslech někomu může stačit /potichu určitě nehrají/, ale pokud opravdu dobře slyší, tak pozná po připojení na samotný zesilovač, že se ztratí ostrost na výškách a též vznikne prostor, t.j. vzdušnost a i jednotlivé nástroje jsou lépe separovány, navíc přibude i více basové složky /i rozlišení/ a tělo začne vnímat i basy co nejsou ušima slyšet /zřejmě jsem více citlivý - vnímavý/. U mne bez Dispre zapojené jen přímo na zvukovku /ikdyž kvalitní/je to znatelně slitější i ostřejší. Pokud je opravdu někdo spokojen s AKG 7xx napojených na cokoli kromě kvalitního DACu a sluchátkáče, je buď nahluchlý, nikdy je dostatečně neměl naposlouchané s kvalitním řetězcem a nebo nemá potřebu kvalitního poslechu, to je můj názor.alenzo píše:Jen poznámka. Mám AKG K701tak i Essence ST a také Dispre J-Fet i její předchozí verzi. A že by je Essence neutáhla rozhodně není pravda. Hraje to velmi slušně a to tak, že dispre většinou používám jen při poslechu na bedny, kde je výborné.
Ono to u tech sluchátek není o hlasitosti.Kdyby hrál roli jen faktor hlasitosti,byl by svet sluchátkových posluchaců jednodussí.Tyto sluchátka,ac jsou relativne nízkoohmová,jsou ovsem nárocná na vybuzení.Pokud jim ho posluchac dopreje,budou jiste patrit mezi jeho oblíbence.Ale to mnozí z nás uz dávno vedí a pokud si nekdo tato sluchátka kupuje,tak uz by mel mít predstavu,na cem je bude poslouchat.Pomer cena/výkon je pak u nich opravdu dobrý.