AKG K701 versus Q701???

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
THresil
Kontaktovat uživatele:

Re: AKG K701 versus Q701???

Příspěvek od THresil »

Myslím si, že 62 Ohmů neni zas až tak málo, kdyby to bylo 32, tak by to bylo ještě horší... Je mně samozřejmě jasné, že je to i o stabilitě impedance na frekvenci apod...

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

THresil píše:Myslím si, že 62 Ohmů neni zas až tak málo, kdyby to bylo 32, tak by to bylo ještě horší... Je mně samozřejmě jasné, že je to i o stabilitě impedance na frekvenci apod...
Zde dávám k dispozici měření AKG K701 versus Sennheiser HD800...

Obrázek

Prostě nechápu co je na K701 tak náročného (z hlediska zesilovače), když je z charakteristiky pěkně vidět, jak jsou pěkně stabilní na frekvenci, to samé se o HD800 vůbec říci nedá, tudíž bych daleko vyšší náročnost čekal u nich a už jen z důvodu daleko vyšší nominální impedance (300 Ohmů)...

Odar

Příspěvek od Odar »

Dalej studuj grafy a teoretizuj *palec*

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

701 hrají výborně při jakémkoliv napojení na cokoliv...i na telefon ;) Nestrašte lidi, že to bude trápení *taktone*
Pokud někdo chce sluchátkový zesilovač, ať si ho koupí, nic s tím nepokazí, ale rozdíl to zase takový nebude...jak by očekával za X tisíc Kč :idea:

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Ramones píše:701 hrají výborně při jakémkoliv napojení na cokoliv...i na telefon ;) Nestrašte lidi, že to bude trápení *taktone*
Pokud někdo chce sluchátkový zesilovač, ať si ho koupí, nic s tím nepokazí, ale rozdíl to zase takový nebude...jak by očekával za X tisíc Kč :idea:
Také si to myslím, samozřejmě, že je jasné, že čím lepší je zesilovač, tak bude i lepší zvuk ve sluchátcích, ale to je tak i u beden, prostě klasika... Ale pochybuju, že by byla pravda v případě ESSENCE nebo XENSE o tragičnosti zvuku a o "nenakrmení"...

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

Tak nakonec jsem skončil u K701... :D

Jen tak mě napadlo... Jelikož jsou odjímatelné velurové náušníky, tak se zřejmě počítá s jejich čištěním (praním)...

Máte někdo s "čistěním" náušníků zkušenosti?

PS: Díky všem za reakce... *2thumbsup*

alenzo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alenzo »

Jen poznámka. Mám AKG K701tak i Essence ST a také Dispre J-Fet i její předchozí verzi. A že by je Essence neutáhla rozhodně není pravda. Hraje to velmi slušně a to tak, že dispre většinou používám jen při poslechu na bedny, kde je výborné.

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

alenzo píše:Jen poznámka. Mám AKG K701tak i Essence ST a také Dispre J-Fet i její předchozí verzi. A že by je Essence neutáhla rozhodně není pravda. Hraje to velmi slušně a to tak, že dispre většinou používám jen při poslechu na bedny, kde je výborné.
Také si myslím, že Essence je slušná zvukovka... Samozřejmě, že existují lepší sluchátkové zesilovače, které z těchto sluchátek dostanou ještě více...
Nedávno jsem viděl inzerát, že někdo prodával K701 i s nějakým zesilovačem (nebo co to bylo-blíž jsem to nezkoumal...) a pořizovací cena byla prý 120 tisíc, takže je vidět, že jsou lidé, kteří si ke sluchátkům za poměrně nízkou cenu koupí komponenty několikanásobně dražší...

romikol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romikol »

alenzo píše:Jen poznámka. Mám AKG K701tak i Essence ST a také Dispre J-Fet i její předchozí verzi. A že by je Essence neutáhla rozhodně není pravda. Hraje to velmi slušně a to tak, že dispre většinou používám jen při poslechu na bedny, kde je výborné.
Zdravím, pročetl jsem tady diskuzi a souhlasím s Odarem, protože k AKG-čkám je opravdu potřeba dobrý zesilovač /mimo jiné samozřejmě i kvalitní nahrávku/ a hlavně takový který si s nimi sedne, v mém případě dispre 2 JFET, zapojen ho mám do zvukovky Audiotrak Prodigy HD2 /2x LME 49720 a 1x OP275/ je pravda, že zvukovka samotná na poslech někomu může stačit /potichu určitě nehrají/, ale pokud opravdu dobře slyší, tak pozná po připojení na samotný zesilovač, že se ztratí ostrost na výškách a též vznikne prostor, t.j. vzdušnost a i jednotlivé nástroje jsou lépe separovány, navíc přibude i více basové složky /i rozlišení/ a tělo začne vnímat i basy co nejsou ušima slyšet /zřejmě jsem více citlivý - vnímavý/. U mne bez Dispre zapojené jen přímo na zvukovku /ikdyž kvalitní/je to znatelně slitější i ostřejší. Pokud je opravdu někdo spokojen s AKG 7xx napojených na cokoli kromě kvalitního DACu a sluchátkáče, je buď nahluchlý, nikdy je dostatečně neměl naposlouchané s kvalitním řetězcem a nebo nemá potřebu kvalitního poslechu, to je můj názor.

Wlady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wlady »

Ono to u tech sluchátek není o hlasitosti.Kdyby hrál roli jen faktor hlasitosti,byl by svet sluchátkových posluchaců jednodussí.Tyto sluchátka,ac jsou relativne nízkoohmová,jsou ovsem nárocná na vybuzení.Pokud jim ho posluchac dopreje,budou jiste patrit mezi jeho oblíbence.Ale to mnozí z nás uz dávno vedí a pokud si nekdo tato sluchátka kupuje,tak uz by mel mít predstavu,na cem je bude poslouchat.Pomer cena/výkon je pak u nich opravdu dobrý.

Odpovědět