Ako prepojit av receiver k tv - prosim surne

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
miroslavvalasek
Kontaktovat uživatele:

Ako prepojit av receiver k tv - prosim surne

Příspěvek od miroslavvalasek »

Dobry den, kupil som si av receiver yamaha rx-s600. TV mam LG-lm660s-za.
Vcera som to vsetko poprepajal. ked si pustam tv vysielanie tak mi zvuk ide cez receiver do externých reproduktorv. - cize toto funguje.

problem je:
1. Ked som pripojil externy hdd a Flash disk s filmami cez usb do AVR tak mi to vypise ze NO DATA. Tak isto ked som sa cez network funkciu pripojil k notebooku tak mi to prehravalo z notebooku iba hudbu ale video nie (video subory mi to nenaslo, pritom v notebooku som mal aj filmy).

2. Skusil som teda externy hdd pripojit na TV a pustit si film. Film mi hraje ale zvuk mi cez avr do externých reproduktorov nejde.

V com moze byt problem? na co je potom taky avr 5.1 ked to v podstate ziadne video nedokaze normalne prehrat. Funguje to v podstate iba ako radio (internetove+klasicke) a prehrava to mp3ky.
Prosim vas som z toho na nervy. Vysolil som za to mrte penazi a ono to nefunguje tak ako som chcel. Cakal som ze ked na avr alebo na tv pripojim externy hdd s filmami tak s tym nebude ziadny problem. Vedel by sa niekto pozriet na specifikaciu aj mojej tv aj toho avr a povedat mi ci to vôbec pojde alebo to mam radsej vratit? Prosim je to surne aby som mohol avr vratit v termine aky udava predajca.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Ako prepojit av receiver k tv - prosim surne

Příspěvek od PítrsPraha »

No, nerad bych ti kazil radost, ale podle schématu v návodu na straně 6 umí tahle Yamaha z USB nebo ntb přehrávat jen hudbu, ne video.

Na webu Yamahy se o USB vstupu na předním panelu píše:
A USB port on the front panel allows convenient connection of an iPod / iPhone / iPad, which also charges when connected. Because the digital signal from the iPod / iPhone / iPad is transmitted directly to the AV receiver, there is no signal loss or interference, so you enjoy the best possible sound quality. In addition, you can use the receiver’s remote control unit to operate the iPod / iPhone / iPad music playback functions.

O obraze ani ťuk.

miroslavvalasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miroslavvalasek »

aha ok dakujem za info. Dokaze vôbec nejaky avr v tejto cenoveke prehrat video z usb alebo je potrebne dokupit ku kazdemu dvd/bd player?

pomozete mi este prosim vyriesit problem s tym ze ak napojim externy hdd do tv tak mi zvuk nejde do avr?
Velka vdaka Miro

Travis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Travis »

Nedavno jsem řešil něco podobného, koupil jsem Yamahu RX-A730 a taky jsem se stím trošku pral.
Aby ti šel zvuk z TV do receiveru musíš nastavit někde v TV reproduktory na domácí kino nebo něco takového za předpokladu že máš tedy dobře propojený reciever s TV.
Jinak ani můj reciever neumí přes USB disky v NTFS.

ozzy8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ozzy8 »

Avr je zosilovač a dekodér zvukových formátov. Nieje to prehrávač. To by sa už žiadne nemuseli vyrábať, ak by avr mali prehrávať aj video.
Na TV chod do zvukového menu a nastav tam výstup digitálneho zvuku a DTV Audio nastavenia tak, aby ti to šlo.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Mam problem lehce související.
USB vstupy na čemkoliv /TV,DVDplayer, .../ kromě PC mi nekomunikují s extHDD. Pouze s fleškou nebo sd kartou. Dokonce ani na tabletu.
Prý to systemově nejde , ale prý existuje způsob nějak rozdělit disk HDD, pak to prý jde. Můžete poradit ?

ozzy8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ozzy8 »

TRANSIWATT píše:Mam problem lehce související.
USB vstupy na čemkoliv /TV,DVDplayer, .../ kromě PC mi nekomunikují s extHDD. Pouze s fleškou nebo sd kartou. Dokonce ani na tabletu.
Prý to systemově nejde , ale prý existuje způsob nějak rozdělit disk HDD, pak to prý jde. Můžete poradit ?
Problém je pravdepodobne vo formáte ext.hdd. Napíš, čo je to za disk a ako je naformátovaný. Záleží aj na jeho velkosti a kapacite a tiež, aké má napájanie.

Odpovědět