Aktivní repro k TV

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Uživatelský avatar
NIN
Příspěvky: 1429
Registrován: 30 led 2013 15:38
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Aktivní repro k TV

Příspěvek od NIN »

Kolegové, prosím o nápady. Občas koukám v TV na Rebel a i když někdy stihnu zprávy a výjimečně film, ne který se dá dívat, tak pro změnu se to nedá zase poslouchat. Zahřívat kvůli tomu aparát se mi nechce (ten kromě audio poslechu zapínám pouze při sledování koncertu z BR), tak bych rád pořídil nějaké malé slušné ozvučení. Soundbar nechci a tak zbývají nějaké aktivy, které bych připojil optickým kabelem a které by byly stále v režimu standby a spouštěly by se automaticky s příchodem signálu z TV. Předpokládám, že musí mít ještě dálku, protože dálkou od TV (Panasonic) to ovládat nepůjde. Máte to někdo nějak takhle zařízené?

Uživatelský avatar
NIN
Příspěvky: 1429
Registrován: 30 led 2013 15:38
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Aktivní repro k TV

Příspěvek od NIN »

Všichni mají soundbary či se sledováním TV zapínají hlavní sestavy? Nevěřím, že dokážete z těch plazem či ledek poslouchat co z nich leze. Někdy i to mluvené slovo chrčí a to nemusím ani zesilovat zvuk. S druhou dálkou se asi smířím, ale moc jsem toho na výběr nenašel.
AQ M23D / CANTON DUO STICK1 / KLIPSCH R-15PM
ObrázekObrázekObrázek

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3572
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Aktivní repro k TV

Příspěvek od PítrsPraha »

Zatím používám ke sledování TV hlavní sestavu. On i ten zvuk z TV, když se prožene dospělou sestavou, umí být celkem dobře poslouchatelný. Mám zapojeno optikou z TV do DACu.
Až se přestěhuju, půjde hlavní sestava do poslechovky. Do obýváku na poslouchání TV jsem pořídil starší AVR vyšší třídy a repro 3.1. DO k tomu jsou dvě, jedno k plazmě Panasonic, druhý k AVR.

Jinak velmi dobře hrajou i Dynaudio Xeo.

Uživatelský avatar
NIN
Příspěvky: 1429
Registrován: 30 led 2013 15:38
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Aktivní repro k TV

Příspěvek od NIN »

Jo, nějaký Xeo Dynaudia by určitě taky šly. Je to teda za jiný prachy a k tomu je potřeba ještě řídící jednotka (Hub), ale tu k tomu snad dodávají. Ovšem nevím, jestli si ty zprávy ten luxus zaslouží :?: Ovládání všeho jedním ovladačem by mohl vyřešit nějaký DO univerzál, který zmákne více zařízení.
Obrázek



Uživatelský avatar
NIN
Příspěvky: 1429
Registrován: 30 led 2013 15:38
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Aktivní repro k TV

Příspěvek od NIN »

Tohle by taky mělo fungovat. Optický vstup + dálka.
Obrázek

Uživatelský avatar
NIN
Příspěvky: 1429
Registrován: 30 led 2013 15:38
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Aktivní repro k TV

Příspěvek od NIN »

Scansonic S5 Active BT
Tohle by taky šlo - digitální i koaxiální vstupy, dálka, bluetooth pro děcka, když si budou chtít pustit něco z mobilu a ještě výstup na případný subwoofer.
Ke zprávám pro mne dostačující.
http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... -s5-active

Obrázek

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti