Akustický obývací pokoj
Akustický obývací pokoj
Hledám inspiraci pro moderně zařízený obývací pokoj a poslechovou místnost v jednom. Na webu jsem nic kloudneho nenasel. Pokud máte nějaký tip, prosím pošlete, budu rád za jakýkoliv tip. Nábytek bude vyroben na míru... doporučuji všem přítelkyním hifistů poslech u Petra5,pak budou svolné ke všemu,jako ta moje
)))))))

Re: Akustický obývací pokoj
Nabytek uz je rozhodlej? Vasek od Evy dela akustickej nabytek. Nekdy davno jsem to hledal, link uz nemam, ale dle fotek na netu se mi nelibil vzhled, ale treba se uz zlepsili. Kdyz pohledas, tak to urcite najdes.
No nabytek prave rozhodnuty neni,vse bude prizpusobeno tem mym klumprum,hledam inspiraci pro celkovy interierovy design. Na ty stranky se ale radsi ani divat nebudu,dle velmi rozdilneho stylu hudby jsem si jist,ze by to pak vsechno rezonovalo... 

Začni tím, že si v nějakém 3D programu nakreslíš nejem místnost, ale kde co bude stát. Jednoduchý je například Google SketchUp, který je free a má i naše české stránky a velkou knihovnu objektů (například nábytku, obrazů, květin...). Když si jednotlivé části uděláš objektově, pak s nimi můžeš posunovat jak chceš a kam chceš, všechno natáčet a koukat se ze všech stran. Nezapomeň na symetrické uspořádání reprobeden a poslechového místa, je to jeden ze základů. V reálu to sice bude stejně trochu jinak, ale představu budeš mít a vyhraješ si.
Až budeš mít rozhodnuto co kde, tak si postavení beden a místa poslechu namodeluj v některém excelovém prográmku (třeba room060d), abys věděl co tě asi bude čekat v reálu. Dokonce existují PC programy, které pracují v 3D i s nábytkem a zařízením a výsledek ti ukáží. Dokonce na našem fóru nějaký takový byl již diskutován, ale nepamatuji si jeho název.
Též bych se podíval na módy místnosti, aby tě náhodou v reálu nepřekvapily akustické nedostatky, které se mnohdy dají vyřešit předem, již při návrhu (například problémy plynoucí z toho, že rozměr jedné stěny je násobkem druhé).
Prostě: Dvakrát měř a jednou řež,
nebo to zadej nějaké firmě, ať to vyřeší se zárukou !
Až budeš mít rozhodnuto co kde, tak si postavení beden a místa poslechu namodeluj v některém excelovém prográmku (třeba room060d), abys věděl co tě asi bude čekat v reálu. Dokonce existují PC programy, které pracují v 3D i s nábytkem a zařízením a výsledek ti ukáží. Dokonce na našem fóru nějaký takový byl již diskutován, ale nepamatuji si jeho název.
Též bych se podíval na módy místnosti, aby tě náhodou v reálu nepřekvapily akustické nedostatky, které se mnohdy dají vyřešit předem, již při návrhu (například problémy plynoucí z toho, že rozměr jedné stěny je násobkem druhé).
Prostě: Dvakrát měř a jednou řež,
nebo to zadej nějaké firmě, ať to vyřeší se zárukou !
Super,o Google SketchUp jsem nevěděl,díky za info,zkusím to.