Ahojte,
rád by som počul rady, názory prípadne aj vlastné skúsenosti. Plánujem si kúpiť AV receiver aktuálne sa rozhodujem medzi Onkyo TX NR818 prípadne 717, Denon AVR3313 prípadne 2313 alebo Marantz SR6007 prípadne 5007, ale ak by niekto mal iný návrh nie som vyhranený len pre tieto značky. Nebude to slúžiť len pre domáce kino a viac kanál ale aj ako bežné stereo. Práve teraz asi všetci hifisti budú zalamovať rukami a podobne, ale vzhľadom na finančné možnosti by som chcel dostať z mojej investície čo možno najviac. Navyše nie všetci sme schopný zachytiť úplne každý tón a vnímať dokonalosť a čistotu hudby. Tiež sa mi pozdávajú vymoženosti ako prehrávať si hudbu zo siete, internetové rádia ovládanie smartphonom a podobne, ale to nie je priorita i keď poteší. Na začiatok to uvažujem kúpiť len s regálovkami a centrom a cca do 4-6 mesiacov dokúpiť stĺpy. Inak bolo by možné prevádzkovať to len s regálovkami predné aj zadné, nemyslím technicky, ale po hudobnej stránke vzhľadom na to, že nemám vyriešené umiestnenie stĺpov, ako veľmi by to mohlo degradovať celkový hudobný dojem. Ak máte návrh na niečo čo spolu dobre ladí tak tiež uvítam návrhy.
A ešte otázka ktorá sa tu už niekoľko krát riešila, ale predsa sa spýtam - v bežnej panelákovej obývačke sa chystám spraviť sadrokartónový podhľad, ktorý bude len na časti stropu (v strede v tvare kruhu zbytok panel) je to kvôli bodovému osvetleniu, mohlo by to mať pozitívny vplyv na akustiku v miestnosti.
A ďakujem všetkým za rady a návrhy.
Aký AV receiver
Re: Aký AV receiver
Receivery jsi si vybral v odvážnější cenové hladině, já před pěti lety startoval s Yamahou na 12 tisících. Otázka je, jestli počítáš taky s úměrnou kvalitou beden, tedy kolik do nich chceš vrazit. Já poslouchám stereo na receiveru pro kino už 20 let a nijak mi to nevadí. Když to ale člověka chytne, nic není definitivní. Ze všeho nejmíň jsem měnil bedny, zato receivery jak ponožky. Do hlavního páru beden bych investoval nejvíc, surroundy počkají nebo stačí nějaká provizoria v tomto stylu http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=89&catit=7&catg=1
a centr
http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=89&catit=9&catg=1
To samozřejmě nejsou bedny k tomu receiveru co sis vybral, ale jen kdyby došly prachy.
Jinak ohledně těch regálovek není problém, sloupy nezbytně nejsou potřeba, ale pak se u filmů neobejdeš bez subwooferu.
Já bych v každém případě dal větší poměr peněz do hlavního páru beden, třeba i na úkor nižšího modelu receiveru. I v tom kině je hlavní pár rozhodující...záleží kolik máš naspořeno...
a centr
http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=89&catit=9&catg=1
To samozřejmě nejsou bedny k tomu receiveru co sis vybral, ale jen kdyby došly prachy.
Jinak ohledně těch regálovek není problém, sloupy nezbytně nejsou potřeba, ale pak se u filmů neobejdeš bez subwooferu.
Já bych v každém případě dal větší poměr peněz do hlavního páru beden, třeba i na úkor nižšího modelu receiveru. I v tom kině je hlavní pár rozhodující...záleží kolik máš naspořeno...

Dakujem ze radu, aj to je cesta ist lacnejsim receiverom, Bedne som planoval kupit B&W CM5 a neskor dokupit stlpy CM9 ak by som isiel do Denonu alebo CM1 a neskor CM7 (podla aktualneho stavu financii), s Marantzom by som kombinoval Cantony tam som si este nevybral konkretny model. Ak by som isiel do Onkya tak tam neviem co do toho zapojit. Onkyo TX NR717 som nasiel za 500e (co si myslim ze je celkom dobra cena) v Nemecku a navyse doprava by nebola problem, len ake bedne k tomu aby to pekne bavilo.
Inak budem mat asi trapnu otazku, ale ked si pustim platnu alebo CD (a bude zapojenych 5 repro) bude mi hrat 5 kanalov alebo len normalne stereo, pripadne da sa to nejako nastavit na AVR, pytam sa preto ze nemam skusenosti s AVRkami a viac kanalom a ani neviem aky by bol posluch ak by to islo do vsetkych.
Chcem sa este spytat ci ma niekto osobne skusenosti pripadne vie nieco o uz spominanych AVRkach nech da info co mozem cakat a hlavne aj nejake tie nedostatky ak sa vyskytli.
dakujem
Inak budem mat asi trapnu otazku, ale ked si pustim platnu alebo CD (a bude zapojenych 5 repro) bude mi hrat 5 kanalov alebo len normalne stereo, pripadne da sa to nejako nastavit na AVR, pytam sa preto ze nemam skusenosti s AVRkami a viac kanalom a ani neviem aky by bol posluch ak by to islo do vsetkych.
Chcem sa este spytat ci ma niekto osobne skusenosti pripadne vie nieco o uz spominanych AVRkach nech da info co mozem cakat a hlavne aj nejake tie nedostatky ak sa vyskytli.
dakujem
Stereo se samozřejmě nechá rozmixovat receiverem na kolik kanálů chceš, ale sám zjistíš, že je to hrůza a hodíš to přes Pure audio zpátky do sterea. Jiná situace je, pokud to bude originál namixované jako pěti nebo šestikanál, pak je to v pohodě.
S receivery této kategorie už nemám zkušenosti, zamrzl jsem na tom svém
ale myslím, že zásadnější problém nebude ani v jednom. Už to bude otázka osobního vkusu a kombinace repro. Na kino to bude v pohodě a kvalitní stereo zesilovač to stejně nebude, tak bych si s tím hlavu nelámal. Jinak můžeš juknout třeba na http://www.whathifi.com/reviews/home-ci ... amplifiers
ohledně kvality daných beden ti doufám poradí fundovanější kolegové, ti je alespoň třeba někde slyšeli, já ne.
S receivery této kategorie už nemám zkušenosti, zamrzl jsem na tom svém

ohledně kvality daných beden ti doufám poradí fundovanější kolegové, ti je alespoň třeba někde slyšeli, já ne.