All in one vs bazár stereo cca 600€ na 40m2

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
LUK

Re: All in one vs bazár stereo cca 600€ na 40m2

Příspěvek od LUK »

JV píše:
09 úno 2023 08:18
"Mas pekny, moderne zariadeny interier"
Tak to je naozaj vec osobného vkusu - za mňa jedno velké, ale naozaj velké NIE. Na mňa to pôsobí totálne neútulným dojmom. Minimálne tá časť čo je na fotke. Aj to rozloženie okien mi príde nejaké chaotické. Asi by som toho architekta hnal svinským krokom.
Tohle podepisuju v plným rozsahu, na mě to působí úplně stejně, v tomhle bych fakt nechtěl žít.

A zvuk v takovejhle místnosti bude bez rozsáhlých úprav akustiky vysloveně peklo. Nejlepší bude dát něco k TV aby to alespoň nějak zlepšilo její zvuk, ale nečekat a nechtít od toho zázraky. Dobrý by bylo použít repro + AVR s možností alespoň nějaký základní audiokalibrace, to by mohlo trochu pomoct.
A jak tu už padlo, na hifi poslech hudby v tejhle místnosti zapomenout a pořídit slušnou sluchátkovou sestavu, nebo si seskládat sestavu s repro v nějakej jinej menší a akusticky lepší místnosti, pokud je to možný, třeba v pracovně atp.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Tohle podepisuju v plným rozsahu, na mě to působí úplně stejně, v tomhle bych fakt nechtěl žít

LUK - ved v tom ani nezijes, a nikto sa ta ani nepytal na nazor.

Hovori sa tomu Kinderstube, noblesa, dobra vychova. Opakom je sedlackost, nevychovanost a buranstvo.
Aj ty aj JV ste previedli to druhe. Ale asi vam to ani nedoslo.

Ked mozem - pochvalim, ked som priamo vyzvany k nazoru, tak sa snazim zbytocne nesposobit diskomfort. Daj fotky tvojho interieru mozme sa pobavit.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

On by to zas nebyl takovej průser umístit bedny do kouta ,buďto uzavřenky,nebo basreflex dopředu nebo zespodu.Udělal jsem takovou rychlou simulaci v REWu:
Obrázek
nebo se subíkem s otočenou fází o 180 stupňů,to je ještě lepší,sub umístěn dle půdorysu:
Obrázek

LUK

Příspěvek od LUK »

Fidji99:
A tebe se někdo ptal na to jakej máš názor na mě, nebo na to na co v diskusi na diskusním fóru vyjádřím nějakej svůj názor? Neptal. Jak ironické, že se neříďíš vlastní radou "snažit se zbytečně nepůsobit diskomfort" a nevyjdřovat se když nejsi "přímo vyzvaný k názoru" Ale asi ti to ani nedošlo, co?
Na diskusním fóru je špatný diskutovat a vyjádřit vlastní názor na to, na co už před tím vyjářilo názor několik dalších lidí, no bravo. *bravo*
Ono to chce klid a nohy v teple, zhluboka dýchat, počítat do desti.... ono se pak člověku uleví.
A co a kdy budu nebo nebudu sdílet ze svýho soukromí, si rozhodnu sám, do toho tobě ani nikomu jinýmu nic není.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Soundbar (využívající pro simulaci prostorového zvuku odrazy od stěn a stropu) bych v tomto případě nedoporučoval.
AVR s DRC si s tím, v rámci možností, poradí lépe.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

LUK, Samozrejme, inu reakciu som od teba necakal. Dlhsie si vsimam, ze pochopenie citaneho textu nepatri medzi tvoje silne stranky.

Zatial mas nulovy kredit - si len obycajny internetovy mudrlant, ktory nema ani len odvahu ukazat svoju zostavu svetu. Takych ako ty som uz zopar zazil. Kolonka "vybaveni" prazdna, drsne reci, drsny avatar.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Kluci,nechcete se na to vykašlat?
Takové jednoduché vlákno přece nepotřebuje hádky a urážky.....spolkněte to ;)

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Mě se ta místnost líbí...Ale je to akustický oříšek!

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Co ta bílá stěna, je pro Hi-Fi, jako dělaná s TV uprostřed. Sedačky naproti, by byli u dveří s možností je obcházet na úrovní toho dětského koutku. Na tu stěnu s tou sedačkou a oranžovým křeslem, bych se zaměřil.

Jsem v paneláku, žádná posluchárna, ale mě to stačí a hraje mi to dobře. Nesrovnávám, poslouchám.
20230207_143110.jpg
Naposledy upravil(a) pbaudis dne 09 úno 2023 13:12, celkem upraveno 1 x.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Jackal napsal
Co ta bílá stěna, je pro Hi-Fi, jako dělaná s TV uprostřed. Sedačky naproti, by byli u dveří s možností je obcházet na úrovní toho dětského koutku. Na tu stěnu s tou sedačkou a oranžovým křeslem, bych se zaměřil.
A o čem myslíš,že jsem před chvílí psal

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Tomáš: Kdyby se tu nehádali, možná bych to nepřehlédl, omlouvám se.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Teraz dáme súťaž koho to napadlo prvého. Hlásim sa - viď predošlá stránka. A rovno som tam písal nech to vyskúša s tým čo má, či bude počuť nejaké zlepšenie. Nemám predstavu ako sa bude správať ten prázdny(?) priestor za chrbátom - či tam nebude chytať nejaké opozdené echá. Raz som to zažil na koncerte v športovej hale kde som všetko počul 2x. Raz z pódia, druhý krát s krátkym meškaním odzadu. :)

A k predošlému napádaniu sa - zrejme som to spustil mojou poznámkou ako sa mi daný priestor nepáči. Rozhodne nemám pocit že by som to urobil nejakým urážajúcim spôsobom. Ak to tak vyznelo, tak sa ospravedlňujem.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

JV - ano, to je presne to - chybajuca zadna stena + prirodzene dlhy dozvuk priestoru, kombinovany s celkovo velmi tvrdym, odrazivym porstredim.

Jackal, Tomas - bude sa to spravat uplne inac ako v panelaku. Ja mam ob+kk vyse 100m2 a3.5m stropy, tiez velke sklenene plochy [aj ked ja ja mam kniznicu na jednej strane od podlahy po strop] - skusal som na dlzku, skusal som na sirku - ani jedno nebolo skutocne dobre, a to som skusal skutocne drahe a vykonne profi reproduktory.

Za tak cca 40 nasobok rozpoctu, sa to urcite da - 36m2 nie je zase ziadny velky priestor, a s tou vyskou sa da normalne pracovat a celkom nenasilne vyriesit, ale vsetko stoji peniaze. A napriklad takyto https://jblpro.com/products/m2 za 20 papierov by tam hral jak vino.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Ty dozvuky mi v tom RAWu nepřipadali moc velké,ale je to samozřejmě jenom simulace.Jistě by to chtělo ještě nějaké akustické úpravy,to nemluvím o DRC.Já taky poslouchám v nudli (6,6x3,4m),zrovna minulý týden jsem dolepil ještě nějaké difusory :D
Obrázek

Obrázek

Odpovědět