Pokud můj příspěvek někoho irituje, popřípadě uráží, předem se omlouvám a doporučuji ho pro klid v duši ignorovat
AQ Kentaur 651 ... a dál?
AQ Kentaur 651 ... a dál?
Ahoj, potřeboval bych od Vás poradit. Válí se mi doma bedy AQ Kentaur 651 viz. foto. Rád bych si k nim pořídil nějaký AV receiver (USB, HDMI, wi-fi, lan, přehrávač int. rádií) s cenou kolem 10 tisíc. Mohli by jste mi nějaký doporučit? Díky moc za rady a pomoc.
Pokud můj příspěvek někoho irituje, popřípadě uráží, předem se omlouvám a doporučuji ho pro klid v duši ignorovat
Ještě jednou díky.
- Přílohy
-
-
Re: AQ Kentaur 651 ... a dál?
vyzkoušel bych si k nim tuhle yamahu:
https://www.l-e.cz/yamaha-htr-4069
https://www.l-e.cz/yamaha-htr-4069
Mohu doporučit recievery zn.Marantz z druhé ruky 6-9 tis.Kč.Např AV marantz 1504.
Díky za pomoc ...
nebo třeba tehle
http://hifibazar.cz/detail.asp?id=3761
http://hifibazar.cz/detail.asp?id=3761
Na můj vkus krapet uřvaný středák.Jinak ok za ty prachy.
nejlépe sedí yamaha zesík.
nejlépe sedí yamaha zesík.
Středy v této cenovce jsou asi největší problém.
Já bych spíš řekl, že v této cenovce jsou problém sloupové bedny obecně.
Potřebuejš AV receiver, protože plánuješ stavět domácí kino, nebo kvůli funkcím a vstupům?
Ahoj, předem díky za reakci na můj dotaz. Prioritně bych chtěl něco na poslech hudby, přehrávání int. rádií a časem to hodlám připojit k TV. Nejsem odborník, spíš amatér. Ty bedny jsem doslat darem a je mi líto je nechat je jen tak ležet a sedat na ně prach.
V tom případě bych se dal spíš stereo cestou, kde teoreticky za stejnou cenu dostaneš lepší kvalitu než u multikanálovýho AV receiveru.
1) nějaký stereo receiver, kde je "vše v jednom" - zesilovač i věci jako FM rádio, internetový rádia, připojení mobilu atd. (například Onkyo TX-8270, který je cenou vejš, ale má vše co chceš, nebo třeba Onkyo TX-8150, který je ve tvý ceně, ale bez HDMI vstupu)
2) stereo zesilovač + zvlášť síťový přehrávač pro funkce jako internetový rádia, konektivita s PC, mobilem atd.
Připojení k TV se dá řešit různě ať už přes HDMI, kdy je zesilovač mezi zdrojem (DVD přehrávač atd.) a TV a do TV posílá už jen obraz a zvuk si řeší sám. Nebo jinak kdy se TV připojí třeba přes optický výstup z TV do zesilovače takže zvuk teče ze zdroje (DVD přehrávač atd.) do TV a z té se přeposílá do zesilovače. Oboje má svoje klady a zápory, takže jde o využití jak si to celý představuješ
1) nějaký stereo receiver, kde je "vše v jednom" - zesilovač i věci jako FM rádio, internetový rádia, připojení mobilu atd. (například Onkyo TX-8270, který je cenou vejš, ale má vše co chceš, nebo třeba Onkyo TX-8150, který je ve tvý ceně, ale bez HDMI vstupu)
2) stereo zesilovač + zvlášť síťový přehrávač pro funkce jako internetový rádia, konektivita s PC, mobilem atd.
Připojení k TV se dá řešit různě ať už přes HDMI, kdy je zesilovač mezi zdrojem (DVD přehrávač atd.) a TV a do TV posílá už jen obraz a zvuk si řeší sám. Nebo jinak kdy se TV připojí třeba přes optický výstup z TV do zesilovače takže zvuk teče ze zdroje (DVD přehrávač atd.) do TV a z té se přeposílá do zesilovače. Oboje má svoje klady a zápory, takže jde o využití jak si to celý představuješ
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
AQ 651 black byly jedny z mých prvních sloupů...
zesilovace/vyber-zesilovace-do-10-000-k ... l?hilit=AQ kentaur 651
Rád na ně vzpomínám - za ty prachy (tvoje především), na začátek bezva. Basy hrají takové jemné až nevýrazné, nejsou náročné na umístění v místnosti, výškáče nejsou příliš směrové, bytelný skelet. Primárně jsou určeny k DK, ale i na muziku jsou vcelku ucházející. Pořiď si k nim pokud možno co nejkvalitnější zesilovač či AVR-ko co finance dovolí (to je spíše o konektivitě). To abys časem nemusel měnit zesilovadlo, ale už jen repro. Napiš mezi čím vybíráš.
zesilovace/vyber-zesilovace-do-10-000-k ... l?hilit=AQ kentaur 651
Rád na ně vzpomínám - za ty prachy (tvoje především), na začátek bezva. Basy hrají takové jemné až nevýrazné, nejsou náročné na umístění v místnosti, výškáče nejsou příliš směrové, bytelný skelet. Primárně jsou určeny k DK, ale i na muziku jsou vcelku ucházející. Pořiď si k nim pokud možno co nejkvalitnější zesilovač či AVR-ko co finance dovolí (to je spíše o konektivitě). To abys časem nemusel měnit zesilovadlo, ale už jen repro. Napiš mezi čím vybíráš.